Ga naar inhoud

Van burn-outklachten naar bedrijfsovername

Sander Lodewick neemt het familiebedrijf over van zijn vader. Maar de bedrijfsoverdracht verloopt verre van soepel en weegt zwaar op de schouders van Sander…

Sinds de oprichting in 1932 is dames- en herenmodezaak Lodewick een familiebedrijf. De huidige eigenaar Jos wil deze traditie in stand houden en het bedrijf overdragen aan zijn zoon Sander. Sanders’ ideeën over de toekomst van het bedrijf zorgen voor veel weerstand bij Jos. Sander ervaart hierdoor veel stress en heeft slapelozen nachten. Hij is moe en voelt dat er niet veel meer nodig is om uit te vallen.

Omdat Sander een AOV-verzekering van Univé heeft, neemt hij contact op met een arbeidsdeskundige. Samen vinden ze een oplossing: Sander mag een coach inschakelen om de bedrijfsoverdracht te begeleiden. Een intensief traject van een jaar, volledig vergoed door de AOV van Univé, waarin de goede relatie tussen en vader en zoon hersteld kan worden.

Benieuwd hoe het traject heeft uitgepakt voor Sander en zijn vader Jos?
Lees hier het hele verhaal van Sander.

Gratis een inzichtgesprek

 • Vrijblijvend contact met een inkomensspecialist
 • Inzicht in uw financiële gevolgen bij arbeidsongeschiktheid
 • Afspraak is telefonisch of via videobellen
 • Gesprek van ongeveer 30 minuten

Vraag een gratis gesprek aan

AOV afsluiten bij de adviseur

 • Een AOV op maat
 • Advies van een inkomensspecialist
 • Scherpe premie (ook voor fysieke beroepen)
 • Preventiebudget van €500,- voor bijv. een healthcheck

Maak een afspraak

AOV zelf online aanvragen

 • In 1 stap een voorbeeldpremie
 • Hulp van een virtuele assistent
 • Binnen 15 minuten uw AOV aangevraagd
 • Uitwijk mogelijk naar een persoonlijk advies

Maak een premieberekening

Waarom onze arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Uitkeringsduur: 2 jaar, 5 jaar of AOW-leeftijd

€ 500,- budget om gezond te kunnen blijven ondernemen

Eerste drie jaar 30% premiekorting

Geef uw toekomst vorm met de AOV op maat van Univé

Onze AOV is meer dan alleen een uitkering als u arbeidsongeschikt raakt. Univé heeft bijvoorbeeld ook veel aandacht voor uw herstel. Ons team van specialisten helpt u op een verantwoorde manier te re-integreren of - in sommige gevallen - arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Zo kunt u experts om advies vragen over uw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kunt u - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van uw onderneming vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Documenten en voorwaarden bij de arbeidsongeschiktheidsverzekering

Download de voorwaarden van onze AOV of bekijk alle documenten. Heeft u al een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Univé? Bekijk uw voorwaarden dan door in te loggen op Mijn Univé.

  Verzekeringskaart AOV

  Wat is wel en niet verzekerd met de arbeidsongeschiktheidsverzekering?

  Bekijk de Verzekeringskaart

  Meer informatie over de AOV

  Premie AOV fiscaal aftrekbaar

  U mag de jaarpremie van uw AOV bij uw belastingaangifte grotendeels aftrekken van "Inkomen uit werk en woning" (box 1). Hierdoor krijgt u een deel van uw AOV-premie via de belasting weer terug. Let op: raakt u arbeidsongeschikt, dan moet u over deze uitkering ook inkomstenbelasting betalen.

  Is een AOV verplicht?

  Op dit moment is een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet verplicht. Maar dit gaat wel veranderen. De verplichte AOV gaat naar verwachting in 2024 in en wordt uitgevoerd door het UWV. Het voordeel van een ‘vrijwillige’ AOV van Univé? U bepaalt zelf de dekking en de hoogte van de premie en uitkering.

  Hoe wordt de uitkering berekend?

  Als u zich bij ons ziek meldt, bepaalt u met de schadebehandelaar van Univé – eventueel met hulp van externe, onafhankelijke medische deskundigen – voor hoeveel procent u uw werk niet meer kunt doen. Dit percentage bepaalt de hoogte van de uitkering. De verzekering keert uit als u voor minimaal 25% uw werk niet meer kunt doen.

