Ga naar inhoud

Verzekering tijdens verbouwing

Ben je je huis aan het verbouwen? Dan komt er in korte tijd enorm veel op je af. Bovendien kan er tijdens een verbouwing wel eens iets mis gaan. Er lopen allerlei werklieden in en om je huis, spullen worden aan de kant geschoven en er wordt rondgesjouwd met de meest uiteenlopende bouwmaterialen. Hoe zit het dan met je verzekering tijdens de verbouwing? Is schade die ontstaat dan wel of niet vergoed? We leggen het hier allemaal aan je uit. 

Verzekering verbouwing huis: uitsluitingen 

Je opstalverzekering en je inboedelverzekering dekken de meeste schades die kunnen ontstaan tijdens een verbouwing. Maar er zijn wel een aantal zaken uitgesloten voor een vergoeding. Soms woont er bijvoorbeeld (nog) niemand in je huis tijdens de verbouwing. Dat zorgt ervoor dat de kans op diefstal, inbraak en vandalisme groter is.  

Een schade als gevolg van inbraak of vernieling wordt dan ook niet vergoed. Je dekking is ook beperkt als je huis nog geen sloten, ramen of een definitief dak heeft. De schade van een lekkage wordt in dat geval niet vergoed en ook bij diefstal hoef je niet te rekenen op een schadevergoeding. Daarnaast is ook glasbreuk tijdens een verbouwing niet verzekerd. 

Zijn alle anderen goed verzekerd? 

Heb je een aannemer ingeschakeld voor je verbouwing? Vraag dan vooraf wel of hij beschikt over een CAR-verzekering. CAR staat voor Construction All Risk en deze verzekering dekt schades die tijdens de verbouwing door toedoen van de aannemer ontstaan. 

Helpen je vrienden of familieleden mee met het klussen? Check dan ook even of zij over een aansprakelijkheidsverzekering beschikken. Dan heb je dekking tegen de schade die zij tijdens de verbouwing veroorzaken. 

Waardestijging van je huis 

Het kan zijn dat je huis na verbouwing een stuk meer waard is dan daarvoor. Je hebt een stuk aangebouwd, er zit een dakkapel op het dak of je keuken en douche zijn compleet vernieuwd. Bij Univé ben je standaard verzekerd met een garantie tegen onderverzekering. Je hoeft je verbouwing meestal niet aan ons door te geven. Als je een andere dakbedekking op je dak legt of bijvoorbeeld zonnepanelen op een rieten dak laat plaatsen, dan willen we dit wel graag weten. 

Meer weten over onze woonverzekeringen? Bekijk dan de pagina’s over onze inboedelverzekering en opstalverzekering