Ga naar inhoud

Moet ik mijn dekking aanpassen als ik mijn woning heb verbouwd?

Bij het verbouwen van je woning hoef je je dekking niet aan te passen. Geef de verbouwing wel binnen twee maanden aan ons door, want je woning is waarschijnlijk meer waard geworden. Met onze Woonverzekering heb je garantie tegen onderverzekering. Dit betekent dat wij de totale waarde van je inboedel en je woning garanderen. En zo is je verzekering altijd up-to-date.  

Heb je een huurwoning en ga je verbouwen?  
Als huurder heb je geen opstalverzekering nodig. Breng je veranderingen of verbeteringen aan binnen of buiten je huis? Bijvoorbeeld aan je keuken, badkamer of schuurtje? Dan ben je hiervoor verzekerd onder het huurdersbelang. Op je polisblad staat tot welk bedrag je bent verzekerd. Is dit bedrag niet voldoende na je verbouwing? Neem dan contact met ons op.  

Heb je een koopwoning en ga je verbouwen?  
Verandert de waarde van je woning door een verbouwing? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we of het nodig is om je verzekering aan te passen. Verandert de dakbedekking of het materiaal van de buitenwanden van je woning door een verbouwing? Of heb je een rieten kap en plaats je een haard- of houtkachel? Geef dit dan binnen twee maanden na de verbouwing aan ons door.  

Wil je meer weten of heb je hulp nodig? Neem dan contact op met de klantenservice. Of maak een afspraak bij een Univé-winkel bij je in de buurt. 

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?