Ga naar inhoud

Welk slot moet ik op mijn fiets gebruiken?

Was je fiets al voor 14 december 2022 bij Univé verzekerd? Dan is een ART-slot met één ster voldoende. Je hoeft het slot niet te vervangen.  

Is je fiets gestolen? Dan ben je verzekerd als de situatie aan minstens één van de volgende voorwaarden voldoet:  

  • De fiets staat op slot met minimaal één ART-2 tweesterren-slot, geschikt voor fietsen. Dit slot wordt juist gebruikt en de sleutelnummers staan op de polis. Je hebt twee originele sleutels met hetzelfde sleutelnummer van dit slot. Eén van deze sleutels is duidelijk gebruikt.  

  • Heb je een ART-slot uit de ABUS X-Plus serie? Dan staat het unieke sleutelnummer soms op de bijbehorende code card. Staan er geen nummers op de sleutel? Dan kun je naast de sleutels de code card als bewijs overleggen. 

  • Is de fiets duurder dan € 3.500? Gebruik dan twee aparte ART twee-sterren sloten met elk een eigen afsluiting. . Met het tweede slot kun je de fiets vastmaken aan een vast voorwerp zoals een fietsenrek, een hek of lantaarnpaal. Van dit tweede slot hoef je geen sleutelnummer door te geven. Meld je een diefstal? Dan vragen wij we de sleutels of de aankoopnota van het tweede slot op. 

Smartlock of digitaal slot 

Heb je een smartlock op je fiets of heb je een smartbike? Met een ART goedgekeurd smartlock klasse E+ ben je verzekerd tegen diefstal. In dit geval heb je geen sleutels. Geef in de aanvraag van de fietsverzekering aan dat je een ART klasse E+ smartlock  hebt. Bewijs bij diefstal dat de fiets op slot stond, bijvoorbeeld met informatie uit de logfile uit de app die bij de smartlock hoort. 

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?