Ga naar inhoud

Rijvaardigheidstraining

Bij Univé streven we naar minder verkeersslachtoffers. We doen dat door preventief actie te ondernemen en risico’s te beperken. Een van die acties is het aanbevelen van rijvaardigheidstrainingen voor jongeren. 

Het mooie is dat je als jongere er bij ons ook wat voor terug krijgt. Niet alleen verbeter je je rijvaardigheid, je profiteert ook van korting op een nieuwe autoverzekering.  

Iedereen in de leeftijd van 18 tot 27 jaar die de cursus heeft gevolgd, ontvangt achteraf een certificaat van deelname. Als je dit certificaat aan Univé toont, profiteer je van twee treden no-claimkorting op de premie van je autoverzekering

Ongelukken voorkomen 

Uit statistieken blijkt dat jongeren regelmatig betrokken zijn bij schade aan de auto. Daarom betaal je als jongere vaak een hogere premie. Maar door het volgen van een rijvaardigheidstraining word je zekerder in het verkeer. Je leert je auto heel goed kennen en schat gevaarlijke situaties ook beter in. Daarom belonen we je bij Univé als je zo’n cursus gevolgd hebt met twee treden no-claimkorting. 

Wat is een rijvaardigheidstraining? 

Een rijvaardigheidstraining is bedoeld om je bewuster te maken van de risico’s in het verkeer. Ook leer je hoe je hierop in kunt spelen. Het zorgt ervoor dat je zelf beter leert omgaan met je auto. Tijdens een rijvaardigheidstraining worden verschillende onderwerpen behandeld. Denk bijvoorbeeld aan remtechnieken en kijktechnieken. Maar ook aan hoe je veilig een bocht doorstuurt en hoe je een ongeval kunt vermijden. Een rijvaardigheidstraining is dus veel meer dan alleen een slipcursus. 

Aanmelden voor rijvaardigheidstraining  

Elke jongere in Nederland mag gebruikmaken van de mogelijkheid om een rijvaardigheidstraining te doen. Zo leer je om beter te rijden en krijg je korting op je verzekeringspremie.  

Hoe het werkt? Meld je als je tussen de 18 en 27 jaar bent aan voor een rijvaardigheidstraining. We werken daarvoor samen met verschillende aanbieders. 

Onderdelen rijvaardigheidstraining 

De complete cursus bestaat uit drie onderdelen: theorie, rijvaardigheidstraining en rijden met een vrachtauto. Bij de rijvaardigheidstraining krijg je de juiste stuur- en remtechnieken aangeleerd. Zo leer je nog beter de mogelijkheden en onmogelijkheden van de auto ervaren. 

Andere onderdelen die aan bod komen bij de rijvaardigheidstraining zijn verder nog: 

  • de juiste zit- en stuurhouding toepassen, 
  • uitwijkoefeningen, 
  • bermrijden, 
  • het remmen en uitwijken op glad wegdek (beperkt). 

Wil je ook het verkeer veiliger maken en als jongere korting op je verzekeringspremie ontvangen? Schrijf je dan in voor een van de trainingen van onze partners. 

Dibo in Emmen: Tracks (dibo-emmen.nl) 

Dare2drive (onderdeel van Dek Opleidingen): Partners | Dare2Drive

SBV Drachten:Tracks - Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV) 

Bax verkeersopleidingen Drunen: Baxverkeersopleidingen