Ga naar inhoud

Elektrische fietsverzekering

Uw e-bike verzekeren? Met de elektrische fietsverzekering van Univé is uw nieuwe of tweedehands elektrische fiets wereldwijd verzekerd tegen diefstal en schade. En bij diefstal van uw fiets of total loss krijgt u 3 jaar lang de aankoopprijs terug. Pech onderweg of een lekke band? Dan kunt u gratis gebruik maken van Pechhulp: de haal- en brengservice van Univé. 

Welke fiets wilt u verzekeren?

 • Stadsfiets
 • Racefiets
 • Mountainbike
 • Bakfiets
 • Ander soort fiets
 • Beste Koop (e-bikeverzekering) Consumentenbond voor de 2e keer op rij
 • Gratis pechhulp voor elektrische fietsen
 • Tot 10% pakketkorting als u meer verzekeringen afsluit

Wat dekt de elektrische fietsverzekering van Univé?

Uw elektrische fiets is wereldwijd verzekerd tegen schade en diefstal. Pechhulp is bij de e-bikeverzekering gratis meeverzekerd.

Dit wordt gedekt

 • Bij diefstal of total loss krijgt u de eerste 3 jaar de aankoopwaarde van de e-bike uitgekeerd (dit geldt voor zowel nieuwe als tweedehands fietsen).
 • Pech onderweg? Pechhulp, onze haal- en brengservice in Nederland, is gratis meeverzekerd bij de e-bike verzekering. Pechhulp is ook geldig in België en Duitsland tot 25 km van de Nederlandse grens.
 • Alle schade aan uw elektrische fiets is meeverzekerd. Ook als het uw eigen schuld is.
 • Diefstal of schade aan alleen de accu is ook meeverzekerd.
 • Geen eigen risico bij diefstal of total loss.

Bereken nu uw premie

Dit wordt niet gedekt

 • Schade die u met uw e-bike aan anderen veroorzaakt is niet verzekerd. Hiervoor kunt u een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.
 • Er wordt bij diefstal alleen schade vergoed als de elektrische fiets op slot staat met een ART-goedgekeurd slot.
 • Bij schade aan uw e-bike geldt een verplicht eigen risico van € 25,-.

Bekijk ook de voorwaarden. Daarin leest u precies wat er wel en niet wordt gedekt via de fietsverzekering.

Voorwaarden fietsverzekering

Aanvullende verzekeringen voor uw elektrische fiets

U kunt de elektrische fietsverzekering uitbreiden met de volgende dekkingen

Pechhulp

Als u uw elektrische fiets verzekert bij Univé, is Pechhulp standaard inbegrepen. Een lekke band vervangen we ter plekke. In andere pechgevallen halen we u op en brengen u weer thuis als u gestrand bent met uw fiets.

Ongevallendekking

Voor maar € 4,03 per jaar heeft u een Ongevallendekking voor u en uw passagier. Krijgt u een fietsongeval? Dan keert Univé maximaal € 15.000 uit bij blijvende invaliditeit of € 7.500 bij overlijden.

Alles over de e-bike verzekering

Over o.a. gratis Pechhulp bij uw fietsverzekering, 10% pakketkorting en de waarde van uw elektrische fiets.

Gratis Pechhulp

Pechhulp is onze breng- en haalservice die gratis is meeverzekerd bij de elektrische fietsverzekering. Een lekke band kunt u ter plekke laten vervangen. Bij andere pechgevallen brengen we u en uw e-bike naar een adres in Nederland naar keuze. Uw fiets wordt niet gerepareerd.

E-bike verzekeren en vakantie

Uw elektrische fiets is tijdens elke vakantie, waar ook ter wereld, verzekerd voor diefstal en schade. Met Pechhulp Fiets (inbegrepen bij de elektrische fietsverzekering) kunnen wij u alleen onderweg helpen bij pech in Nederland en 25 km over de grens in België of Duitsland.

10% pakketkorting

Heeft u naast een fietsverzekering nog meer schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Uw voordeel kan oplopen tot 10% korting. 

Speed pedelec verzekeren

Een speed pedelec (of een high speed e-bike) is een elektrische fiets waarmee u snelheden tot 45 km per uur kunt bereiken of tot 20 km per uur zonder te trappen. Bij Univé kunt u een speed pedelec alleen als bromfiets verzekeren.

