Ga naar inhoud

Tolwegen Engeland

Ga jij binnenkort met de auto naar Engeland? Dat is een leuk vooruitzicht! Omdat Engeland een ander land is dan Nederland, gelden er op de weg andere regels. Zo zijn er andere verkeersborden en zijn er in Engeland milieuzones. Daarnaast heeft Engeland ook zogenaamde tolwegen. Wat dat zijn en wat je ervoor betaalt, dat lees je hier. 

Tol betalen in Engeland 

Voor sommige wegen in Engeland betaal je tol. Je mag zonder het betalen van tol namelijk geen gebruik maken van deze wegen. Dit geld wordt gebruikt door bedrijven om bijvoorbeeld de rustplaatsen, maar ook de wegen te kunnen onderhouden. 

Tol betaal je niet in Nederland. We betalen hier namelijk wegenbelasting.  

In andere landen, zoals Engeland, Frankrijk en Italië, betalen mensen minder of geen wegenbelasting. Daarom is er een andere manier bedacht om geld in te zamelen voor het onderhoud aan de weg, tankstations en rustplaatsen. 

De meeste tolwegen worden onderhouden door particuliere bedrijven. Dus niet door de overheid, zoals hier in Nederland. Zij zijn dan ook verantwoordelijk voor de kwaliteit van de wegen. Aan hen betaal je ook tol, zodat zij de kosten kunnen dekken. 

Tol in Engeland 

Engeland heeft een aantal tolwegen. De belangrijkste en grootste is de M6 Toll. Maar ook de Dartford Crossing op de ringweg bij Londen is een bekende tolweg. Wil je alle tolwegen van Engeland of het Verenigd Koninkrijk weten? Kijk dan eens op de website van de overheid van het Verenigd Koninkrijk.

Hoeveel je betaalt voor de tolweg is afhankelijk van de locatie en het tijdstip. Er zijn namelijk tolwegen waarop je ‘s nachts en in het weekend geen tol betaalt. Ook zijn er tolwegen waar je alleen contant kan betalen. Het is dus verstandig om, voordat je weggaat, online op onderzoek uit te gaan. Zo kun je niet alleen besparen, maar ben je ook goed voorbereid op de betaling.  

Op reis naar Engeland met Univé 

Onbezorgd op autovakantie naar Engeland? Check dan van tevoren je reisverzekering en je autoverzekering voor tijdens je vakantie. Zo weet je zeker dat je zorgeloos op reis gaat. 

Wil je echt goed voorbereid zijn? Bekijk dan ook welke dingen je verplicht in de auto moet hebben. Mocht je een ongeluk krijgen of met pech langs de weg staan, dan sta je in ieder geval veilig.