  Hoe beoordelen we uw aanvraag?

  Als u een AOV-aanvraag heeft afgerond, starten wij met de beoordeling. Deze beoordeling bestaat uit twee delen: een technische en een medische beoordeling. Lees hier meer informatie.

  Voorkomen & beperken-budget

  Univé vindt het belangrijk dat u gezond kunt ondernemen. Gezond en vitaal ondernemen is belangrijk om duurzaam te ondernemen. Daarom krijgt u iedere 3 jaar € 500,- budget om gebruik te maken van onze geselecteerde diensten die u hierbij helpen. Zo kunt u zich inschrijven voor het vitaliteitsprogramma en diverse sparring- en coachingsessies. Meer informatie.

  Veelgestelde vragen

  Lees hier de vijf meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

  Ziekte of gezondheidsklachten die u nu heeft of in het verleden heeft gehad, moet u altijd melden bij het invullen van de digitale gezondheidsverklaring. ReMedicalGroup, een door Univé ingeschakelde onafhankelijke deskundige, beoordeelt of dit invloed heeft op uw verzekering. Lees meer over de gezondheidsverklaring.

  Als u door ziekte uw werk niet meer of slechts gedeeltelijk kunt doen, vragen wij onze medisch adviseur om uw situatie te onderzoeken. Afhankelijk van uw situatie kunnen we ook medische informatie opvragen of andere deskundigen inschakelen. Deze deskundigen werken bij Univé of worden door ons ingehuurd. De informatie die wij van deze deskundigen krijgen, gebruiken we alleen om de mate van arbeidsongeschiktheid vast te stellen. Als wij dit hebben vastgesteld, geven wij dit aan u door. De mate van arbeidsongeschiktheid bepaalt de hoogte van de uitkering.

  U ontvangt arbeidsongeschiktheidsuitkering als u uw werk voor minimaal 25% niet meer kunt doen. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van het vastgestelde arbeidsongeschiktheids-percentage.

  U ontvangt de uitkering vanaf het moment dat de eigenrisicoperiode is afgelopen.

  Op de uitkering houden wij de loonheffing en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet in. De AOV-uitkering stopt als u weer beter bent of minder dan 25% arbeidsongeschikt bent.

  Of u een uitkering ontvangt, is afhankelijk van hoeveel procent van uw werk u niet meer kunt doen. De hoogte van uw ziektepercentage wordt vastgesteld door onze medisch adviseur, eventueel met hulp van externe, onafhankelijke medische deskundigen. Aan de hand van uw ziektepercentage bepalen we de hoogte van uw uitkering. De verzekering keert uit als u voor minimaal 25% uw werk niet meer kunt doen. In de polisvoorwaarden vindt u de tabel met ziekte- en bijbehorende uitkeringspercentages en de praktijkvoorbeelden.

  Als u uw werk nog gewoon kunt doen, kunt u een preventiecursus aanvragen als deze een duidelijke relatie heeft met het voorkómen van ziekte of ongevallen. Stuurt u hiervoor een mail naar aovclaim@unive.nl. Geef in de mail aan welke cursus u wilt volgen, waarom en wat deze kost. Vermeld ook uw polisnummer, uw naam en uw adresgegevens. Binnen 10 werkdagen ontvangt u van ons bericht over de mogelijkheden.

  Alle veelgestelde vragen

  Hulp bij arbeidsongeschiktheid

  Hulp nodig bij arbeidsongeschiktheid? Bekijk hoe u contact met ons kunt opnemen.

  Wat als ik niet kan werken door ziekte of ongeval?

  • U meldt uw ziekte of het ongeval zo snel mogelijk bij Univé.
  • Daarbij geeft u aan wat uw klachten zijn en hoe ze zijn ontstaan.
  • Wij nemen contact met u op en maken samen met u afspraken over het vervolgtraject (bv. over re-integratie).

  Met onze hulp kunt u zo snel mogelijk weer ondernemen.

  Hoe kan ik dat melden?

  • Telefonisch via 0592 348 760
   ma – vr: 08:30 – 17:30 uur
  • Per e-mail
   aovclaim@unive.nl

  Klantenservice Zakelijk

  Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

  Arbeidsongeschiktheid melden

  Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

  Meer lezen over de AOV