Ga naar inhoud

Schadeverzekering inzittenden (SVI)

Wilt u een inzittendenverzekering afsluiten bij uw autoverzekering? Met een schadeverzekering voor inzittenden (SVI) bent u als bestuurder ook verzekerd tegen geleden schaden op het moment dat u een ongeluk veroorzaakt. Vaak denken mensen dat ze zo’n verzekering helemaal niet nodig hebben, omdat ze meestal alleen in de auto zitten. Maar dat is dus zeker niet het geval, aangezien u uzelf niet aansprakelijk kunt stellen.

Schade inzittenden verzekering

Als een ander een ongeluk veroorzaakt, hebben alle inzittenden recht op de Wet aansprakelijkheidsverzekering van de ander. Maar wat als de bestuurder niet aansprakelijk kan worden gesteld? Zoals op het moment dat door gladheid de auto van de weg raakt of er ineens een hert voor de auto springt?

Stel u bent de bestuurder en naast u zit uw partner en achterin een collega. U rijdt plotseling tegen een boom waarna uw partner en de collega u aansprakelijk kunnen stellen.

Belandt u uiteindelijk allemaal in een rolstoel, dan keert de WA-verzekering van de auto de schade aan de passagiers uit. Maar niet de kosten die u zelf heeft, zoals het moeten plaatsen van een traplift of een eventuele verhuizing. Zonder SVI moet u al deze kosten zelf betalen. Mét een schadeverzekering inzittenden, keert deze verzekering tot 1 miljoen uit.

Droeg het slachtoffer geen gordel? Dan kan het zijn dat de uitkering lager is of dat er helemaal niets uitgekeerd wordt.

Geen rijbewijs?

Heeft u als bestuurder van de auto geen geldig rijbewijs en veroorzaakt u een ongeluk? Of was er sprake van een race? Dan keren we geen schade aan u uit. Ook zijn geld, betaalpassen, cheques, creditcards en schade aan de auto zelf niet verzekerd met de schadeverzekering voor inzittenden.

SVI dekking

Met de schadeverzekering voor inzittenden bent u verzekerd als u of een andere inzittende:

  • door een ongeluk met de verzekerde auto gewond raakt,
  • overlijdt of
  • schade aan uw spullen krijgt die in of op de auto liggen.

Wij keren ook uit als u of een andere inzittende op weg bent met de auto, stopt om andere mensen te helpen, en vervolgens tijdens het helpen aangereden wordt.

Wat vergoedt de SVI allemaal?

  • Letselschade: We vergoeden medische kosten. Raakt een inzittende invalide? Dan vergoeden we bijvoorbeeld de schade van het niet meer kunnen werken. Of kosten voor huishoudelijke hulp. Wij betalen tot € 1.000.000 per ongeluk.
  • Overlijden: Wij vergoeden de werkelijke kosten bij overlijden. Zoals de uitvaartkosten.
  • Schade aan spullen: Met onze verzekering voor inzittenden is naast letselschade ook schade aan bagage, kleding of spullen verzekerd. Wij betalen de reparatiekosten. Als de reparatiekosten hoger zijn dan de vervangingswaarde, dan betalen wij de vervangingswaarde.
  • Uitkering bij invaliditeit: Raakt een inzittende blijvend invalide? Dan vergoeden wij de werkelijke medische kosten tot maximaal € 1.000.000 per ongeluk.
  • Smartengeld: Wij betalen smartengeld als u gewond raakt.
  • Gemaakte kosten: De kosten die u maakt om de schade vast te stellen is verzekerd tot maximaal € 25.000. Bijvoorbeeld voor het inschakelen van een advocaat.

Let op! Per gebeurtenis keren we maximaal € 1.000.000 uit.

Een SVI afsluiten

Ook een SVI bij Univé afsluiten? De inzittendenverzekering van Univé is alleen aanvullend af te sluiten bij de WA-, WA+ (Beperkt Casco) of All Risk (volledig Casco) dekking van de Univé-autoverzekering.

Bereken nu uw premie

Benieuwd welke autoverzekering bij u past?

Veel mensen vinden het lastig om de basisdekkingen en aanvullende verzekeringen te vergelijken. Om u te helpen heeft Univé de autocheck ontwikkeld. Via een aantal vragen krijgt u een persoonlijk advies over de verzekering die het beste bij uw auto past. Daarna kunt u de premie berekenen.

Doe de autocheck