Ga naar inhoud

Schadeverzekering inzittenden (SVI): wat is het?

Stel, je krijgt een auto-ongeluk. Met een beetje geluk is iedereen ongedeerd en heeft de auto alleen wat blikschade. Maar wat als dit erger afloopt? Zoals ernstig letsel en daardoor niet meer kunnen werken. In zo'n situatie is het fijn als je een schadeverzekering inzittenden hebt. Deze dekking vergoedt namelijk de kosten voor (letsel)schade na een auto-ongeluk. En dat van alle inzittenden, inclusief de bestuurder.

Wat houdt een schadeverzekering inzittenden nog meer in?

De schadeverzekering inzittenden (SVI) is een aanvullende dekking op je autoverzekering. Met de schadeverzekering inzittenden zijn alle passagiers, inclusief de bestuurder, goed verzekerd bij een auto-ongeval. Kosten voor (blijvend) letsel, overlijden en schade aan spullen worden namelijk vergoed.

Is een schadeverzekering inzittenden nodig?

Het is niet verplicht om een schadeverzekering inzittenden af te sluiten, maar het kan verstandig zijn. En wel om deze 3 redenen:

Wat vergoedt de schadeverzekering inzittenden?

Sluit je een schadeverzekering inzittenden af bij Univé? Dan kun je rekenen op de volgende vergoedingen bij een auto-ongeval:

  • Kosten voor letselschade. Denk aan: medische kosten, vergoeding bij arbeidsongeschiktheid of de kosten voor huishoudelijke hulp. 
  • Kosten bij overlijden. Zoals het wegvallen van een inkomen, de uitvaartkosten en smartengeld.
  • Reparatiekosten van schade aan bagage, kleding of andere (waardevolle) spullen.
  • Kosten voor letsel aan je huisdier.
  • Uitkering bij blijvende invaliditeit.
  • Als je gewond raakt, krijg je smartengeld.
  • Kosten die je maakt om de schade vast te stellen. Zoals het inschakelen van een advocaat. Maximale vergoeding hiervoor is € 25.000 per ongeluk.

Goed om te weten: per gebeurtenis keert Univé maximaal € 1.000.000 uit. De SVI dekking is verder geldig in alle landen die op de groene kaart staan.

Het verschil tussen OIV en SVI

Naast de schadeverzekering inzittenden is er ook de ongevallen inzittendenverzekering (OIV). Beide dekkingen lijken veel op elkaar. Toch zijn er een paar verschillen. Dit zijn de belangrijkste: 

Ongevallen inzittendenverzekering (OIV)Schadeverzekering inzittenden (SVI)
Keert bij een ongeval een vast bedrag uit. Dit bedrag is vooraf vastgesteld en staat op je polis vermeld. Dit uitgekeerde bedrag is vrij te besteden.Keert de daadwerkelijke schade uit. Bij Univé is dit tot maximaal € 1.000.000.
Keert alleen uit bij blijvende invaliditeit en overlijden.Keert uit bij letsel, overlijden en schade aan spullen.

Schadeverzekering inzittenden bij Univé

Wij bieden alleen een schadeverzekering inzittenden aan. Hiermee heb je namelijk volledige dekking bij een auto-ongeval. Daarnaast krijg je financiële hulp bij alle soorten letsel. Dus ook bij: psychische klachten, botbreuken, een whiplash of brandwonden. Je krijgt verder altijd de daadwerkelijke schade uitgekeerd. Je komt dus nooit voor onverwachte kosten te staan.

Je sluit een schadeverzekering inzittenden al af vanaf € 4,56 per maand. Benieuwd hoeveel jij betaalt?

Bereken nu je premie

Heb je al een autoverzekering bij Univé en wil je een schadeverzekering inzittenden bijsluiten? Dit kun je gemakkelijk en snel aanpassen via Mijn Univé of in de Univé App.