Ga naar inhoud

Je antiek verzekeren

Ben je een echte antiekverzamelaar, of heb je een enkel mooi antiek erfstuk in huis? Dan wil je je antiek goed verzekeren, want het is vaak kostbaar. Met de inboedelverzekering van Univé ben je verzekerd tegen schade en diefstal van jouw antiek. 

Welke verzekering heb ik nodig voor mijn antiek? 

Als jouw antieke spullen beschadigd raken of uit jouw huis gestolen worden, ben je hiervoor verzekerd met een inboedelverzekering. Bijvoorbeeld wanneer er schade ontstaat als gevolg van brand of wateroverlast. Ook schade door huisongelukjes is meeverzekerd. 

Is er bij jou ingebroken en is daarbij jouw kostbare antiek gestolen? Doe dan eerst aangifte bij de politie. De politie kan de dader opsporen en misschien jouw gestolen antiek terugvinden. Bovendien kan de politie maatregelen nemen om meer inbraken in jouw wijk te voorkomen. 

Het bewijs van de aangifte moet je laten zien aan je verzekeraar wanneer je melding doet van het gestolen antiek. Die kan dan met jou de hoogte van de vergoeding vaststellen. 

Ruitschade bij inbraak 

Wanneer spullen zoals antiek uit je huis gestolen worden, kan daarbij schade ontstaan aan je ruiten. Een ruit inslaan is namelijk vaak de manier waarop inbrekers je huis binnenkomen. Ruitschade kun je gelukkig meeverzekeren bij jouw inboedelverzekering. Dit doe je met de aanvullende dekking Ruitbreuk. Hiermee hoef je schade aan jouw ruiten door een inbraak niet uit eigen zak te betalen.

Diefstalgevoelige inboedel 

Kostbaarheden zoals antiek vallen onder de dekking Diefstalgevoelige inboedel. Met deze dekking ben je standaard verzekerd voor een opgetelde waarde van € 15.000 aan kostbaarheden. Je kunt dus bijvoorbeeld een postzegelverzameling verzekeren of muziekinstrumenten verzekeren. Als de waarde van jouw kostbaarheden boven de € 15.000 uitkomt, kun je ervoor kiezen om deze voor een hoger bedrag te verzekeren. 

Als jouw antiek buitenshuis beschadigd raakt  

Als jouw antiek buitenshuis beschadigd raakt, bijvoorbeeld tijdens een verhuizing, heb je de aanvullende dekking Buitenshuis nodig. Hiermee ben je verzekerd tegen schade en diefstal in heel Nederland. 

Jouw spullen goed verzekeren met Univé 

Antiek is vaak niet alleen waardevol in geld, maar ook voor jou persoonlijk. Verzeker daarom jouw antieke spullen goed met de inboedelverzekering van Univé.  

Je sluit een inboedelverzekering gemakkelijk online af bij Univé. Hierbij kun je de aanvullende dekkingen kiezen die passen bij jouw situatie en direct jouw premie berekenen. 

Bereken je premie