Ga naar inhoud

Zomercheck auto

Verschillende onderdelen van je auto kunnen reageren op wisselende weersomstandigheden. Het is daarom handig dat je auto daarop is voorbereid. Misschien ga je binnenkort met je auto op zomervakantie, of heb je een weekendje weg op de planning staan. Dan raden wij je aan om een zomercheck voor je auto in te plannen bij je garage. Zo ga je ook in de zomer goed voorbereid de weg op. Lees hier wat er gecheckt wordt tijdens zo’n zomercheck.

Een zomercheck van je auto

Veel mensen zijn wel bekend met een auto winterklaar maken. Je zomerbanden worden dan bijvoorbeeld omgeruild voor winterbanden. Alleen veel mensen weten niet dat het zomerklaar maken van je winter net zo belangrijk is. We noemen dit de zomercheck

Tijdens zo’n zomercheck wordt je auto helemaal nagekeken en zomerklaar gemaakt. Hoe is de bandenspanning van je auto bijvoorbeeld? En heeft de airco van je auto nog genoeg vloeistof? Afhankelijk van je garage wordt er een checklist afgewerkt om je auto helemaal zomerklaar te maken. Hierdoor kun je met een gerust hart met je vakantie beginnen.

Kosten zomercheck auto

De kosten van een zomercheck voor je auto zijn afhankelijk van de garage waar je naartoe gaat, het merk auto en de onderhoudsstaat van de auto. In de meeste gevallen betaal je niet meer dan € 30,-.

Tips autovakantie

Ga je binnenkort met je auto op zomervakantie? Dan hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Autopech is namelijk nooit leuk en al helemaal niet op vakantie. Met deze tips ben je altijd goed voorbereid.

Zorg voor een vakantie-autopakket voor noodgevallen met daarin een aantal veiligheidsitems. Deze bestaat in ieder geval uit een brandblusser, een veiligheidshesje, een EHBO-doos, een gevarendriehoek en een lifehammer.

Je weet vooraf niet wat er onderweg gebeurt. Een set startkabels is daarom slim om in de auto te leggen. In sommige gevallen misschien niet eens voor jezelf, maar bijvoorbeeld om een ander te helpen.

Plan en bekijk van tevoren de route naar je vakantiebestemming. Misschien liggen er wel een aantal tolwegen op je route. Of staan er werkzaamheden onderweg gepland. Het is in beide gevallen wel zo prettig om hier vooraf van op de hoogte te zijn. Hiermee voorkom je dat er vervelende verrassingen komen te staan.

Verkeersregels kunnen per land nog weleens verschillen. Verdiep je daarom in de verkeersregels van de landen waar je doorheen rijdt tot aan je vakantiebestemming.

Lees ook: Autorijden met slippers

Univé helpt je graag verder

We hebben ook informatie over je autowinterklaarmaken en over zuinigautorijden.