Ga naar inhoud

De mooiste plekken van Engeland

Ga jij op vakantie naar Engeland? Dit land heeft veel te bieden, van mooie steden tot prachtige natuur. Je kunt bijvoorbeeld op vakantie naar de kust in Zuid-Engeland, of juist naar de bossen in het noorden. Waar de mooiste plekken van Engeland liggen, zetten we hier voor je op een rij.  

Mooiste plekken van Engeland in de natuur 

Engeland is rijk aan mooie natuur, van bijzondere kustgebieden tot groene heuvels en bossen. Als je op zoek bent naar een rustige vakantie in de natuur, zit je in Engeland goed. Welke plekken in de Engelse natuur zijn dan echt een bezoek waard? We zetten er een aantal voor je op een rij. 

1. De Cotswolds 

De Cotswolds zijn een bosrijk gebied in Zuid-Engeland. In deze uitgestrekte streek vind je kilometers en kilometers aan bossen, heuvels, en rustieke oude dorpjes. Tussen de beboste heuvels vind je ook mooie rivieren en moerassen, zoals het schitterende Rack Isle. Dorpjes in dit gebied die je zeker eens moet bezichtigen zijn Bourton-on-the-Water en het schilderachtige Bibury. Zo krijg je een mooi en volledig beeld van de Cotswolds en het traditionele Engelse platteland. Als je uitgebreid de Engelse natuur wilt verkennen, is een rondreis door de Cotswolds zeker een aanrader. 

2. Dorset 

Dorset is een regio aan de zuidkust van Engeland. Deze regio staat bekend om de bijzondere rotskliffen die je hier langs de kust vindt. Bijvoorbeeld de zogenaamde Durdle Door en de Golden Cap, die bijna 200 meter hoog is. Ook vind je in de binnenlanden van Dorset bijzondere overblijfselen uit het verleden, zoals Maiden Castle. Hier lag duizenden jaren geleden, in de ijzertijd, een nederzetting op een heuvel. In Dorset kun je overal je ogen uitkijken. 

3. Het Lake District 

Helemaal in het noorden van Engeland vind je het Lake District. Zoals de naam al aangeeft, is dit gebied rijk aan natuur en prachtige meren. Het grootste hiervan is Lake Windermere. Je kunt over dit meer varen - en de natuur eromheen bewonderen - tijdens een boottochtje of cruise. Doe je liever iets actievers? Dan zit je in het Lake District ook goed. Dit is namelijk een bergachtig gebied. Al de vijf hoogste bergen van Engeland liggen hier. De hoogste van deze bergen is de Scafel Pike, die bijna 1000 meter hoog is. Je kunt hier dus perfect een avontuurlijke fiets- of wandeltocht maken, of rotsklimmen. Allemaal met prachtig uitzicht over het Lake District. 

Wil je de schoonheid van Engeland gaan verkennen? Zorg dan dat je op tijd de juiste reisdocumenten voor Engeland hebt.

Mooiste steden van Engeland 

Als je liever de steden van Engeland wilt verkennen, bijvoorbeeld voor een leuke stedentrip, zijn er ook genoeg opties. Engeland kent namelijk veel grote, mooie en bijzondere steden. Niet alleen de welbekende hoofdstad Londen, maar ook andere steden. Welke steden in Engeland moet je echt een keer gezien hebben? We zetten er een paar voor je op een rij. 

1. Londen 

Als je een stad wilt bezoeken in Engeland, is Londen waarschijnlijk de eerste plek waar je aan denkt. Dat is ook niet zo gek, want in deze grote miljoenenstad is meer dan genoeg te beleven. Je kunt stappen in het reuzenrad de London Eye om Londen van grote hoogte te bewonderen. Of naar het Palace of Westminster gaan om de beroemde klok Big Ben te bekijken. Maar Londen heeft meer te bieden. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan het excentrieke Camden Town, waar je de gekste gebouwen en straatkunst kunt bewonderen. 

2. Manchester 

Manchester is één van de grootste steden van Engeland. De stad was vroeger een echte industriestad, tegenwoordig een levendige studentenstad. Manchester kent veel mooie bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de Manchester Town Hall, het 19e eeuwse stadhuis van Manchester. Vanbuiten kun je hier de prachtige klokkentoren bewonderen, vanbinnen de bijzondere mozaïekvloeren van het pand. Of bezoek één van de mooie musea van Manchester. Een aanrader is het Museum of Science and Industry, waar je alles terugziet van het industrieverleden van Manchester. 

3. Bath 

Bath is een stad met een rijke geschiedenis. Je ziet hier met name nog veel invloeden van de Romeinen terug. Bijvoorbeeld het Romeinse badhuis, dat gebouwd is om de warmwaterbronnen van Bath. Hiernaar is de stad ook vernoemd. Zelfs in de 18e eeuwse architectuur die de stad vandaag kenmerkt, zijn nog Romeinse invloeden terug te zien. Bijvoorbeeld in de zuilen van de Royal Crescent, een huizengalerij in de vorm van een halve maan. Als je houdt van geschiedenis en cultuur, zul je je in Bath niet snel vervelen. 

Voor een stedentrip is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Je kunt hier bijvoorbeeld te maken krijgen met zakkenrollers. Lees daarom meer informatie over veiligheid en criminaliteit in Engeland.

Goed verzekerd op reis naar Engeland

Ga je op reis naar Engeland? Dan is het handig om van tevoren een goede reisverzekering voor Engeland af te sluiten. Zo ben je verzekerd van hulp als er tijdens je vakantie iets vervelends gebeurt. Bijvoorbeeld dat je je spullen verliest op reis, of dat je ziek wordt tijdens je vakantie. Zo kun je zorgeloos genieten van je reis naar Engeland. Een reisverzekering sluit je bij Univé gemakkelijk online af. Daarbij bereken je meteen je premie.  

Bereken je premie