Ga naar inhoud

Fietsvakantie verzekering 

Ga je een mooie Europese fietsroute verkennen tijdens een fietsvakantie? Een fietsvakantie is een actieve manier om te genieten van de natuur, de frisse lucht en van de vrijheid op twee wielen. Maar op de fiets ben je soms ook kwetsbaar. Je kunt bijvoorbeeld een val maken met je fiets of je fiets kan gestolen worden. Daarom is het verstandig, voordat je op pad gaat, na te denken over een reisverzekering voor je fietsvakantie. Met de Univé-reisverzekering ben je verzekerd van hulp bij ziekte en een ongeval. En met de aanvullende dekking bagage kun je je fiets ook verzekeren tegen diefstal en schade. Heb je al een Univé-fietsverzekering? Dan is je fiets wereldwijd verzekerd, en is niet nodig je fiets met de aanvullende dekking bagage op de reisverzekering te verzekeren.  

Reisverzekering voor je fietsvakantie

Binnen Europa heb je veel mooie fietsroutes zoals de Maasroute via Frankrijk of de Tauern-Radweg in Oostenrijk. Op de fiets ben je mobiel en daardoor kom je gemakkelijk op de mooiste bestemmingen. Je denkt er liever niet aan, maar ook tijdens een fietsvakantie kan er iets gebeuren. Met de Univé-reisverzekering ben je verzekerd van hulp van de Univé Alarmcentrale bij ziekte of een ongeval tijdens je fietsvakantie. Heb je problemen met je fiets, en kan je fiets niet binnen 2 dagen gerepareerd worden? Dan vergoeden wij de huur van een andere fiets en extra verblijfkosten, of openbaar vervoer naar huis.  

Fiets verzekeren voor je fietsvakantie 

Bij de kortlopende en doorlopende reisverzekering verzeker je je fiets met de aanvullende dekking bagage tegen diefstal en schade. Je kunt je fiets als bagage meeverzekeren voor € 1.000, € 2.500 of € 3.500. Bij de kortlopende en de doorlopende reisverzekering verzeker je je fiets met de aanvullende dekking bagage tegen diefstal en schade. Je kunt kiezen uit de verzekerde bedragen € 1.000, € 2.000 of € 3.500. Let op: voor fietsen geldt een lagere vergoeding. De vergoeding per bedrag zijn als volgt: 

  • Bij een bagagedekking van € 1.000 is de vergoeding € 300. 
  • Bij een bagagedekking van € 2.500 is de vergoeding € 400. 
  • Bij een bagagedekking van € 3.500 is de vergoeding € 500. 

Ligt de waarde van je fiets een stuk hoger? Omdat je bijvoorbeeld een elektrische fiets, een mountainbike of een racefiets hebt, overweeg dan om een fietsverzekering af te sluiten.

Met de reisverzekering ben je standaard verzekerd in Europa en de landen grenzend aan de Middellandse Zee. Ga je op fietsvakantie buiten Europa? Kies dan ‘wereld’ als verzekerd gebied. 

Heb je al een fietsverzekering? 

Als je al een fietsverzekering van Univé hebt, dan is het niet nodig je fiets extra te verzekeren met de aanvullende dekking bagage van je reisverzekering. Met een Univé-fietsverzekering is je fiets het hele jaar door wereldwijd verzekerd tegen diefstal en schade. Bij een fietsverzekering geldt er geen maximaal verzekerd bedrag, hierdoor krijg je bij schade een hogere vergoeding. En in de eerste 3 jaar na het afsluiten van de fietsverzekering krijg je de aanschafwaarde bij diefstal of total loss vergoed. Voor de bagage die je meeneemt, heb je wel aanvullende dekking bagage nodig.  

Medische kosten 

Je denkt er liever niet aan, maar ook tijdens je fietsvakantie kan er onverwacht iets gebeuren. Je kunt bijvoorbeeld met de fiets onderuitgaan en wat breken. Het is dan fijn om te weten hoe het precies zit met medische kosten en je reisverzekering.  

Zorg in het buitenland is vaak erg duur. Medische kosten in het buitenland vallen niet standaard onder je reisverzekering. Ook de reguliere zorgverzekering vergoedt medische kosten in het buitenland niet volledig. Met de aanvullende dekking medische kosten kun je het deel dat de reguliere zorgverzekering niet vergoedt wel verzekeren. Zo loop je geen risico op hoge onverwachte kosten.  

Annuleringsverzekering voor je fietsvakantie 

Het kan gebeuren dat je fietsreis plots niet door kan gaan en je je fietsvakantie moet annuleren of tussentijds moet afbreken. Bijvoorbeeld door het overlijden van een familielid uit de eerste graad. Speciaal voor deze omstandigheden is er de annuleringsverzekering. Hiermee krijg je de reissom, of een deel daarvan, vergoed. 

Pechhulp bij je fietsverzekering 

Heb je tijdens jouw fietsvakantie pech onderweg in Nederland of in België of Duitsland tot 25 km vanaf de Nederlandse grens? Met een Univé-fietsverzekering kun je aanvullend Pechhulp afsluiten. Pechhulp Fiets is onze haal- en brengservice. Een lekke fietsband vervangen wij als het mogelijk is meteen. Als dit niet mogelijk is brengen we jou naar het startpunt van je fietstocht, je woonadres of naar de fietsenmaker. Je kunt pechhulp alleen meeverzekeren op de fietsverzekering. 

Ga onbezorgd op fietsvakantie

Met een gerust hart en zonder zorgen op reis? Bereken gemakkelijk en snel je premie voor de reisverzekering. Heb je vragen? Neem dan vooral contact op met ons op. We helpen je graag met het in orde maken van jouw reisverzekering. Zodat jij onbezorgd op fietsvakantie kunt.

Bereken je premie