Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen fietsverzekering

Bij diefstal van uw fiets vragen wij u ons twee originele fietssleutels te overhandigen. Bewaar daarom uw fietssleutels goed. Vervangt u het slot? Geef dan het nieuwe sleutelnummer aan ons door. Bent u een sleutel kwijt? U kunt een nieuwe fietssleutel bestellen bij de fabrikant of www.fietssleutels.nl. De sleutelnummers moeten met elkaar overeenkomen.

Is uw fiets € 3.500 of duurder? Dan is een tweede fietsslot verplicht. Bij diefstal van uw fiets moet u ons een aankoopnota van het tweede slot kunnen sturen.

Meer over onze fietsverzekering.

Uw fiets is waar ook ter wereld verzekerd voor diefstal en schade, ook tijdens uw vakantie. Met de aanvullende dekking Pechhulp kunnen wij u bij pech onderweg helpen als u op vakantie bent in Nederland. U bent met deze dekking ook verzekerd in België en Duitsland tot maximaal 25 km vanaf de Nederlandse grens. De dekking geldt niet binnen 2 kilometer van uw woon- of overnachtingsadres. 

Bereken direct uw premie.

De accu van uw elektrische fiets is ook verzekerd voor diefstal. Ook als alleen de accu wordt gestolen en niet de gehele fiets. Als de accu nog geen 3 jaar oud is betalen wij een nieuwe accu. Is de accu ouder, dan geldt er een afschrijving.

Heeft u een ART-goedgekeurd fietsslot, maar staat er geen sleutelnummer op de sleutels? Dan heeft de fietsfabrikant een codecard of een label meegeleverd. Hierop staat een uniek nummer waarmee u sleutels kunt bijbestellen. U kunt dit unieke nummer opgeven als sleutelnummer. Wordt uw fiets gestolen? Dan vragen wij u om twee fietssleutels én uw codecard of label.

De fietsverzekering is dagelijks opzegbaar. Zegt u de verzekering niet op, dan wordt deze telkens na een jaar volgens het contract automatisch verlengd en kunt u deze weer dagelijks opzeggen. U hoeft de verzekering dus zelf niet steeds te verlengen. Bereken uw premie.

U krijgt drie jaar lang het aankoopbedrag van uw fiets terug bij diefstal en total loss. Bewaar daarom uw aankoopnota goed. Bij een diefstal of total loss, kunnen wij u om deze nota vragen. 

Is uw fiets € 3.500 of duurder? Dan moet u voor de diefstalverzekering twee ART-goedkeurde 2-sterrensloten gebruiken. Naast het standaard slot gebruikt u een tweede slot om de fiets vast te zetten aan een vast voorwerp. Denk hierbij aan een fietsenrek, lantaarnpaal of hek.

Als u een nieuwe fiets (maximaal zes maanden oud) bij Univé verzekert, dan krijgt u de eerste 3 jaar bij diefstal het aankoopbedrag van de verzekerde fiets uitgekeerd. Koopt u dezelfde fiets weer en is het type fiets inmiddels in prijs gestegen? Dan verzekert Univé een waardestijging tot 15% van het verzekerd bedrag mee. Lees meer over onze fietsverzekering.

Met accessoires bedoelen wij extra opties die vast aan of op uw fiets zitten. U kunt hierbij denken aan een tweede ART-slot, fietstassen, een fietskar, een kinderzitje, fietsscherm of een fietscomputer.

De fiets moet voorzien zijn van een ART-goedgekeurd slot met minimaal 2 sterren.Informatie hierover vindt u op www.stichtingart.nl.

Voor de diefstaldekking is een ART-goedgekeurd slot met minimaal 2 sterren verplicht. Dat mag ook een kabelslot of kettingslot zijn. In een afgesloten ruimte is het gebruik van een ART-slot niet verplicht, maar wel verstandig om te doen. 

Bereken hier uw premie

U kunt een nieuwe fietssleutel bestellen bij de fabrikant of www.fietssleutels.nl. Let erop dat de nieuwe sleutel hetzelfde nummer krijgt als de vermiste sleutel. Als u een nieuw slot koopt, geef dan de nieuwe sleutelnummers direct aan ons door. Wij noteren dit nieuwe nummer op uw polis.

Uw digitale smartlock fietsslot staat in verbinding met een app. Bij diefstal vragen wij u te bewijzen dat de fiets op slot stond. Bijvoorbeeld met informatie uit de logfile die in de app staat. Meer informatie over de fietsverzekering.

De ongevallendekking van de Univé-fietsverzekering keert een bedrag uit als u of een passagier door een fietsongeval blijvend invalide raakt of komt te overlijden. Voor blijvende invaliditeit keren wij maximaal € 15.000 uit, afhankelijk van de mate van het letsel. Bij overlijden keren wij € 7.500 uit.

De fietsverzekering van Univé dekt de schade aan uw fiets zelf. Loopt iemand door uw toedoen schade op, dan kunt u daarvoor een beroep doen op uw aansprakelijkheidsverzekeringMeer over de fietsverzekering.

Bij schade geldt er een eigen risico van € 25,-. Is uw fiets niet meer te repareren (total loss) of is uw gehele fiets gestolen, dan geldt er geen eigen risico. Lees meer over onze fietsverzekering.

Ja. Met de elektrische fietsverzekering verzekert u schade aan de elektrische fiets zelf. Veroorzaakt u met uw elektrische fiets schade aan anderen (Wettelijke Aansprakelijkheid / WA), dan valt dat onder uw aansprakelijkheidsverzekering van Univé. Bereken uw premie

Pechhulp is de haal- en brengservice van Univé. Daarmee bent u verzekerd van hulp als u met uw fiets onderweg in Nederland niet verder kunt. Bijvoorbeeld als uw fiets is gestolen, na een ongeluk of bij pech onderweg. Pechhulp geldt in België en Duitsland tot 25 km van de Nederlandse grens. Een lekke band kunnen wij, in overleg met u, vervangen door een binnenband. Bij andere pechgevallen wordt uw fiets niet gerepareerd, maar vervoeren wij u (en uw fiets) bijvoorbeeld naar het startpunt van uw fietstocht, uw woonadres of een fietsenmaker. Let op! Pechhulp Fiets biedt geen dekking bij pech binnen een straal van 2 kilometer vanaf uw woon- of overnachtingsadres. Lees meer over onze fietsverzekering.

Zeker, als de fiets maar recreatief of voor toerritten wordt gebruikt. Bent u lid van een wielersportvereniging en gebruikt u de fiets tijdens trainingen of wedstrijden, dan is dat niet verzekerd. Toerritten worden niet als wedstrijden gezien. Bereken uw premie

Ja, dat kan. De aanschafprijs, aan de hand van de nota of een bewijs van betaling, is het verzekerd bedrag voor de fietsverzekering die u afsluit bij ons.

Ja, uw schade kunt u op diverse manieren online melden bij uw fietsverzekering. Bijvoorbeeld via uw persoonlijke online omgeving Mijn Univé of via de Univé App.