Ga naar inhoud

Remvloeistof vervangen

Het is belangrijk om je auto goed te laten onderhouden door een dealer of garage. Remvloeistof, ook wel remolie genoemd, zorgt ervoor dat je de rempedalen goed kunt bedienen. Het is dus belangrijk dat er voldoende remvloeistof in de auto aanwezig is. 

Wanneer moet ik mijn remvloeistof laten vervangen?

Als de remvloeistof bijna op is, gaat er in de meeste gevallen een lampje branden op het dashboard. Ook wanneer het waarschuwingslampje van de handrem gaat branden, kan dit duiden op te weinig remvloeistof.

Andere oorzaken van het aangaan van dit waarschuwingslampje kunnen slijtage aan de remblokken of een storing in het ABS (Anti Blokkeer Systeem) zijn. Gaat er een lampje branden in de auto, neem dan altijd contact op met de garage of dealer om een afspraak te maken. Zij kunnen de remvloeistof gemakkelijk bijvullen of versleten onderdelen vervangen. Dit wordt vervolgens in het onderhoudsboekje van je auto genoteerd. 

Hoeveel kost het vervangen van mijn remvloeistof?

Het vervangen van de remvloeistof van je auto kost bij de meeste garages rond de € 50. Je kunt ook proberen om zelf je remvloeistof te vervangen. Let dan wel goed op dat je de juiste soort remvloeistof gebruikt, met de juiste DOT.

Veilig op weg

Univé vindt verkeersveiligheid belangrijk. Daarom hebben we voor onze autoverzekering de gratis aanvullende dekking Veilig op Weg ontwikkeld. Eén van de beoordelingsonderdelen hierin is het veilig ‘remmen en optrekken’. Goed en veilig kunnen remmen begint natuurlijk bij een goed gevuld reservoir met remvloeistof.

Als je veilig rijdt en Veilig op Weg hebt geactiveerd in de Univé App, krijg je als beloning maximaal 10% korting op jouw totale autopremie (inclusief aanvullende dekkingen). Dat is Veilig op Weg van Univé.