Ga naar inhoud

Contant geld gestolen verzekering

Is er bij jou thuis ingebroken? Dan kan het zijn dat de inbrekers contant geld hebben gestolen dat jij hier bewaarde. Wat kan de verzekering voor je betekenen? Als je een inboedelverzekering hebt afgesloten, ben je verzekerd voor het cash geld dat uit huis is gestolen.  

Er is contant geld gestolen uit mijn huis 

Het is flink schrikken als je in je huis komt en merkt dat er ingebroken is. Als hierbij contant geld is gestolen, is dat erg vervelend. Doe in deze situatie eerst aangifte bij de politie van de inbraak. Met het bewijs van deze aangifte kun je contact opnemen met jouw verzekeraar.  

Contant geld is geen onderdeel van de inboedel, maar wordt wel gedekt door de inboedelverzekering. Er gelden wel voorwaarden om een beroep te kunnen doen op de inboedelverzekering. 

  • Het geld lag op het moment van inbraak in jouw huis. 

  • Het geld dat gestolen is, werd privé gebruikt en niet zakelijk. 

  • Als de bank de schade niet vergoedt of maar een deel vergoedt, vult Univé de vergoeding aan. 

  • Univé betaalt maximaal € 500 euro uit per gebeurtenis.

Mijn portemonnee is op straat gestolen 

Het kan ook gebeuren dat jouw portemonnee op straat (in Nederland) wordt gestolen. Als hier contant geld in zat, ben je verzekerd met jouw inboedelverzekering. Dit geldt alleen wanneer je beroofd bent van je portemonnee met geweld of afpersing. 

Contant geld gestolen op reis 

Als jouw geld is gestolen tijdens een vakantie in het buitenland, kun je niet terugvallen op de inboedelverzekering. Als je een reisverzekering hebt afgesloten met de aanvullende dekking Bagage, kun je wel een vergoeding krijgen. Er gelden daarbij maximale bedragen per verzekerde, per reis. 

  • Wanneer je bagage verzekert tot € 1.000,- ben je verzekerd vanaf € 150 en tot maximaal € 750 per jaar.  

  • Wanneer je bagage verzekert tot € 2.500,- ben je verzekerd vanaf € 250 en tot maximaal € 750 per jaar.  

  • Wanneer je bagage verzekert tot € 3.500,- ben je verzekerd vanaf € 350 en tot maximaal € 750 per jaar.  

Je spullen verzekeren bij Univé 

Jouw contant geld en andere spullen in je huis verzeker je gemakkelijk met de inboedelverzekering van Univé. Neem je iets mee naar buiten en raakt het daar beschadigd, zoals een muziekinstrument? Met de aanvullende dekking Buitenshuis verzeker je deze in heel Nederland. Zo hoef je je geen zorgen te maken over hoge kosten als je spullen kwijtraken of worden gestolen. 

Je sluit deze verzekering gemakkelijk online af bij Univé. Hier kun je de aanvullende dekkingen kiezen die passen bij jouw situatie en direct jouw premie berekenen. 

Bereken je premie