Ga naar inhoud

Collectieve fietsverzekering van Univé

Wil jij een fietsverzekering afsluiten met premiekorting? Dan zit je goed met een collectieve fietsverzekering van Univé. Met onze fietsverzekering verzeker je jouw fiets tegen diefstal én verschillende vormen van beschadiging. Als jij lid bent van een organisatie die afspraken heeft met Univé over het afsluiten van een verzekering, profiteer je bovendien van een aantrekkelijke collectiviteitskorting. Wij zetten de mogelijkheden en voordelen voor je op een rij. 

Voordelen van de collectieve fietsverzekering van Univé   

  • Verzekerd tegen diefstal én beschadiging. 

  • Een mooie collectieve korting op jouw fietspremie. 

  • Die premie bereken je inclusief de korting eenvoudig online. 

  • Bij een e-bikeverzekering is Pechhulp inbegrepen. 

Natuurlijk kun je ook altijd terecht bij een van de ruim 100 Univé-winkels
Ben je benieuwd welk kortingspercentage voor jou geldt? Voer dan bij de premieberekening onderaan deze pagina de naam in van het collectief waarbij je bent aangesloten.    

Een fietsverzekering van Univé 

Wil je jouw (elektrische) fiets goed verzekeren tegen diefstal en schade? Dat kan met een fietsverzekering van Univé. Je vindt bij ons een verzekering die past bij elk type fiets, of deze nu nieuw of tweedehands is. Wij bieden de volgende categorieën fietsverzekeringen aan: 

  • Stadsfietsverzekering

Onze stadsfietsverzekering is bedoeld voor de ‘gewone’ fiets: je bent hiermee verzekerd tegen schade en diefstal. Pechhulp verzeker je al mee voor slechts € 0,71 per maand. In de eerste 3 jaar krijg je de aankoopprijs terug bij diefstal. Ongevallendekking is meeverzekerd voor slechts € 0,33 per maand.

  • Elektrische fietsverzekering

Rijd je op een elektrische fiets? Dan is onze elektrische fietsverzekering geschikt voor jou. Deze verzekering dekt schade en diefstal, en pechhulp is standaard meeverzekerd. Bij diefstal krijg je de eerste 3 jaar de aankoopprijs vergoed. Een ongevallendekking verzeker je al mee voor slechts € 0,33 per maand.

  • Racefiets en MTB

Voor de racefiets- en mountainbikebezitters bieden wij een speciale Racefiets en MTB fietsverzekering aan. Deze dekt schade of diefstal van uw fiets, ook als het gaat om losse onderdelen. Pechhulp is gemakkelijk meeverzekerd voor slechts € 0,71 per maand. Wordt jouw racefiets of mountainbike gestolen? Dan krijg je de eerste 3 jaar de aankoopprijs vergoed. Een ongevallendekking verzeker je al mee voor slechts € 0,33 per maand. 

Jouw fiets collectief verzekeren  


Met de fietsverzekering van Univé verzeker je jouw fiets precies op maat. Of je nu een elektrische fiets, een stadsfiets, een racefiets of een mountainbike hebt. Je kunt zowel tweedehands fietsen als nieuwe fietsen bij ons laten verzekeren. Bij een nieuwe fiets krijg je bovendien de eerste drie jaar de nieuwwaarde van jouw fiets uitgekeerd bij diefstal of total loss. Koop je dezelfde fiets weer en is het type fiets inmiddels in prijs gestegen? Dan verzekert Univé een waardestijging tot 15% van het verzekerd bedrag mee. Als je jouw fiets collectief verzekert, heb je hier bovendien het voordeel van premiekorting bij.  

Aanvullende fietsverzekeringen 

Wil je jouw (elektrische) fiets aanvullend verzekeren? Voor jouw fietsverzekering heb je twee opties voor aanvullende dekkingen. Je kunt kiezen voor onze Pechhulp, Ongevallendekking of natuurlijk beide.

  • Pechhulp

Kom je stil te staan met pech, bijvoorbeeld een lekke band of afgevallen ketting? Met de aanvullende fietsverzekering Pechhulp ben je verzekerd van hulp bij pech onderweg. Als je een elektrische fietsverzekering hebt is deze aanvullende dekking gratis. Heb jij een stadsfietsverzekering of racefiets en MTB verzekering? Dan kost Pechhulp € 0,71 per maand.

  • Ongevallendekking

Voor slechts € 0,33 per maand sluit je al een ongevallendekking af bij jouw fietsverzekering. Krijg je onverhoopt een ongeval met de fiets, waarbij jij of jouw passagier blijvend invalide raakt of zelfs overlijdt? Dan keert Univé maximaal € 15.000 uit bij blijvende invaliditeit en € 7.500 bij overlijden. 

Pakketkorting bij jouw fietsverzekering 

Ben jij geen lid van een organisatie die afspraken heeft met Univé over het afsluiten van een fietsverzekering? Ook dan is het nog mogelijk om een fietsverzekering met korting af te sluiten. Dit kan als je twee of meer verzekeringen tegelijk afsluit bij Univé: dan ontvangt je pakketkorting. Hoe meer verzekeringen, hoe meer premiekorting. Deze korting kan oplopen tot maximaal 10%. 

Details over pakketkortingOfferte aanvragen

Organisaties die collectieve afspraken met Univé hebben over de fietsverzekering 


Ben je geïnteresseerd in de collectieve fietsverzekering? Bekijk onze pagina fietsverzekering voor meer informatie. Bij het berekenen van de premie van deze verzekering kun je de naam van jouw collectief invoeren. Zo zie je meteen of deze is aangesloten. 

Wil je meer informatie? Of staat jouw vereniging of werkgever hier niet bij? Neem dan contact op met één van onze adviseurs voor een persoonlijk gesprek. 

Bereken jouw premie