Ga naar inhoud

Elektrische fietsverzekering

Uw e-bike verzekeren? Met de elektrische fietsverzekering van Univé is uw nieuwe of tweedehands elektrische fiets wereldwijd verzekerd tegen diefstal en schade. En bij diefstal van uw fiets of total loss krijgt u 3 jaar lang de aankoopprijs terug. Onderweg een lekke band? Dan kunt u gratis gebruik maken van Pechhulp Fiets: de haal- en brengservice van Univé. Onze e-bikeverzekering is door de Consumentenbond beoordeeld als ‘Beste Koop’!

Welke fiets wilt u verzekeren?

 • Stadsfiets
 • Racefiets
 • Mountainbike
 • Bakfiets
 • Ander soort fiets
 • Beste Koop (e-bikeverzekering) volgens de Consumentenbond
 • Gratis pechhulp voor elektrische fietsen
 • Tot 10% pakketkorting als u meer verzekeringen afsluit

Wat dekt de elektrische fietsverzekering van Univé?

Uw elektrische fiets is wereldwijd verzekerd tegen schade en diefstal. Pechhulp Fiets is bij de e-bikeverzekering gratis meeverzekerd.

Dit wordt gedekt

 • Bij diefstal of total loss krijgt u de eerste 3 jaar de aankoopwaarde van de e-bike uitgekeerd (dit geldt voor zowel nieuwe als tweedehands fietsen).
 • Pech onderweg? Pechhulp Fiets, onze haal- en brengservice in Nederland, is gratis meeverzekerd bij de e-bike verzekering.
 • Alle schade aan uw elektrische fiets is meeverzekerd. Ook als het uw eigen schuld is.
 • Diefstal of schade aan alleen de accu is ook meeverzekerd.
 • Geen eigen risico bij diefstal of total loss.

Bereken nu uw premie

Dit wordt niet gedekt

 • Schade die u met uw e-bike aan anderen veroorzaakt is niet verzekerd. Hiervoor kunt u een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.
 • Er wordt bij diefstal alleen schade vergoed als de elektrische fiets op slot staat met een ART-goedgekeurd slot.
 • Bij schade aan uw e-bike geldt een verplicht eigen risico van € 25,-.

Bekijk ook de voorwaarden. Daarin leest u precies wat er wel en niet wordt gedekt via de fietsverzekering.

Voorwaarden fietsverzekering

Beoordeeld met een 7,9 door de Consumentenbond

Beste Koop

Met de fietsverzekering van Univé kunt u zorgeloos de weg op. Pechhulp is namelijk altijd gratis meeverzekerd. U wordt opgehaald en thuisgebracht als u gestrand bent met uw fiets. Verder zijn diefstal en beschadiging compleet verzekerd en krijgt u 3 jaar lang de aankoopprijs terug, als uw fiets niet meer te repareren is na schade. Verder werd in het artikel nog expliciet vermeld dat de schade of diefstel bij Univé ook vergoed wordt als de e-bike in de afgesloten schuur of berging niet op slot stond. Al deze voordelen in combinatie met de relatief lage premie zorgden ervoor dat Univé met een eindcijfer van 7,9 door de Consumentenbond werd uitgeroepen tot ‘Beste Koop’.

 • Pechhulp gratis meeverzekerd
 • 3 jaar lang de aankoopprijs terug

Bereken uw premie

Alles over de e-bike verzekering

Over o.a. gratis pechhulp bij uw fietsverzekering, 10% pakketkorting en de waarde van uw elektrische fiets.

Gratis Pechhulp Fiets

Pech onderweg? Pechhulp Fiets is de breng- en haalservice die gratis is meeverzekerd bij de elektrische fietsverzekering van Univé. We brengen u en uw elektrische fiets naar een adres in Nederland naar keuze. Uw fiets wordt niet gerepareerd. 

