Ga naar inhoud

Verhuurhypotheek

Een hypotheek voor een woning die je wilt verhuren, dat is een verhuurhypotheek. Wat zijn daar de voorwaarden van? Wij vertellen je er meer over. 

Over de verhuurhypotheek 

Investeren in vastgoed wordt steeds populairder. Niet alleen bij vastgoedbedrijven en institutionele beleggers, maar ook bij particulieren. Speciaal hiervoor bieden bepaalde geldverstrekkers een verhuurhypotheek aan. Daarmee kun je een deel van de aankoop financieren.  

Het kan zijn dat de verhuurhypotheek je tweede hypotheek wordt, maar dat hoeft natuurlijk niet. En zo kan het ook zijn dat je een recreatiewoning wilt financieren, maar het kan ook een reguliere woning voor de verhuur zijn. Je merkt het al: eigenlijk is een hypotheek in deze situatie altijd maatwerk. Mocht je van plan zijn om een vastgoedinvestering te financieren, kom dan gewoon eens langs om te overleggen met een onafhankelijke hypotheekadviseur van Univé. 

Je hebt altijd eigen geld nodig 

Sommige geldverstrekkers willen tot 50% van de woningwaarde financieren, anderen gaan tot 80% of zelfs 90%. Maar je moet hoe dan ook eigen geld inleggen als je een woning wilt kopen voor de verhuur. Qua looptijd ben je behoorlijk flexibel. Je kunt kiezen voor een verhuurhypotheek met een looptijd van 5 jaar of van 30 jaar, maar ook iets daar tussenin. 

Het bedrag dat je kunt lenen, wisselt ook per geldverstrekker. Ga uit van een minimaal hypotheekbedrag van € 50.000 en een maximum van € 1.000.000. Uiteraard is alles afhankelijk van jouw situatie en de partij waarmee je onderhandelt. 

Meer weten over een verhuurhypotheek? 

Als onafhankelijk hypotheekadviseur (en Financieel Adviseur Duurzaam Wonen) denkt Univé graag met je mee. We kunnen je snel meer vertellen over een verhuurhypotheek en de voorwaarden die hierbij komen kijken. Maak een afspraak met een hypotheekadviseur van Univé bij jou in de buurt of kies voor een (beeld)belafspraak. We kennen de hypotheekmarkt en de lokale subsidies als geen ander. De kosten van een eerste oriënterend gesprek neemt Univé voor haar rekening.

Terug naar de Kennisbank