Ga naar inhoud

Jouw muntenverzameling verzekeren

Heb je een mooie collectie munten, bijvoorbeeld een euromuntenverzameling? Zo’n verzameling is vaak kostbaar en heeft daarnaast ook een emotionele waarde. Je hebt namelijk veel tijd en moeite gestoken in het opbouwen ervan.  

Als je een waardevolle verzameling in huis hebt, zoals een muntenverzameling of postzegelverzameling, is het verstandig om deze goed te verzekeren. Dat kan met een inboedelverzekering van Univé. Daarmee is jouw verzameling verzekerd tegen schade en diefstal. 

Mijn muntenverzameling is beschadigd 

Wanneer je een kostbare muntenverzameling in huis bewaart, kan deze beschadigd raken. Bijvoorbeeld als er brand uitbreekt in je huis, of als je waterschade hebt. Of als je per ongeluk iets zwaars op je muntenverzameling laat vallen en deze bekrast raakt. Een inboedelverzekering dekt in deze situaties de schade. 

Het kan daarnaast ook gebeuren dat (een deel van) je muntenverzameling gestolen wordt. Ook bij diefstal van je muntenverzameling ben je verzekerd met je inboedelverzekering. 

De dekking Diefstalgevoelige inboedel 

Bij een inboedelverzekering van Univé valt jouw muntenverzameling onder de dekking Diefstalgevoelige inboedel. Deze dekking hoef je niet apart af te sluiten bij je inboedelverzekering: Diefstalgevoelige inboedel zit hier standaard bij. Jouw muntenverzameling, samen met andere waardevolle spullen zoals schilderijen, is hiermee verzekerd tot € 15.000. 

Het kan zijn dat jouw waardevolle spullen in combinatie met je muntenverzameling meer waard zijn dan € 15.000. Of dat jouw muntenverzameling alleen al meer waard is dan dit bedrag. In dat geval is het mogelijk om je diefstalgevoelige inboedel voor een hoger bedrag te verzekeren. 

De waarde van jouw muntenverzameling bepalen 

Om jouw muntenverzameling goed te kunnen verzekeren, is het belangrijk om te weten hoeveel deze waard is. Dit wordt bepaald door een deskundige, zoals een taxateur. Deze stelt de precieze waarde van jouw verzameling vast. Dit is niet verplicht, maar wel handig. Zo weet je namelijk of het verzekerd bedrag van € 15.000 van de dekking Diefstalgevoelige inboedel voldoende is. Zo niet, dan kun je je verzameling voor een hoger bedrag verzekeren. 

Buitenshuis dekking voor je muntenverzameling 

Misschien vervoer je je muntenverzameling ook wel eens buitenshuis. Bijvoorbeeld omdat je hem aan anderen wilt laten zien. Dan is het wel handig als jouw munten ook buiten de deur goed verzekerd zijn. Je spullen zijn buitenshuis niet standaard verzekerd bij een Univé inboedelverzekering.  

Verzeker je muntenverzameling met Univé 

Kostbare spullen zoals een muntenverzameling wil je natuurlijk goed verzekeren. Dit kan met een inboedelverzekering van Univé. Hiermee krijg je een vergoeding bij schade of diefstal van jouw muntenverzameling of andere spullen. 

Bij Univé sluit je een inboedelverzekering gemakkelijk af via onze website. Hierbij kun je ook gelijk de aanvullende dekkingen van jouw keuze afsluiten. Ook zie je direct welke premie erbij hoort. 

Bereken je premie