Ga naar inhoud

Zorgverzekering betalen: in één keer per jaar, of anders

Wilt u uw zorgverzekering in één keer betalen, per jaar, of anders? Bij Univé kan het allemaal. Lees hier meer over de betalingsmogelijkheden.

Betalingsmogelijkheden zorgverzekering

Bij Univé bepaalt u zelf op welke manier u uw premie- en zorgkostenfacturen betaalt. Uw voorkeuren past u eenvoudig aan in Mijn Univé Zorg. Heeft u een nieuw rekeningnummer? Ook dat past u eenvoudig aan in Mijn Univé Zorg.

Wanneer de zorgverzekering betalen?

U kunt de premie van uw zorgverzekering in één keer per jaar betalen of per maand. Kiest u voor betaling per jaar, dan krijgt u 1% korting op uw premie.

Betalen via de mail

U kunt er ook voor kiezen om uw zorgverzekeringskosten direct te betalen vanuit de mail via iDEAL. Dit zijn de voordelen:

  • U hoeft niet meer in te loggen in Mijn Univé Zorg.
  • U betaalt met één druk op de knop. Veilig en snel via iDEAL.
  • In de mail ziet u in één oogopslag uw actuele betaalstatus. De betaalstatus wordt bijgewerkt als u bijvoorbeeld heeft betaald of als een factuur is verlopen.
  • Is de vervaldatum van de factuur bijna in zicht? En heeft u nog niet betaald? Geen zorgen, u ontvangt van ons een geheugensteuntje!  
  • En is de factuur echt aan uw aandacht ontsnapt? Dan sturen we u niet alleen herinneringen via de mail, maar ook via sms als we uw nummer hebben. U kunt uw factuur dan zelfs direct betalen via de iDEAL link in de sms. Handig toch?

Tip: Via Mijn Univé Zorg geeft u heel eenvoudig uw mobiele nummer aan ons door. 

Gespreid betalen verplicht eigen risico aanvragen

Wilt u volgend jaar niet voor financiële verrassingen komen te staan? En verwacht u uw verplicht eigen risico volledig te gebruiken? Dan kunt u de regeling 'Gespreid betalen eigen risico' aanvragen. Dit doet u in Mijn Univé Zorg.

Naar Mijn Univé Zorg

Moeite met betalen? Wij helpen u!

Als u moeite heeft met betalen is dat erg vervelend en stressvol. Maar u staat er niet alleen voor. Wij helpen u graag. Zo kunt u bijvoorbeeld uw rekening in termijnen betalen.

Lees meer over onze betalingsregelingen