Ga naar inhoud

Schadevrije jaren van je brommer opvragen

Schadevrije jaren bij je bromfietsverzekering zorgen ervoor dat je minder premie gaat betalen. Maar hoe kun je achterhalen hoeveel schadevrije jaren je hebt? Deze vind je terug op het polisblad van je bromfietsverzekering. Hoe dit precies werkt en waarom schadevrije jaren belangrijk zijn, lees je hier.

Waar vind ik mijn schadevrije jaren terug?

Het aantal schadevrije jaren dat je hebt, is terug te vinden op het polisblad. van je bromfietsverzekering. Bij Univé kun je deze checken via Mijn Univé of de Univé App. Ben je niet verzekerd bij Univé? Ook dan zijn je schadevrije jaren meestal te zien op je polisblad. Kun je dit online niet terugvinden? Neem dan contact op met je verzekeraar om de schadevrije jaren op te vragen.

Schadevrije jaren bij overstappen

Als je overstapt naar een andere verzekeraar, kun je de schadevrije jaren van je brommer meenemen. Je moet dan wel aan je nieuwe verzekeraar kunnen bewijzen hoeveel schadevrije jaren je had. Dit doe je met een royementsverklaring. Een royementsverklaring krijg je van je oude verzekeraar na het opzeggen van de verzekering. Hierin staat hoeveel schadevrije jaren je had op het moment van opzeggen.

Waarom zijn schadevrije jaren zo belangrijk?

Door schadevrije jaren op te bouwen, krijg je korting op je premie. Deze korting wordt ook wel no-claimkorting genoemd. Je krijgt korting voor schadevrij rijden, omdat je daarmee je verzekeraar laat zien dat je veilig rijdt. Dat betekent dat je geen groot risico bent om te verzekeren. Bij Univé kun je, door schadevrije jaren op te bouwen, tot 75% no-claimkorting krijgen op je bromfietsverzekering.

Schadevrije jaren en de bonus-malusladder

De bonus-malusladder is een systeem waarin het saldo van je schadevrije jaren wordt bijgehouden. Als je schadevrije jaren opbouwt, stijg je op de bonus-malusladder. Je krijgt dan een beloning, oftewel ‘bonus’, in de vorm van premiekorting.

Claim je wel schade bij je verzekeraar? Dan daal je op de bonus-malusladder. Je premie kan dan stijgen. Dit is de malus, oftewel ‘straf’. Om deze te vermijden, is het soms verstandig om kleine schades zelf te betalen. Zo blijf je doorgaan met het opbouwen van schadevrije jaren.

Je brommer verzekeren bij Univé

Bij Univé vind je altijd een geschikte verzekering voor jouw bromfiets. Kies uit WA, WA+ en All Risk. Je begint standaard met 50% no-claimkorting, en deze kan oplopen tot 75% als je schadevrije jaren opbouwt.

Bekijk onze bromfietsverzekeringen

Meer artikelen over de schadevrije jaren van je bromfiets