Ga naar inhoud

Bakfiets verzekeren

Wilt u uw bakfiets goed verzekeren tegen diefstal en schade? Kies dan voor de Univé fietsverzekering om uw bakfiets te verzekeren tegen financiële schade na een ongeluk of verlies van uw bakfiets. Zo is alle schade goed gedekt en kunt u met een gerust hart op pad.

Waarom uw bakfiets verzekeren? 

Een bakfiets is zeer veelzijdig. U kunt er uw kinderen makkelijk mee naar school of voetbaltraining brengen, er boodschappen mee doen of er zware spullen mee verhuizen. De bakfiets is dan ook niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Zo’n bakfiets is wel een flinke investering. Aan een nieuw exemplaar bent u al snel enkele honderden of zelfs duizenden euro’s kwijt. Daarom is het belangrijk om uw bakfiets goed te verzekeren tegen diefstal of schade.  

Bij Univé kan dit al voordelig voor slechts enkele euro's per maand. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de aankoopprijs van uw bakfiets en hoe lang u deze al in bezit heeft. 

Bereken direct uw premie

Elektrische bakfiets verzekeren 

Met een volgeladen bakfiets fietsen kan erg zwaar zijn. Daarom zijn er ook elektrische bakfietsen met trapondersteuning. Erg handig voor het vervoeren van een zware lading, maar ze zijn wel een stuk duurder dan een gewone bakfiets. Uw elektrische bakfiets verzekeren is dus geen overbodige luxe. Bij Univé kunt u ook een elektrische bakfiets verzekeren met onze fietsverzekering. 

Dekking van onze fietsverzekering 

Met de fietsverzekering van Univé bent u goed verzekerd tegen verschillende vormen van schade. Onze fietsverzekering verzekert uw bakfiets standaard voor: 

  • Schade door diefstal of total loss 

  • Schade door schuld van een ander 

  • Schade die uw eigen schuld is 

Meer weten? Bekijk de verzekeringskaart.

Aanvullende dekkingen bij de verzekering voor uw bakfiets 

Wilt u niet alleen verzekerd zijn tegen schade, maar ook tegen pech onderweg of ongevallen met de bakfiets? Dan kunt u uw fietsverzekering uitbreiden met Pechhulp en Ongevallendekking.  

Als u uw fietsverzekering uitbreidt met Pechhulp, regelen wij hulp als u onderweg stil komt te staan. Denk daarbij aan het vervangen van een lekke band of vervoer van u en uw fiets naar huis. Bij een elektrische fietsverzekering is Pechhulp standaard meeverzekerd. 

Wilt u uzelf en uw passagiers verzekeren voor ongevallen op de bakfiets? Kies dan voor onze Ongevallendekking. Daarmee heeft u recht op een schadevergoeding als u of uw passagier blijvend invalide raakt of overlijdt. Bij het oplopen van blijvende invaliditeit heeft u recht op een schadevergoeding van maximaal € 15.000. In geval van overlijden staat deze vergoeding op maximaal € 7.500. 

Geen zorgen met de fietsverzekering van Univé 

Met een fietsverzekering van Univé is uw bakfiets goed verzekerd tegen (ernstige) schade en diefstal. Zaken als accessoires of hulp bij pech verzekert u gemakkelijk en voordelig mee. Zo kunt u zorgeloos op pad met uw bakfiets. 

Bereken direct uw premie

Vragen of hulp nodig?

Heeft u nog vragen, of hulp nodig? Kijk dan op onze pagina Fietsverzekering klantenservice. Daarop vindt u wat u zelf kunt regelen, maar ook de antwoorden op de meestgestelde vragen en contactgegevens.