Ga naar inhoud

Veiligheid en criminaliteit Engeland

Ga jij op vakantie naar Engeland? Dan vraag je je misschien af: is Engeland veilig? Geen zorgen: Engeland is over het algemeen een veilig land. Er is hier weinig sprake van (zware) criminaliteit. Het reisadvies voor Engeland is dan ook groen. Er is wel een aantal dingen waar je op moet letten tijdens je vakantie in Engeland. Welke dat zijn, lees je op deze pagina.  

Criminaliteit in Engeland 

Engeland is een vrij veilig land, waar over het algemeen weinig criminaliteit voorkomt. De veiligheidssituatie is hier vergelijkbaar met Nederland. Waar je wel rekening mee moet houden, is een risico op diefstal van je spullen door zakkenrollers. Zeker als je op drukke plekken komt, bijvoorbeeld tijdens een stedentrip, is het belangrijk om goed op je spullen te letten. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld je portemonnee of telefoon kwijtraakt. 

Daarnaast bestaat er in Engeland een terrorismedreiging. In 2019 is in een aantal grote steden in Engeland een terroristische aanslag gepleegd. Daarom is er op sommige plekken, zeker in de grote steden, extra beveiliging. Bijvoorbeeld door extra bewapende politieagenten op drukke plekken. Als toerist merk je hier eigenlijk weinig van. In het geval van een dreiging is het belangrijk om aanwijzingen van de politie op te volgen. 

Veiligheid natuur in Engeland 

In Engeland komen weinig natuurrampen voor. Wel heeft Engeland een vrij regenachtig klimaat en komen in de herfst en winter soms stormen voor. Bij een zware storm is het verstandig om zoveel mogelijk binnen te blijven. Zo loop je geen risico dat je bijvoorbeeld gewond raakt door rondwaaiende spullen. Er hebben in Engeland in het verleden, het meest recent in 2014, ook overstromingen plaatsgevonden. Hier bestaat vooral kans op in de laaggelegen gebieden van Engeland, zoals het zuidwesten van het land. In de hoger gelegen gebieden is dit risico er niet.  

Veiligheid op de weg in Engeland 

Neem je je auto mee naar Engeland, bijvoorbeeld via de boot of trein? Of huur je in Engeland een auto? Houd er dan rekening mee dat in Engeland links gereden wordt. Je rijdt op de linker weghelft, en ook rotondes neem je linksom. Wees hier tijdens het autorijden extra scherp op, zeker als je nog niet eerder links hebt gereden. Zo voorkom je dat je per ongeluk gaat spookrijden en misschien zelfs een ongeval veroorzaakt.  

Ook belangrijk om rekening mee te houden: in Engeland heeft verkeer van rechts niet per se voorrang. Verkeer van links ook niet. Wie voorrang heeft, verschilt per verkeerssituatie. Let daarom goed op de wegmarkeringen en verkeersborden, zodat je weet of je voorrang hebt of niet. Door goed rekening te houden met de afwijkende verkeerssituatie kun je veilig met de auto op vakantie in Engeland.  

Goed verzekerd op reis naar Engeland 

Voor je vakantie naar Engeland is het verstandig om eerst een goede reisverzekering voor Engeland af te sluiten. Daarmee ben je verzekerd van hulp als er tijdens je reis iets gebeurt, bijvoorbeeld als je ziek wordt tijdens je vakantie. Zo kun je zonder zorgen genieten van je reis naar Engeland. Een reisverzekering sluit je bij Univé zo online af. Daarbij zie je meteen hoe hoog je premie wordt.  

Bereken jouw premie