Ga naar inhoud

Ziektekostenverzekering 2023

Een ziektekostenverzekering is eigenlijk hetzelfde als een zorgverzekering. Met een basis ziektekostenverzekering bent u verzekerd voor de belangrijkste zorg, zoals een bezoek aan de huisarts of spoedeisende hulp in het ziekenhuis. Voor andere soorten zorg kunt u een aanvullende ziektekostenverzekering afsluiten. 

Het is in Nederland verplicht om een basis ziektekostenverzekering te hebben, zodat je altijd naar de huisarts of het ziekenhuis kunt wanneer dat nodig is. Voor kinderen tot 18 jaar moet u wel een ziektekostenverzekering aanvragen, maar dit kost niets. Uw kind is gratis met u mee verzekerd. Het hebben van een aanvullende verzekering is niet verplicht, hiervoor kunt u zelf kiezen als u bijvoorbeeld verwacht dat u naar de fysiotherapeut moet. U kunt de verschillende aanvullende ziektekostenverzekeringen vergelijken.

Eigen risico ziektekostenverzekering

Voor zorg vanuit de basis ziektekostenverzekering betaalt u soms wel eigen risico. Dit bedrag betaalt u voordat u een vergoeding krijgt. In 2023 is het verplicht eigen risico € 385,- per jaar. U kunt ervoor kiezen om dit vrijwillig te verhogen tot € 885,- en krijgt dan korting op de premie van uw ziekteverzekering.

Wat dekt de ziektekostenverzekering?

De basis ziektekostenverzekering dekt dus de belangrijkste zorg. U kunt bij Univé kiezen uit 4 verschillende basis ziektekostenverzekeringen in 2023, vanaf € 127,45 per maand voor onze goedkoopste ziektekostenverzekering.  

Bereken uw premie