Ga naar inhoud

Mountainbike verzekeren

Springt u graag op de mountainbike om een stevige rit af te leggen? Dan is het belangrijk om deze goed te verzekeren. Een mountainbike, en de materialen waarvan deze gemaakt is, is namelijk niet goedkoop. En bij hoge snelheden is een val of botsing zo gebeurd. Bij Univé is uw mountainbike voordelig én snel verzekerd.

Uw mountainbike verzekeren bij Univé 

Bij Univé kunt u uw mountainbike voordelig verzekeren. U heeft bij ons al een mountainbikeverzekering voor slechts enkele euro's per maand. Daarmee zijn in ieder geval diefstal van en schade aan de mountainbike standaard gedekt.  

Bereken uw premie

Dekking bij mountainbike verzekeren 

Als u uw mountainbike verzekert bij Univé, vergoeden we standaard schade aan of diefstal van de fiets. Let op: om verzekerd te zijn tegen diefstal van uw mountainbike dient u wel een ART-2 sterrenslot op de fiets te hebben. Als dit nog niet op de fiets zit, kunt u dit los aanschaffen. Zet uw mountainbike altijd goed op slot na een stevige tocht.

Onze mountainbikeverzekering verzekert: 

  • Schade door diefstal of total loss 

  • Schade door toedoen van een ander 

  • Schade door uw eigen schuld 

Accessoires van uw mountainbike, zoals een fietshelm of bidonhouder, zijn niet standaard meeverzekerd. Wilt u uw accessoires met uw mountainbikeverzekering meeverzekeren? U regelt het in een paar klikken. Deze aanvullende dekking kost u maar een paar cent extra per maand.

Meer weten? Bekijk de verzekeringskaart.

Aanvullingen mountainbikeverzekering 

Wilt u niet alleen uw mountainbike verzekeren, maar ook verzekerd zijn tegen pech onderweg of ongevallen? Bij Univé is dit makkelijk en snel geregeld. Voor minder dan een euro per maand heeft u Pechhulp en/of een Ongevallendekking bij uw mountainbikeverzekering. 

Als u uw mountainbikeverzekering aanvult met Pechhulp, bieden wij u hulp als u langs de weg komt te staan. Bij eenvoudige problemen, zoals een lekke band, helpen we u ter plekke. Is de schade groter en kunnen we u niet ter plaatse helpen? Dan brengen we u én uw fiets weer thuis.  

Wat als u onverhoopt een val of botsing maakt met uw mountainbike? Schade door ongevallen kunt u meeverzekeren met de Ongevallendekking. Met een Ongevallendekking krijgt u een vergoeding als u door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt. Deze vergoeding is maximaal € 15.000 als u blijvend invalide raakt en maximaal € 7.500 bij overlijden. 

Mountainbiken zonder zorgen 

Met de Univé mountainbikeverzekering bent u goed verzekerd tegen schade of diefstal. Zo kunt u zorgeloos kilometers maken in de natuur.

Bereken uw premie