Ga naar inhoud

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor jouw vennootschap

Ben jij binnen je maatschap of vennootschap zeker van een inkomen bij arbeidsongeschiktheid? Als ondernemer loop je inkomen mis wanneer je tijdelijk niet of maar gedeeltelijk kunt werken. En of je nou een maatschap of vennootschap onder firma (VOF) hebt (binnenkort allebei simpelweg 'vennootschap'): je wil niet te lang hoeven steunen op je medevennoten.  

Dus hoe houd je financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid op afstand? En hoe kun je in eerste instantie voorkomen dat je uitvalt? Wat zijn je mogelijkheden als het toch misgaat? 

Wat gebeurt er als jij arbeidsongeschikt raakt?   

Als je door een ziekte, burnout, ongeval of zwangerschap een kortere of langere periode (gedeeltelijk) uitvalt, dan kan dat grote impact hebben op jullie gezamenlijke onderneming en jouw privé financiën. Je doet er daarom goed aan om je op (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid voor te bereiden, zodat je niet zonder inkomen komt te zitten en financiële problemen op afstand houdt. 

Heb je een VOF of maatschap, dan heb je met je medevennoten waarschijnlijk afspraken over arbeidsongeschiktheid gemaakt. En kun je er misschien zelf op rekenen dat de winstuitbetaling een bepaalde periode zal doorlopen. Maar wil je het voortbestaan van jullie onderneming kunnen waarborgen en de winst op niveau houden, dan zullen jouw werkzaamheden moeten worden opgevangen. Mogelijk moet daar iemand speciaal voor worden ingehuurd.

Wees voorbereid op arbeidsongeschiktheid:

Breng daarom eens in kaart hoe lang je je vaste lasten kunt betalen van je spaargeld. Of heb je een andere inkomstenbron? Een partner die kan helpen? Hoeveel rek zit er in je maatschap of bij je medevennoten?

Er is voor jou als ondernemer vanuit de overheid geen vangnet geregeld. Pas wanneer je aantoonbaar onvoldoende inkomen of eigen vermogen hebt om in je levensonderhoud te voorzien, kom je in aanmerking voor een bijstandsuitkering. En dat is bepaald geen royaal inkomen. Om te beoordelen of je daarop aanspraak kunt maken, wordt gekeken naar je (partner)inkomen, spaargeld, bezittingen, eigen huis en bedrijf.

Heb je een vennootschap en twijfel je of je een verzekering nodig hebt? Loop jij eigenlijk risico om arbeidsongeschikt te raken? Doe de AOV-check en ontdek of een AOV iets voor jou is.  

Heb jij een AOV nodig?

Voorkomen dat je uitvalt en verzekerd van inkomen als dat toch gebeurt 

De AOV van Univé geeft je de zekerheid van een inkomen. Daarmee hoef je ook minder aanspraak te maken op de gezamenlijke winst uit jullie onderneming. En kun je de extra kosten voor je vennootschap in deze periode van arbeidsongeschiktheid opvangen. 

Bovendien helpen we je arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Gebeurt het toch dat je arbeidsongeschikt raakt? Dan krijg je een maandelijkse uitkering. En je staat er nooit alleen voor. We helpen jou om op verantwoorde wijze zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen. Onze gedegen dekking geeft rust en zekerheid.   

De voordelen van onze AOV

Lees meer over wat een AOV is

Verken je mogelijkheden  

Heb je een maatschap of VOF en wil je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Dat kan via de adviseur of kun je zelf online regelen. Of ga eerst voor een vrijblijvend en kosteloos inzichtgesprek.  

Meer over de AOV van Univé