De waarde van uw e-bike

Bij diefstal of total loss van uw e-bike krijgt u 3 jaar lang de aanschafwaarde terug. Is het type fiets inmiddels in prijs gestegen? Dan krijgt u van Univé de nieuwe prijs van de fiets als vergoeding. Dit geldt tot een waardestijging van maximaal 15%.

Diefstal van uw e-bike

Om tegen diefstal verzekerd te zijn, moet u uw elektrische fiets op slot zetten met een ART-goedgekeurd 2-sterrenslot en twee originele fietssleutels aan ons overhandigen. Heeft u een digitaal slot (smartlock)? Dan vragen wij bij diefstal om bewijs. Bijv. met info uit de logfile van de app. 

E-bike verzekering 'Beste Koop' Consumentenbond

Volgens de Consumentenbond bent u voor een doorlopende e-bike verzekering bij Univé het goedkoopst uit. Daarom is onze elektrische fietsverzekering voor de tweede jaar op rij uitgeroepen tot 'Beste Koop'. Bovendien is Pechhulp standaard gratis meeverzekerd. En krijgt u 3 jaar lang de aankoopprijs terug, als uw fiets niet meer te repareren is na schade. Al deze voordelen in combinatie met de lage premie zorgden ervoor dat Univé van de Consumentenbond een dikke 8 als rapportcijfer heeft gekregen.


Verzekeringskaart Univé Fietsverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de Univé Fietsverzekering? Bekijk de Verzekeringskaart Univé Fietsverzekering.

Bekijk de Verzekeringskaart

Veelgestelde vragen fietsverzekering

De meest gestelde vragen over de fietsverzekering

De fietsverzekering is dagelijks opzegbaar. Zegt u de verzekering niet op, dan wordt deze telkens na een jaar volgens het contract automatisch verlengd en kunt u deze weer dagelijks opzeggen. U hoeft de verzekering dus zelf niet steeds te verlengen. Bereken uw premie.

U krijgt drie jaar lang het aankoopbedrag van uw fiets terug bij diefstal en total loss. Bewaar daarom uw aankoopnota goed. Bij een diefstal of total loss, kunnen wij u om deze nota vragen. 

De accu van uw elektrische fiets is ook verzekerd voor diefstal. Ook als alleen de accu wordt gestolen en niet de gehele fiets. Als de accu nog geen 3 jaar oud is betalen wij een nieuwe accu. Is de accu ouder, dan geldt er een afschrijving.

Bij diefstal van uw fiets vragen wij u ons twee originele fietssleutels te overhandigen. Bewaar daarom uw fietssleutels goed. Vervangt u het slot? Geef dan het nieuwe sleutelnummer aan ons door. Bent u een sleutel kwijt? U kunt een nieuwe fietssleutel bestellen bij de fabrikant of www.fietssleutels.nl. De sleutelnummers moeten met elkaar overeenkomen.

Is uw fiets € 3.500 of duurder? Dan is een tweede fietsslot verplicht. Bij diefstal van uw fiets moet u ons een aankoopnota van het tweede slot kunnen sturen.

Meer over onze fietsverzekering.

Uw fiets is waar ook ter wereld verzekerd voor diefstal en schade, ook tijdens uw vakantie. Met de aanvullende dekking Pechhulp kunnen wij u bij pech onderweg helpen als u op vakantie bent in Nederland. U bent met deze dekking ook verzekerd in België en Duitsland tot maximaal 25 km vanaf de Nederlandse grens. De dekking geldt niet binnen 2 kilometer van uw woon- of overnachtingsadres. 

Bereken direct uw premie.

Alle veelgestelde vragen

Bekijk ook

Verzekeringen die passen bij de elektrische fietsverzekering

Verzekeringen die voor u ook interessant kunnen zijn.

Aansprakelijkheidsverzekering

Uw aansprakelijkheid voor een lage premie wereldwijd verzekerd tot een bedrag van € 2.500.000,-. Geen eigen risico.

Meer over aansprakelijkheid

Ongevallenverzekering

De ongevallenverzekering biedt financiële zekerheid als u, uw partner of uw kind blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval.

Meer over ongevallen

Inboedelverzekering

Met de inboedelverzekering zijn de spullen in uw huur- of koopwoning verzekerd tegen schade door o.a. brand, storm en diefstal.

Meer over inboedel

Kies voor de elektrische fietsverzekering van Univé