Ga naar inhoud

7 oktober 2018Wonen

Zelf je ruitenwisser vervangen, hoe dan?

In onze videoserie 'Hoe dan?' leer je allerlei alledaagse handigheidjes. Uitgelegd door experts, zodat je altijd zeker weet dat je het goed doet. Dit keer: een ruitenwisser vervangen, hoe dan? Bekijk hieronder de uitleg van automonteur Tonnie van Marle.

Er gebeurt een boel op de weg als je autorijdt, dus is het belangrijk dat je goed zicht hebt. Je ruitenwissers zijn daarbij onmisbaar, vooral wanneer het slecht weer is. Wil je een scherpe blik op de weg houden, dan moet je af en toe de ruitenwissers vervangen.

Zo vervang je een ruitenwisser

Heb je een nieuwere auto? Dat kun je de oude ruitenwisserbladen niet zomaar losmaken. Hiervoor moet je de ruitenwisserarm eerst in de servicestand zetten. Dit doe je door de auto op het contact te zetten, weer van het contact te halen en vervolgens de ruitenwisserhendel naar beneden te bewegen.

Je controleert nu eerst de ruitenwisserbladen. Zijn deze beschadigd, dan is het tijd om ze te vervangen. Druk hiervoor de clip op de ruitenwisserhendel in om het wisserblad los te maken. Beweeg het ruitenwisserblad naar boven om deze eruit te halen. Je plaatst vervolgens het nieuwe ruitenwisserblad. Let erop dat deze klikt als je 'm bevestigt.

Zodra je de nieuwe ruitenwisserbladen hebt bevestigd zet je de auto weer op het contact. Vervolgens bedien je de ruitenwisserhendel en staan de wisserbladen weer in de nulstand.

Tip van Tonnie: verschillende auto's hebben verschillende typen wisserbladen. Let er daarom goed op dat je nieuwe wisserbladen de juiste lengte hebben voor jouw auto.

Zo, we kunnen de weg weer op!

Deel dit bericht