Ga naar inhoud

Waterschade

Is er door water schade ontstaan aan je woning of inboedel? Dan wil je natuurlijk weten hoe je de afhandeling van de schade in gang zet. Zo kan Univé snel hulp bieden. Op deze pagina lees je hoe je waterschade meldt en welke waterschades worden vergoed.

Jouw waterschade melden bij Univé

Als je waterschade hebt is dat al vervelend genoeg. Meld de schade daarom zo snel mogelijk, zodat wij de schadeafhandeling direct in gang kunnen zetten.

 • Spoednummer: 24/7 bereikbaar

Heb je hulp nodig bij een noodgeval? Bel dan naar de Univé Alarmcentrale op 0592 348 112. De medewerkers van de Univé Alarmcentrale staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. Gebruik dit nummer in geval van een calamiteit of enorme schade. Zulke schade kun je namelijk niet online melden.

 • Meld je schade online

Je kunt je schade 24 uur per dag eenvoudig online melden via Mijn Univé. Je beantwoordt een paar vragen en verstuurt online je gegevens naar ons. Nog geen account? Maak hier jouw account aan.

 • Schade melden via de Univé App

Heb je de Univé app? Meld je schade dan direct via de app. Als je de app nog niet hebt, kun je die hier downloaden.

 • Persoonlijk contact met een medewerker

Bekijk al onze contactgegevens of kom langs bij een Univé-winkel bij jou in de buurt.

Meld je schade online

Wat kun je doen bij waterschade?

Als er door water schade ontstaat aan je woning of spullen, dan is het belangrijk om de volgende drie stappen te volgen:

 1. Neem zelf maatregelen om de schade zoveel mogelijk te beperken.
 2. Maak foto’s van de schade wanneer je in de gelegenheid bent.
 3. Meld je schade zo spoedig mogelijk bij Univé. Houd daarbij je polisnummer bij de hand. Zo kan Univé je het beste hulp bieden bij de afhandeling.

Welke waterschade wordt vergoed door Univé?

Niet alle waterschades komen in aanmerking voor een vergoeding. Waterschade die is ontstaan door bijvoorbeeld extreme neerslag, een lek waterbed of een defect apparaat in de keuken of badkamer zijn wel verzekerd. Univé vergoedt de onderstaande schades aan je woning en inboedel.

Water
Als er onvoorzien water, stoom of blusmiddel uit leidingen, (sanitaire) toestellen, centrale verwarming of airconditioning komt, als gevolg van:

 • het springen door vorst
 • breuk
 • verstopping
 • een plotseling optredend defect

Neerslag
Hagel, regen, sneeuw en/of smeltwater dat onvoorzien de woning is binnengedrongen.

Hevige plaatselijke regenval
Water dat plotseling en onvoorzien de woning is binnengedrongen. Het water drong je woning binnen doordat de neerslag niet snel genoeg kon worden afgevoerd. Dit kwam uitsluitend door hevige plaatselijke regenval.

Rioolwater
Rioolwater dat terugstroomt uit de openbare riolering en door de afvoerleidingen, (sanitaire) toestellen de woning is binnengedrongen.

Aquarium
Water uit een aquarium dat plotseling en onverwacht kapotging.

Waterbed
Water uit een waterbed dat plotseling en onverwacht kapotging.

Olie
Het onvoorzien stromen van olie uit een verwarmingsinstallatie met bijbehorende leidingen en tanks.

Let op: Schades die zijn veroorzaakt door bijvoorbeeld slecht onderhoud, slijtage, eigen schuld of met opzet, zijn niet verzekerd.

Welke Univé verzekeringen dekken waterschade?

Je bent bij Univé goed verzekerd tegen waterschade met een opstalverzekering en een inboedelverzekering. De opstalverzekering vergoedt waterschade aan je woning, terwijl jouw spullen verzekerd zijn met een inboedelverzekering. Raadpleeg de polisvoorwaarden van de verzekeringen om te zien in welke situaties je wel én niet verzekerd bent: