Ga naar inhoud

Bril kapot tijdens vakantie

Je bril kapot of kwijt tijdens je vakantie: dat is natuurlijk erg vervelend. Je ziet niet goed zonder je bril, en je bent niet in de buurt van je eigen opticien om hem te laten maken. Je vraagt je misschien af: wat vergoedt mijn reisverzekering in deze situatie? Of moet ik hiervoor een beroep doen op mijn zorgverzekering? We vertellen je op deze pagina graag hoe het zit. 

Reisverzekering en je bril 

Heb je een reisverzekering? Dan zal deze in de meeste gevallen schade vergoeden als je bril kapot gaat of kwijtraakt tijdens je vakantie. Dit geldt ook voor zonnebrillen of contactlenzen. Hiervoor heb je de aanvullende dekking bagage nodig. Hiermee zijn de spullen die je meeneemt op vakantie, inclusief je (zonne)bril of lenzen, goed verzekerd. Zo hoef je dus niet kapotte of verloren spullen uit eigen zak te betalen. 

Zorgverzekering en je bril op reis 

Als je een bril of lenzen draagt, kun je deze ook verzekeren met je zorgverzekering. (Zonne)brillen en lenzen zijn niet standaard meeverzekerd bij je zorgverzekering. Bij Univé kun je deze wel meeverzekeren. Dit doe je met een aanvullende dekking voor je bril of lenzen bij je zorgverzekering.  

Bril in je inboedelverzekering 

Als je bril thuis schade oploopt, bijvoorbeeld door een brand, is je bril meeverzekerd in je inboedelverzekering. Heb je een inboedelverzekering met buitenshuis dekking? Dan is je bril ook buitenshuis verzekerd, bijvoorbeeld als hij door een ongelukje kapotgaat. Met deze verzekering is je bril in heel Nederland verzekerd, ook als je in Nederland op vakantie bent.  

Maar geldt dit ook in het buitenland? Een inboedelverzekering van Univé biedt alleen dekking in Nederland. Als je waardevolle spullen, zoals je bril, wereldwijd wilt verzekeren, kan dit met een kostbaarhedenverzekering

Een reisverzekering afsluiten bij Univé 

Goed verzekerd op reis? Het kan met een reisverzekering van Univé. Hiermee ben je verzekerd van hulp bij vervelende situaties op reis, zoals een kapotte bril of telefoon. Zo kun je zorgeloos genieten van jouw vakantie. Een reisverzekering - inclusief aanvullende dekkingen - sluit je bij Univé gemakkelijk online af. Ook handig: je berekent meteen hoe hoog jouw premie wordt. 

Bereken je premie