Ga naar inhoud
Studenten lachend met chips op de bank, ze kijken een film.
Studenten lachend met chips op de bank, ze kijken een film.

Inboedelverzekering voor studenten

Ben jij student en woon je op kamers? Met onze inboedelverzekering ben je verzekerd tegen schade aan je inboedel in je studentenkamer. Al voor enkele euro’s per maand.

Bereken je premie met de adviseur

Waarom kiezen voor een inboedelverzekering voor jouw studentenkamer?

Als uitwonende student heb je op je kamer best wat spullen staan. Denk bijvoorbeeld aan je bed en kledingkast met je bed, je bankstel of je favoriete sneakers. Of wat dacht je van je waardevolle spullen. Een laptop, koptelefoon, of je mobiele telefoon. Als deze beschadigen, bijvoorbeeld door een lekkage of woningbrand, kan dit je veel geld kosten. Met een inboedelverzekering voor studenten ben je hiertegen verzekerd.

Wat verzeker je met de inboedelverzekering voor studenten?

Als student heb je misschien niet de grootste inboedel. Toch is het ook als uitwonende student verstandig om een inboedelverzekering voor studenten af te sluiten. Jouw spullen zijn van meer waarde dan je denkt. Een voorwaarde bij de Univé-inboedelverzekering is wel dat de kamer goed op slot kan. Dit is belangrijk om het risico op inbraak en diefstal te verminderen.

Wil je weten wat nog meer wel en niet verzekerd is? Neem dan contact op met onze adviseur.

Vragen over de inboedelverzekering voor studenten?

Onze klanten geven onze woonverzekering gemiddeld een 8,6

De voordelen van de inboedelverzekering voor je studentenkamer van Univé

Goed om te weten over onze studenten inboedelverzekering

De premie van een inboedelverzekering voor studenten is afhankelijk van een aantal factoren. Wil je weten wat de mogelijkheden voor jou zijn en welke kosten daaraan verbonden zijn? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Je kunt ook een afspraak maken met een van onze adviseurs. Hiervoor kun je langskomen bij een Univé-winkel bij jou in de buurt.

Maak een afspraak met onze adviseur

Stel, je loopt toch schade op aan je inboedel. Hoeveel geld kun je dan verwachten als schadevergoeding? Onze inboedelverzekering vergoedt schade door brand, storm, inbraak, rook, schroeien en water. Kostbare inboedel, zoals jouw racefiets, is tot € 2.500 meeverzekerd. Sieraden, bijvoorbeeld jouw horloge, zijn tot € 1.000 meeverzekerd.

Heb jij net een nieuwe kamer? En heb je toen je muren geschilderd en toen ontstond er schade? Ook veranderingen aan je kamer zijn standaard verzekerd voor schade. Bijvoorbeeld bij brand of lekkage. Zoals nieuwe gordijnen of een nieuwe vloer. Heb je jouw muren net geverfd? Dan is dit ook verzekerd bij bijvoorbeeld brand.

Zijn je spullen gestolen of beschadigd? Je krijgt van ons de nieuwwaarde van spullen vergoed als de dagwaarde tenminste 40% van de nieuwwaarde is. Is de dagwaarde minder dan 40% van de nieuwwaarde dan betalen we de dagwaarde. 

De nieuwwaarde is het volledige bedrag dat je nodig hebt om je spullen te vervangen voor hetzelfde item. Met onze afschrijvingslijsten kun je de dagwaarde van je spullen berekenen.

Bekijk de afschrijvingslijst

Met onze studenten inboedelverzekering ben je standaard verzekerd tegen cyberschade tot € 2.000. Wij vergoeden alleen schade aan spullen. We vervangen bijvoorbeeld je laptop als je deze niet meer kunt gebruiken vanwege een hack. Ben je geld kwijt door bijvoorbeeld een phishingmail? Dan vergoeden wij dit niet. 

Daarnaast kun je ook gebruikmaken van de cyberhelpdesk. Daar kun je terecht met alle vragen over hackers, phishing en andere cyberzaken.

Lees meer over CyberGerust

Toen je nog thuis woonde waren jouw spullen verzekerd met de inboedelverzekering van je ouders. Nu je op kamers woont, zijn alleen die spullen die nog bij je ouders in huis liggen nog verzekerd met hun verzekering. Je spullen die op jouw studentenkamer liggen, zijn dus niet verzekerd. Wil je deze spullen ook verzekeren tegen schade of diefstal? Sluit dan zelf een inboedelverzekering voor studenten af.

Met een inboedelverzekering zijn de spullen in je studentenkamer verzekerd tegen schade. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die je per ongeluk aan anderen of andermans spullen veroorzaakt.

Lees meer over de aansprakelijkheidsverzekering

Of lees meer over de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering

Een ongelukje is zo gebeurd. Zeker aan je telefoon. Je kunt je telefoon verzekeren bij je inboedelverzekering door gebruik te maken van de Mobiele Elektronica dekking. Vragen over het verzekeren van je telefoon? Stel ze gerust aan één van onze adviseurs. 

Veiligheidsmaatregelen studentenkamer

Je verzekeren tegen inboedelschade is verstandig, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Houd daarom de volgende tips in je achterhoofd om inboedelschade te voorkomen:

Nu kun je met een gerust gevoel kiezen voor de inboedelverzekering voor studenten van Univé