Ga naar inhoud

Tanken & laden in Engeland

Ben je van plan om met de auto naar Engeland te gaan of er een auto te huren? Dan moet je tanken of de auto opladen. Net zoals in Nederland zijn er in Engeland genoeg opties om te tanken en te laden. Wel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld andere namen van brandstof en het meenemen van de juiste laadpas.

Benzine en diesel tanken in Engeland

Net zoals in Nederland kun je in Engeland ook benzine en diesel tanken. Waar je wel rekening mee moet houden is de andere namen:

  • Benzine Euro 95: Premium Unleaded 95 RON
  • Benzine - Superplus 98: E5, super unleaded 97+ of 98 RON
  • Diesel: Diesel / USDL, City Diesel
  • LPG: Autogas of LPG
  • Aardgas: CNG

Elektrisch laden in Engeland

Ben je met een elektrische of hybride auto op pad? Dan ga je waarschijnlijk op zoek naar een geschikte laadpaal. Dit kan gelukkig ook in Engeland.

Net als in Nederland zijn er in de afgelopen jaren veel laadpalen bij gekomen in Engeland. Er is dus vast een laadpaal waar jij je auto kunt opladen. Op deze kaart kun je gemakkelijk zien waar de laadpalen zijn te vinden.

Wat belangrijk is om te onthouden is dat in Engeland onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende snelladers. In Engeland hebben ze namelijk laadpalen en snelladers:

  • Laadpalen, of fast chargers zijn laadpalen die tussen de 7 en 22 kW leveren. Dit zijn in Nederland de ‘normale’ laadpalen.
  • Snelladers, of rapid chargers, laden sneller met 25+ kW.

Betalen bij laadpalen in Engeland

Ga je laden in Engeland? Dan kun je betalen met een laadpas. Op sommige plekken kun je ook betalen met een betaalpas of een creditcard. Dit is nog niet overal zo, dus het is wel slim om ook een internationale laadpas mee te nemen. Zo weet je zeker dat je niet met een lege accu langs de weg komt te staan.

Verstandig op vakantie naar Engeland

Je weet nu hoe je kunt laden en tanken in Engeland. Dat is al een goede voorbereiding. Heb je ook jouw andere verzekeringen goed gecheckt? Denk aan de:

Zo ga je goed voorbereid op weg in Engeland.