Ga naar inhoud

27 maart 2024Wonen

4 tips om je tuin voorjaarsproof te maken

Opa en oma planten met hun kleinkind een lavendelplant in de tuin

Na de koude, regenachtige winterdagen is het tijd voor het lentezonnetje. Langere dagen, terrasjes pakken en natuurlijk weer genieten van je tuin. Maar meestal mag je eerst aan de bak voordat je er echt van kunt genieten. Met deze 4 tips heb je je tuin zo weer voorjaarsproof.

Tip 1 – Snoeien, wieden en maaien

Het is misschien even een kwarweitje en vaak niet de leukste, maar je tuin knapt er direct van op: onkruid wieden. Schoffel eventueel eerst de grond los zodat je het onkruid er gemakkelijker uit kunt halen. En vergeet ook niet het onkruid tussen de tegels. Daarnaast kun je, als je gras in de tuin hebt, vaak ook al de eerste keer weer maaien. En kijk welke planten je al kunt snoeien. Hierdoor kun je langer van je planten genieten en daarmee van je tuin.

Tip 2 – Verwijder de groene aanslag

Vaak zien je tegels er na de winter groen uit. Een groene waas is niet echt mooi en het kan ook nog eens gevaarlijk zijn, omdat de tegels glad kunnen worden. Er zijn  verschillende manieren om je tegels weer mooi schoon te krijgen, zoals strooizout, maar ook groene zeep. Let er alleen wel op dat je niet iets gebruikt wat schadelijk is voor de natuur.

Tip 3 – Maak je tuinmeubels schoon

Als je tuinmeubels onder een afdakje staan of als je er een hoes omheen hebt gedaan, zullen je tuinmeubels minder vies zijn. Toch is het vaak fijn om er even met een sopje overheen te gaan. Misschien heb je nog kussenhoezen die je wilt uitwassen zodat alles er straks weer lekker fris uit ziet. 

Tip 4 – Zaaien en potten

Natuurlijk is het ook leuk om weer wat nieuwe planten toe te voegen aan je tuin. Het voorjaar is het moment om eenjarige planten te zaaien. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om al wat potten te vullen en wat kleur te geven aan je tuin met nieuwe planten. Daar fleurt je tuin al enorm van op. Kortom: tijd om een bezoekje te brengen aan het tuincentrum!

Hulp nodig in de tuin?

Begint het bij jou ook te kriebelen om je tuin weer lenteklaar te maken? Maar heb je er geen tijd voor of heb je een grote tuin en kun je wat hulp gebruiken? Met de Univé zorgverzekering kun je gebruik maken van de betrouwbare tuinhulp met Univé Hulp aan Huis.

Een vrijblijvende kennismaking aanvragen

Heb je nog geen Univé zorgverzekering maar wil je wel gebruik maken van Hulp aan Huis? Schrijf je dan in voor de Zorgpremie Alert en maak alvast kennis met extra zorgdiensten. 

Deel dit bericht