Ga naar inhoud

Muntenverzameling gestolen en je verzekering

Een muntenverzameling is vaak kostbaar. Als deze gestolen wordt, kan dit flink in de kosten lopen. Daarom is het verstandig om je muntenverzameling goed te verzekeren. Dat kan met de inboedelverzekering van Univé. Hiermee zijn de losse spullen in jouw huis, dus ook je muntenverzameling, verzekerd tegen schade en diefstal. Hoe en wanneer jouw muntenverzameling verzekerd is, lees je op deze pagina. 

Inboedelverzekering en jouw muntenverzameling 

Als je jouw muntenverzameling in je huis bewaart, valt deze onder de inboedel. Je muntenverzameling is dus meeverzekerd bij jouw inboedelverzekering. Hiermee zijn de losse spullen in jouw huis, inclusief je muntenverzameling, verzekerd tegen diefstal en schade. Met een inboedelverzekering ben je ook verzekerd als andere verzamelingen, zoals een postzegelverzameling gestolen worden of schade oplopen.

Diefstalgevoelige inboedel 

Bij een inboedelverzekering van Univé heb je standaard de dekking Diefstalgevoelige inboedel. Deze is er voor kostbare spullen, zoals kunst, antiek of waardevolle verzamelingen zoals jouw muntenverzameling. Deze zijn met de dekking Diefstalgevoelige inboedel standaard tot € 15.000 verzekerd. Bijvoorbeeld ook wanneer je schilderij gestolen wordt.

Zijn jouw muntenverzameling en andere kostbare spullen samen meer waard dan €15.000? Dan kun je deze ook voor een hoger bedrag verzekeren bij je inboedelverzekering. De precieze hoogte van dit bedrag mag je zelf bepalen. 

Mijn muntenverzameling is gestolen: wat nu? 

Als je muntenverzameling gestolen is, is aangifte doen bij de politie de eerste stap. De politie kan zo op zoek naar de dader en misschien jouw verzameling terugvinden. Ook is de politie dan gewaarschuwd dat er een inbreker actief is in jouw wijk. 

Vergeet niet een bewijs van je aangifte te vragen bij de politie. Deze heb je nodig om naar jouw verzekeraar te stappen. Samen met jou stellen zij vast welke vergoeding je recht op hebt voor jouw muntenverzameling. 

Je muntenverzameling buitenshuis verzekeren 

Neem je je muntenverzameling mee buiten je huis, bijvoorbeeld bij een verhuizing of omdat je deze in een kluis wilt opslaan? Als er dan iets gebeurt, is je verzameling niet standaard verzekerd door de inboedelverzekering. Het is wel mogelijk om de aanvullende dekking Buitenshuis af te sluiten bij je inboedelverzekering. Hiermee zijn jouw spullen, inclusief je muntenverzameling, in heel Nederland verzekerd tegen schade en diefstal. 

Jouw muntenverzameling laten verzekeren bij Univé 

Wil je jouw muntenverzameling goed verzekeren? Kies dan voor de inboedelverzekering van Univé. Hiermee heb je geen zorgen over hoge kosten bij schade of diefstal van jouw muntenverzameling of andere spullen in je huis. 

Je sluit jouw inboedelverzekering bij Univé in een paar minuten online af. Hierbij vink je gemakkelijk de aanvullende dekkingen aan die jij wilt. Ook zie je meteen welke premie je gaat betalen. 

Bereken je premie