Ga naar inhoud

31 mei 2021Ondernemen

Welke verzekeringen heb ik nodig als mkb’er?

Het gaat goed met je onderneming. Je hebt een aantal medewerkers in dienst en een eigen bedrijfspand. Maar dat brengt ook risico’s met zich mee. Over die risico’s denken we graag mee met je door je meer te vertellen over de verzekeringen die hierbij passen. Samen werken we aan jouw zaak.

Deze verzekeringen horen bij personeel:

  • Aansprakelijkheidsverzekering

Als je medewerkers materiële of letselschade veroorzaken als gevolg van de bedrijfsactiviteiten kunnen klanten of afnemers je aansprakelijk stellen. Met een goed samengestelde aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven kun je dit risico afdekken.

  • Werknemersschadeverzekering

Als je medewerkers door het werk of gerelateerde activiteiten schade oplopen, kan je dit veel geld kosten. Met een werknemersschadeverzekering is dit risico af te dekken.

  • Verzuimverzekering

Laat je bedrijfscontinuïteit niet in gevaar komen door ziekteverzuim. De zieke medewerker moet je doorbetalen én je moet een vervanger inhuren. Zorg daarom dat je een goede verzuimverzekeringafsluit.

  • Werknemerspensioen

Een pensioenregeling is een belangrijk deel van de arbeidsvoorwaarden. Maar hoe vul je dit precies in zodat het voor alle partijen goed is? Univé geeft graag advies op maat voor een werknemerspensioen.

Deze verzekeringen horen bij een bedrijfsgebouw:

  • Gebouwenverzekering

Met een gebouwenverzekering weet je zeker dat eventuele schade aan je gebouw vergoed wordt. Bijvoorbeeld wanneer er brand uitbreekt en er rook-, bluswater- en brandschade ontstaat.

  • Inventarisverzekering

Wat dacht je hoe het met je voorraden en inventaris gesteld is na zo’n calamiteit? Daarvoor sluit je een inventarisverzekering af. Die vergoedt de verzekerde schade aan je spullen.

  • Glasverzekering

Ramen kunnen stuk, zoals je weet. De kosten van glasbreuk in je bedrijfspand kun je gelukkig verzekeren met de glasverzekeringvan Univé.

  • Bedrijfsschadeverzekering

Komt je bedrijf stil te liggen door een brand of door ander schade? Dat lijdt tot inkomstenderving. Met een bedrijfsschadeverzekeringdek je jezelf in tegen dit risico.

  • Opruimingskostenverzekering

Wie betaalt het opruimen van de schade als een brand of storm je bedrijfspand beschadigt? Dit moet je vaak zelf doen. Alles moet je afbreken en afvoeren. De kosten van deze werkzaamheden verzeker je met de opruimingskostenverzekering van Univé.

Advies op maat van Univé

Wil je eens sparren over de beste keuzes voor jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met je vaste adviseur of loop eens binnen bij Univé. Samen komen we tot de ideale risicodekking voor jouw zaak.

Deel dit bericht