Ga naar inhoud

Postzegelverzameling gestolen, wat nu?

Een postzegelverzameling spaar je in de loop van (tientallen) jaren op. Zo’n verzameling kan na verloop van tijd behoorlijk veel geld waard worden. Dat maakt hem gevoelig voor diefstal. Daarom is het verstandig om je postzegelverzameling te verzekeren. Dat kan met de inboedelverzekering van Univé.  

Mijn postzegelverzameling is gestolen 

Als er bij jou ingebroken wordt, bestaat de kans dat jouw kostbare postzegelverzameling gestolen wordt. Wat moet je doen als jouw postzegelverzameling uit jouw huis gestolen wordt?  

Doe als eerste aangifte bij de politie. De politie kan dan maatregelen nemen om meer inbraken te voorkomen en de dader opsporen. Vraag bij je aangifte ook een bewijs van aangifte op. Vaak moet je dit aan je verzekeraar laten zien. Vervolgens kan de verzekeraar samen met jou vaststellen hoeveel je vergoed krijgt voor je gestolen postzegelverzameling. 

Ruitbreuk verzekeren 

Bij een inbraak worden niet alleen spullen gestolen, je huis loopt vaak ook schade op. Inbrekers slaan vaak een ruit in om jouw woning binnen te komen. Daarom is het verstandig om je niet alleen te verzekeren tegen diefstal, maar ook tegen ruitschade. Dit doe je eenvoudig door de aanvullende dekking Ruitbreuk af te sluiten bij je inboedelverzekering. Schade aan je ruiten wordt dan vergoed. 

Mijn postzegelverzameling is beschadigd 

Ook als jouw postzegelverzameling beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een brand of door een lekkage in huis, vergoedt jouw inboedelverzekering de schade. Ook als jouw postzegelverzameling schade oploopt door jouw eigen toedoen, krijg je een vergoeding. Bijvoorbeeld als je een glas drinken over je verzameling laat vallen. 

Diefstalgevoelige inboedel 

Jouw postzegelverzameling valt onder de dekking Diefstalgevoelige inboedel. Dit is een dekking die standaard aan staat in jouw inboedelverzekering. Met deze dekking ben je standaard verzekerd voor een opgetelde waarde van € 15.000 aan kostbaarheden. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan audioapparatuur of muziekinstrumenten. Je kunt ook je muntenverzameling verzekeren als diefstalgevoelige inboedel.

Heb je meerdere kostbare spullen in huis? Tel dan de waarde van deze spullen eens bij elkaar op. Als dit bedrag boven de € 15.000 uitkomt, kun je ervoor kiezen om jouw kostbaarheden voor een hoger bedrag te verzekeren in deze aanvullende dekking.

Als jouw postzegelverzameling buitenshuis gestolen wordt 

Het kan gebeuren dat je jouw verzameling mee moet nemen buitenshuis, bijvoorbeeld als je je verzameling meeneemt naar een kennis om nieuwe aanwinsten te laten zien. Als je verzameling dan gestolen wordt, dekt de inboedelverzekering dat als je de aanvullende dekking Buitenshuis hierbij hebt afgesloten. Als jouw verzameling dan binnen Nederland schade oploopt of gestolen wordt, krijg je een vergoeding.  

Jouw spullen goed verzekeren met Univé 

Je hebt er waarschijnlijk een lange tijd voor verzameld, dus het is belangrijk om je postzegels goed te verzekeren. Met de inboedelverzekering van Univé, kun je met een gerust hart verder verzamelen.  

Je sluit een inboedelverzekering gemakkelijk online af bij Univé. Hier kun je de aanvullende dekkingen kiezen die passen bij jouw situatie en direct jouw premie berekenen. 

Bereken je premie