Ga naar inhoud

Gestolen schilderijen: hoe moet je kunst verzekeren?

Ben je een liefhebber van kunst en heb je thuis verschillende schilderijen hangen? Dan is het belangrijk dat die ook goed verzekerd zijn. Zo weet je zeker dat de schade die je hebt bij gestolen schilderijen via je verzekering gedekt is. Ontdek hier welke verzekering gestolen schilderijen dekt en bereken indien gewenst ook je bijbehorende premie. 

Je kunst verzekeren bij Univé 

Heb je een inboedelverzekering van Univé, dan zijn je schilderijen en andere kunst meeverzekerd. Je inboedelverzekering dekt dan de schade aan je kunst en bij diefstal van je kunst. Antiek en kunst zijn voorwerpen die volgens een deskundige een speciale waarde hebben. Bijvoorbeeld omdat het voorwerp oud of zeldzaam is of een artistieke kwaliteit heeft. Antiek en kunst (waaronder schilderijen) vallen bij Univé onder de diefstalgevoelige inboedel. Deze is standaard verzekerd voor € 15.000. Is jouw kunst meer waard? Dan kan je dit bedrag verhogen. 

De inboedel van je huis is verzekerd voor materiële schade door bijvoorbeeld brand, bliksem, storm, water, diefstal, vandalisme of aanrijding. Ook schade door huisongelukjes, zoals vallen en stoten, is verzekerd. 

Gestolen schilderijen: verzekering inschakelen 

Zijn er bij jou in huis schilderijen gestolen, dan is het belangrijk dat je snel tot actie overgaat. Doe gelijk aangifte van de diefstal bij de politie. Neem daarna contact op met je verzekeraar. Ben je verzekerd bij Univé, dan gaan we direct voor je aan de slag om de schade af te handelen. Je kunt bij ons op verschillende manieren je gestolen kunst melden: 

  • Online via Mijn Univé

  • Met behulp van de Univé App. Heb je die nog niet, dan kun je die hier downloaden

  • 24/7 via het spoednummer van de Univé Alarmcentrale: 0592 348 112.  

  • Of kies voor persoonlijk contact met een Univé medewerker. Breng dan een bezoek aan een van onze winkels

Premie berekenen bij kunst verzekeren 

Benieuwd naar de hoogte van je premie bij het afsluiten van een Univé inboedelverzekering? Gebruik dan onze online rekentool. Het invullen van de tool is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. 

Bereken je premie