Ga naar inhoud

Stedentrips naar Engeland

Engeland is een land vol mooie steden, die allemaal een rijke geschiedenis en unieke bezienswaardigheden hebben. Een perfecte bestemming voor een fijne stedentrip dus. Je kunt bijvoorbeeld een weekendje naar Londen gaan, maar Engeland kent nog veel meer bijzondere steden. Welke steden zijn zeker een bezoekje waard? Je vindt er op deze pagina een paar op een rij. 

1. Londen 

Londen is de hoofdstad van Engeland en een prachtige bestemming voor een stedentrip. In deze miljoenenstad zijn namelijk meer dan genoeg bezienswaardigheden. Je hebt er natuurlijk de beroemde toeristische trekpleisters als de London Eye, Buckingham Palace en de Big Ben. En natuurlijk de traditionele rode telefoonhokjes die je overal in de stad terugziet. Maar Londen heeft meer te bieden. Loop bijvoorbeeld eens rond door het excentrieke Camden Town, waar je de gekste gebouwen en straatkunst ziet. Of bezoek één van de vele pubs van Londen, waar je kunt proeven van traditioneel Engels eten en traditionele dranken. 

2. Birmingham 

Na Londen is Birmingham de grootste stad van Engeland. Het is een stad vol kanalen en grachten en wordt daarom ook wel ‘het Venetië van Engeland’ genoemd. Dit biedt de mogelijkheid om de stad via het water te verkennen met een boottochtje. Ook kun je in deze bruisende stad heerlijk winkelen, bijvoorbeeld in één van de grote department stores zoals Selfridges. Daarnaast heeft Birmingham veel opvallende moderne architectuur. Bijvoorbeeld de Library of Birmingham, de grote bibliotheek van de stad die lijkt op een enorme stapel boeken. Waar je ook loopt: in Birmingham kijk je je ogen uit.  

3. Manchester 

Zin om de Engelse geschiedenis in te duiken? Ga dan naar Manchester. In Manchester zie je namelijk nog veel terug uit bijvoorbeeld de tijd van de Industriële Revolutie. Deze stad was vroeger een echte industriestad, waar onder andere veel katoenfabrieken stonden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden in Manchester ook veel wapens geproduceerd, zoals bommen. Deze geschiedenis zie je onder meer terug in de musea van Manchester. Bijvoorbeeld het Museum of Science and Industry, waar je oude machines uit de fabrieken van de Industriële Revolutie kunt bewonderen. 

4. Oxford 

Oxford staat vooral bekend als universiteitsstad vanwege de beroemde Universiteit van Oxford. Maar ook voor toeristen is Oxford erg leuk om te bezoeken. Je vindt hier bezienswaardigheden als de botanische tuinen van Oxford, die vlakbij de universiteit liggen. Hier kun je leuk doorheen wandelen en alle exotische planten bewonderen. Ook kun je een bezoek brengen aan Oxford Castle. Dit is een oud Normandisch kasteel, dat bovenop een heuvel in het centrum van Oxford ligt. Ideaal als je een cultureel uitstapje wilt combineren met een middagje winkelen. 

5. Bath 

Op zoek naar een culturele stedentrip? Dan is Bath zeker een aanrader om te bezoeken. Je ziet hier namelijk nog veel invloeden terug van de Romeinen. In de Romeinse thermen bijvoorbeeld, warmwaterbaden die zijn gebouwd rond de warmwaterbronnen van Bath. Naar deze thermen is de stad Bath (‘bad’ in het Nederlands) ook vernoemd. Zelfs in de 18e eeuwse architectuur die de stad vandaag de dag zijn typische aangezicht geeft, zie je nog Romeinse invloeden terug. Bijvoorbeeld in de zuilen van de Royal Crescent, een rij huizen in de vorm van een halve maan.

Een stedentrip is leuk, maar kent ook risico's. Je kunt bijvoorbeeld zakkenrollers tegenkomen. Bereid je daarom goed voor en lees je van tevoren in over de veiligheid en criminaliteit in Engeland.

Reisverzekering voor Engeland

Is jouw volgende vakantie in Engeland? Dan is het handig om voor je vertrek een goede reisverzekering voor Engeland af te sluiten. Zo ben je verzekerd van hulp als er tijdens je vakantie iets misgaat. Bijvoorbeeld dat je je spullen verliest op reis, of dat je ziek wordt tijdens je vakantie. Met een reisverzekering kun je zorgeloos genieten van je vakantie in Engeland. Een reisverzekering sluit je bij Univé gemakkelijk online af. Daarbij zie je meteen hoe hoog je premie uitvalt.  

Bereken jouw premie