Ga naar inhoud

Wat kost een bedrijfsautoverzekering?

De kosten van je bedrijfsautoverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

  • De leeftijd van de eigenaar
  • De locatie van het bedrijf
  • Het merk, model en type bedrijfsauto
  • Het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd

Daarnaast wordt de verzekeringspremie beïnvloed door de dekking die je kiest. Een WA-verzekering is de voordeligste optie, maar biedt ook de minste dekking. Voor een All Risk bedrijfsautoverzekering betaal je een hogere premie, maar krijg je de beste dekking bij schade, ook als het je eigen schuld is.  

Je hebt keuze uit drie basisdekkingen: 

  • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)
  • WA+ (Beperkt casco)
  • All Risk (Volledig casco)

Daarnaast heb je ook nog de keuze uit aanvullende verzekeringen zoals Pechhulp, Rechtshulp Verkeer en een inzittendenverzekering.  

Andere factoren die van invloed zijn op de premie van je bedrijfsautoverzekering zijn:

Het eigen risico:
Bij WA+ of All Risk bedrijfsautoverzekering heb je standaard een eigen risico van € 250 per schadegeval. Je kunt er echter ook voor kiezen om het eigen risico te verhogen naar € 500 of € 1.000 in ruil voor een lagere premie. Voor een WA-verzekering geldt geen eigen risico.

Pakketkorting
Als je meerdere schadeverzekeringen hebt bij Univé, profiteer je automatisch van pakketkorting. Hoe meer verzekeringen je hebt, hoe hoger de korting, tot wel 10%.

Schadevrije jaren
Daarnaast passen we ook een bonus-malustabel toe om je premie te bepalen, waarbij je meer korting krijgt naarmate je langer geen schade hebt geclaimd, tot wel 80%. De no-claim korting wordt bepaald aan de hand van je schadevrije jaren

Premie berekenen
Benieuwd wat de bedrijfsautoverzekering kost voor jouw bedrijfsauto? Bereken online eenvoudig de premie. Wil je advies of heb je hulp nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice of maak een afspraak met een Univé-adviseur in een Univé-winkel bij jou in de buurt. 

Premie berekenen

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?