Ga naar inhoud

Waterschade

Is er door water schade ontstaan aan uw woning of inboedel? Dan is het goed om te weten hoe u de afhandeling van de schade in gang zet. Zo kan Univé snel hulp bieden. Op deze pagina leest u hoe u waterschade meldt en welke waterschades worden vergoed.

Uw waterschade melden bij Univé

Als u waterschade heeft is dat al vervelend genoeg. Meld de schade daarom zo snel mogelijk, zodat wij u de schadeafhandeling direct in gang kunnen zetten.

 • Spoednummer: 24/7 bereikbaar

Heeft u hulp nodig bij een noodgeval? Bel dan met 0592 348 112. De medewerkers van de Univé Alarmcentrale staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Gebruik dit nummer in geval van een calamiteit of enorme schade. U kunt die niet online melden.

 • Meld uw schade online

Uw schade kunt u 24 uur per dag eenvoudig online melden via Mijn Univé. U beantwoordt een paar vragen en verstuurt online uw gegevens naar ons. Nog geen account? Maak hier uw account aan.

 • Schade melden via de Univé App

Heeft u de Univé app? Meld uw schade dan direct via de app. Als u de app nog niet heeft, kunt u die hier downloaden.

 • Persoonlijk contact met een medewerker

Bekijk al onze contactgegevens of kom langs bij een Univé-winkel bij u in de buurt.

Meld uw schade online

Wat kunt u doen bij waterschade?

Als er door water schade ontstaat aan uw woning of spullen, dan is het zaak om de volgende drie stappen te volgen:

 1. Neem zelf maatregelen om de schade zoveel mogelijk te beperken.
 2. Maak foto’s van de schade wanneer u in de gelegenheid bent.
 3. Meld uw schade zo spoedig mogelijk bij Univé. Houd daarbij uw polisnummer bij de hand. Zo kan Univé u het best hulp bieden bij de afhandeling.

Welke waterschade wordt vergoed door Univé?

Niet alle waterschades komen in aanmerking voor een vergoeding. Waterschade die is ontstaan door bijvoorbeeld extreme neerslag, een lek waterbed of een defect apparaat in de keuken of badkamer zijn wel verzekerd. Univé vergoedt de onderstaande schades aan uw woning en inboedel.

Water
Als er onvoorzien water, stoom of blusmiddel uit leidingen, (sanitaire) toestellen, centrale verwarming of airconditioning komt, als gevolg van:

 • het springen door vorst
 • breuk
 • verstopping
 • een plotseling optredend defect

Neerslag
Hagel, regen, sneeuw en/of smeltwater dat onvoorzien de woning is binnengedrongen.

Hevige plaatselijke regenval
Water dat plotseling en onvoorzien de woning is binnengedrongen. Het water drong uw woning binnen doordat de neerslag niet snel genoeg kon worden afgevoerd. Dit kwam uitsluitend door hevige plaatselijke regenval.

Rioolwater
Rioolwater dat terugstroomt uit de openbare riolering en door de afvoerleidingen, (sanitaire) toestellen de woning is binnengedrongen.

Aquarium
Water uit een aquarium dat plotseling en onverwacht kapotging.

Waterbed
Water uit een waterbed dat plotseling en onverwacht kapotging.

Olie
Het onvoorzien stromen van olie uit een verwarmingsinstallatie met bijbehorende leidingen en tanks.

Let op: Schades die zijn veroorzaakt door bijvoorbeeld slecht onderhoud, slijtage, eigen schuld of met opzet, zijn niet verzekerd.

Welke Univé verzekeringen dekken waterschade?

U bent bij Univé goed verzekerd tegen waterschade met een opstalverzekering en een inboedelverzekering. De opstalverzekering vergoedt waterschade aan uw woning, terwijl uw spullen verzekerd zijn met een inboedelverzekering. Raadpleeg de polisvoorwaarden van de verzekeringen om te zien in welke situaties u wel én niet verzekerd bent: