Ga naar inhoud
Met 24/7 Cyberhulp
Met 24/7 Cyberhulp

Werknemersschade­verzekering (WSV)

Beschermt u tegen werkgerelateerde schade bij werknemers.

Dekking werknemersschadeverzekering

Een werknemersschadeverzekering (WSV) van Univé verzekert u tegen schade die uw werknemers oplopen door werkgerelateerde activiteiten. Want als zij bijvoorbeeld een (auto)ongeluk krijgen, dan draait u voor de kosten op. En die kunnen flink oplopen.

Deze verzekering dekt werkgerelateerde schade bij uw werknemers of andere personen. Het gaat om schade die zij oplopen terwijl zij werkzaamheden voor u uitvoeren of onder uw directe aanwijzingen staan. Bijvoorbeeld:

 • inkomensverlies van uw werknemers
 • schade door een eenzijdig ongeluk met een motorrijtuig.

Zelf online afsluiten

Online een WSV afsluiten? Dit kan alleen als dekking in een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

  Direct online afsluiten

  Afsluiten bij een adviseur

  Een WSV afsluiten als losse verzekering of als dekking in een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Onze adviseurs helpen u graag.

   Maak een afspraak

   Voor de WSV hoeft u geen aansprakelijkheid aan te tonen. Dat bespoedigt de schadeafhandeling. We keren de werkelijk geleden schade uit tot maximaal het verzekerde bedrag. 

   Het is wel belangrijk dat u voldoet aan uw veiligheidszorgplicht. Want als u daarin tekort schiet, dekt alleen een aansprakelijkheidsverzekering de schade. Met de werknemersschadeverzekering heeft u bovendien geen aparte WEGAM of WEGAS meer nodig.

   Waarom onze werknemersschadeverzekering?

   Persoonlijke service en advies

   Aansprakelijkheid is geen voorwaarde voor betaling

   Tot 10% pakketkorting - zonder maximumbedrag.

   Hulp bij schade

   Hulp nodig bij schade? Lees wat u kunt doen. Of meld uw schade bij Univé.

   Wat kunt u het beste doen bij schade?

   Probeer de schade te beperken.
   Maak foto’s van de schade, als dat mogelijk is.
   Noteer gegevens van eventuele getuigen.
   Meld uw schade zo snel mogelijk bij Univé
   en doe bij diefstal direct aangifte bij de politie.
   Bewaar nota’s van reparaties en offertes goed.

   Uw schade melden

   Telefonisch via 0592 349 340
   ma - vr: 08:30 - 21:00
   za:          08:30 - 17:00

   Persoonlijk
   Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

   Univé.nl uitgeroepen tot beste website

   De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.

   Cybercriminaliteit een groot bedrijfsrisico

   Cybercriminaliteit is een groot risico voor je onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. En bieden we je 24/7 cyberhulp. Lees hoe Univé je helpt het cyberrisico te verkleinen.

   Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

   Doe ook mee

   Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

   Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

   Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

   Meer over de vergoeding

   Klantenservice Zakelijk

   Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

   Schade melden Zakelijk

   Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
   Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

   Veelgestelde vragen

   De vijf meest gestelde vragen over de werknemersschadeverzekering

   Ja, voor de WSV geldt standaard werelddekking.

   De DGA met een minderheidsbelang valt onder de definitie van verzekerde werknemers en is dus meeverzekerd. We sluiten hiermee aan bij de criteria die gelden voor de werknemersverzekeringen. Bij meer dan 50% zeggenschap in de rechtspersoon heeft de rechtspersoon in feite geen zeggenschap over de DGA en wordt daarom dan niet meer als werknemer aangemerkt.

   Ja, de werknemersschadeverzekering geeft ook dekking voor uitzendkrachten, stagiair(e)s en vrijwilligers. Dat geldt ook voor zzp'ers die u inhuurt en die in uw bedrijf onder uw regie meewerken.

   Er geldt geen eigen risico bij schade. Wel een drempelbedrag (franchise). Schade wordt pas betaald als het schadebedrag hoger is dan dat drempelbedrag. In dat geval betalen we wel de volledige schade. U kunt zelf het drempelbedrag kiezen dat het best bij uw bedrijf past.

   De werknemersschadeverzekering (WSV) geldt alleen tijdens werk of werkgerelateerde activiteiten en heeft een uitgebreide dekking. Toch kan het zinvol zijn daarnaast een schadeverzekering voor inzittenden af te sluiten. De werknemersschadeverzekering (WSV) dekt onder andere zaakschade tijdens woon-werkverkeer, maar alleen als hierbij sprake is van letsel. Bij de schadeverzekering inzittenden is het niet vereist dat er sprake moet zijn van letsel als er zaakschade ontstaat. Daarnaast is een inzittendenverzekering belangrijk voor eventuele andere inzittenden die niet bij u in dienst zijn.

   Alle veelgestelde vragen

   Documenten en voorwaarden bij de werknemersschadeverzekering

   Op deze pagina vindt u algemene informatie over de dekking van de werknemersschadeverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden hieronder.Heeft u al een werknemersschadeverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad/pakketoverzicht lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé Zakelijk onder het tabblad ‘Verzekeringen’.

   Verzekeringskaart werknemersschadeverzekering

   Wat is wel en niet gedekt door de werknemersschadeverzekering?

   Bekijk de verzekeringskaart