E-bike verzekeren en vakantie

Uw elektrische fiets is tijdens elke vakantie, waar ook ter wereld, verzekerd voor diefstal en schade. Met Pechhulp Fiets (inbegrepen bij de elektrische fietsverzekering) kunnen wij u alleen onderweg helpen als u op vakantie bent in Nederland.

10% pakketkorting

Heeft u naast een fietsverzekering nog meer schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Uw voordeel kan oplopen tot 10% korting. 

Speed pedelec verzekeren

Een speed pedelec (of een high speed e-bike) is een elektrische fiets waarmee u snelheden tot 45 km per uur kunt bereiken of tot 20 km per uur zonder te trappen. Bij Univé kunt u een speed pedelec alleen als bromfiets verzekeren.

De waarde van uw e-bike

Bij diefstal of total loss van uw e-bike krijgt u 3 jaar lang de aanschafwaarde terug. Is het type fiets inmiddels in prijs gestegen? Dan krijgt u van Univé de nieuwe prijs van de fiets als vergoeding. Dit geldt tot een waardestijging van maximaal 15%.

Diefstal van uw e-bike

Om tegen diefstal verzekerd te zijn, moet u uw elektrische fiets op slot zetten met een ART-goedgekeurd slot en twee originele fietssleutels aan ons overhandigen. Heeft u een digitaal slot (smartlock)? Dan vragen wij bij diefstal om bewijs. Bijv. met info uit de logfile van de app. 

Verzekeringskaart Univé Fietsverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de Univé Fietsverzekering? Bekijk de Verzekeringskaart Univé Fietsverzekering.

Bekijk de Verzekeringskaart

Verzekeringskaart Univé Pechhulp

Wat is wel en niet gedekt door de Univé Pechhulp? Bekijk de Verzekeringskaart Univé Pechhulp.

Bekijk de Verzekeringskaart

Veelgestelde vragen fietsverzekering

De meest gestelde vragen over de fietsverzekering

Bij diefstal van uw fiets vragen wij u ons twee originele fietssleutels te overhandigen. Bewaar daarom uw fietssleutels goed. Vervangt u het slot? Geef dan het nieuwe sleutelnummer aan ons door. Bent u een sleutel kwijt? U kunt een nieuwe fietssleutel bestellen bij de fabrikant of www.fietssleutels.nl. De sleutelnummers moeten met elkaar overeenkomen. Meer over onze fietsverzekering.

De fietsverzekering is dagelijks opzegbaar. Zegt u de verzekering niet op, dan wordt deze telkens na een jaar volgens het contract automatisch verlengd en kunt u deze weer dagelijks opzeggen. U hoeft de verzekering dus zelf niet steeds te verlengen. Bereken uw premie.

Ja, uw fiets is tijdens elke vakantie, waar ook ter wereld, verzekerd voor diefstal en schade. Met Pechhulp Fiets kunnen wij u alleen onderweg helpen als u op vakantie in bent in Nederland. Bereken uw premie.

U krijgt drie jaar lang het aankoopbedrag van uw fiets terug bij diefstal en total loss.

De accu van uw elektrische fiets is ook verzekerd voor diefstal. Ook als alleen de accu wordt gestolen en niet de gehele fiets.

Alle veelgestelde vragen

Bekijk ook

Verzekeringen die passen bij de elektrische fietsverzekering

Verzekeringen die voor u ook interessant kunnen zijn.

Aansprakelijkheidsverzekering

Uw aansprakelijkheid voor een lage premie wereldwijd verzekerd tot een bedrag van € 2.500.000,-. Geen eigen risico.

Meer over aansprakelijkheid

Ongevallenverzekering

De ongevallenverzekering biedt financiële zekerheid als u, uw partner of uw kind blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval.

Meer over ongevallen

Inboedelverzekering

Met de inboedelverzekering zijn de spullen in uw huur- of koopwoning verzekerd tegen schade door o.a. brand, storm en diefstal.

Meer over inboedel

Kies voor de elektrische fietsverzekering van Univé