Ga naar inhoud

Schade aan huis zelf herstellen

Als er schade aan of in je huis is ontstaan, dan wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk hersteld wordt. En dat de kosten ervan vergoed worden. Het is afhankelijk van het soort schade en de woonverzekering die je hebt afgesloten, of je daadwerkelijk een vergoeding krijgt. Na het melden van de schade regelt Univé in de eerste plaats de schadeafhandeling. Het herstellen gebeurt dan door experts die wij voor je regelen. Maar je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Hoe pak je dit dan het beste aan, en wat kun je verwachten van je verzekering?

Opstalverzekering en het vergoeden van schade 

Met een opstalverzekering is je schade verzekerd die kan optreden aan je woning zelf. Je moet dan denken aan alles dat vastzit in of aan je woning. Zoals ingebouwde keukenapparatuur, de cv-installatie en de leidingen in je huis. Bij Univé vergoeden we de schade die ontstaan is aan je huis als gevolg van brand, bliksem, storm, water, diefstal, vandalisme of aanrijding. Ofwel: door een van buiten komende gebeurtenis. Schade als gevolg van huisongelukjes, zoals vallen en stoten, is ook bij ons verzekerd. 

Schadevergoeding en je inboedelverzekering 

Met een inboedelverzekering verzeker je alle losse spullen in huis. Zoals je meubels, een laminaatvloer, het serviesgoed en kleding. Wil je precies weten wat er allemaal gedekt is bij een inboedelverzekering van Univé? Lees dan meer over de voorwaarden bij onze inboedelverzekering.  

Waterschade zelf herstellen en je verzekering 

Ook als je waterschade hebt, kun je deze schade zelf herstellen. Je gaat dan op dezelfde manier te werk. Regel je zelf de reparateurs, dan moet je het schadebedrag eerst voorschieten. Ga je zelf aan de slag met de reparatie? Dan maken we duidelijke afspraken over de vergoeding die je hiervoor krijgt. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. 

Woonverzekering afsluiten 

Zeker weten dat je goed verzekerd bent als er in of aan je huis schade ontstaat? Sluit dan online bij Univé een woonverzekering af. Bereken hieronder direct de bijbehorende premie. 

Premie berekenen inboedelverzekeringPremie berekenen opstalverzekering