Ga naar inhoud

Fietsverzekering

 • Binnen 5 minuten uw fiets verzekerd
 • Al vanaf € 2,06 per maand
 • Ook voor tweedehands fietsen
 • Inclusief Univé Cyberhulp

Welke fiets wilt u verzekeren?

 • Stadsfiets
 • Racefiets
 • Mountainbike
 • Bakfiets
 • Ander soort fiets
 • Beste Koop (e-bikeverzekering) Consumentenbond voor de 2e keer op rij
 • Gratis pechhulp voor elektrische fietsen
 • Tot 10% pakketkorting als u meer verzekeringen afsluit

Onze fietsverzekeringen vergelijken & afsluiten

Wilt u een fietsverzekering afsluiten? Kies dan een verzekering die past bij uw fiets. Zo heeft Univé een goedkope fietsverzekering voor de stadfiets, elektrische fiets, racefiets en MTB.

Vanaf € 3,52 per maand

Elektrische fietsverzekering

Elektrische fiets verzekeren? Met de fietsverzekering van Univé kunt u zorgeloos de weg op. En voor de 2e keer op rij uitgeroepen tot Beste Koop Consumentenbond.

 • Pechhulp gratis meeverzekerd
 • 3 jaar lang de aankoopprijs terug
 • Ongevallendekking meeverzekerd voor slechts € 0,34 per maand

Bereken uw premie

Meer over elektrische fiets

Vanaf € 2,06 per maand

Stadsfietsverzekering

Onze fietsverzekering komt als éen van de goedkoopste uit de test van de Consumentenbond. Al vanaf € 2,06 per maand is uw fiets wereldwijd verzekerd voor beschadiging en diefstal.

 • Pechhulp meeverzekerd voor slechts € 0,73 per maand
 • 3 jaar lang de aankoopprijs terug
 • Ongevallendekking meeverzekerd voor slechts € 0,34 per maand

Bereken uw premie

Meer over stadsfiets

Vanaf € 2,06 per maand

Racefiets en MTB

Zorgeloos toeren met uw racefiets of MTB? Onze goedkope fietsverzekering krijgt van de Consumentenbond een 8,3. Uw fiets is compleet verzekerd tegen diefstal en beschadiging, ook de onderdelen.

 • Pechhulp meeverzekerd voor slechts € 0,73 per maand
 • 3 jaar lang de aankoopprijs terug
 • Ongevallendekking meeverzekerd voor slechts € 0,34 per maand

Bereken uw premie

Meer over racefiets

Aanvullende verzekeringen voor uw fiets

U kunt de fietsverzekering uitbreiden met de volgende dekkingen

Pechhulp

Een lekke band vervangen we ter plekke. In andere pechgevallen halen we u op en brengen u weer thuis. U heeft al Pechhulp voor slechts € 0,73 per maand. Bij de elektrische fietsverzekering is Pechhulp gratis meeverzekerd.

Ongevallendekking

Voor maar € 4,03 per jaar heeft u een Ongevallendekking voor u en uw passagier. Krijgt u een fietsongeval? Dan keert Univé maximaal € 15.000 uit bij blijvende invaliditeit of € 7.500 bij overlijden.

Documenten en voorwaarden bij de fietsverzekering

Op deze pagina vindt u algemene informatie over de dekking van de fietsverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden hieronder.Heeft u al een fietsverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé via ‘Mijn verzekeringen’. Of in de app op het tabblad ‘Documenten’ (als ‘pakketpolisblad’).

Verzekeringskaart Univé Fietsverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de Univé Fietsverzekering? Bekijk de Verzekeringskaart Univé Fietsverzekering.

Bekijk de Verzekeringskaart

Meer weten over de fietsverzekering?

Met het afsluiten van een fietsverzekering bent u wereldwijd verzekerd tegen schade door diefstal en beschadiging. En heeft u pech onderweg, dan staan wij klaar met Pechhulp.

Schade en diefstal van uw fiets

Is uw fiets gestolen? Of heeft u schade aan uw fiets door bijvoorbeeld een ongeval? Dan is het fijn om te weten wat u precies moet doen. Hoe u schade moet melden. Bekijk ons schade stappenplan en kijk hoe Univé u het best kan helpen. 

Pechhulp voor de fiets

Pech onderweg? Pechhulp is de breng- en  haalservice die u aanvullend kunt afsluiten bij uw fietsverzekering. We brengen u en uw fiets naar een adres naar keuze. Heeft u een elektrische fietsverzekering dan is Pechhulp gratis meeverzekerd.

10% pakketkorting

Heeft u naast een fietsverzekering nog meer schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Uw voordeel kan oplopen tot 10% korting. 

Collectieve korting fietspremie

Uw fiets verzekeren met collectieve korting? Check dan of uw werkgever, thuiszorgorganisatie, vakbond (FNV) of ledenorganisatie afspraken heeft met Univé. Wij controleren periodiek of u recht heeft op deze collectieve korting op uw fietspremie.  

Fiets gestolen uit uw schuur?

Is uw fiets gestolen uit de schuur terwijl de fiets niet op slot stond? Geen zorgen, ook dan is uw fiets gewoon verzekerd met de fietsverzekering. Voorwaarde is uiteraard wel dat uw schuur zelf wel op slot was en dat de schuur sporen van inbraak heeft. 

Wat vergoedt de fietsverzekering?

Bij diefstal of total loss van een nieuwe fiets krijgt u de eerste drie jaar het aankoopbedrag van uw fiets uitgekeerd. Is het type fiets in prijs gestegen? Dan betaalt Univé maximaal 15% extra uit. Bij diefstal van een tweedehands fiets krijgt u de prijs uitgekeerd die u voor de fiets heeft betaald.

Diefstal voorkomen? Lees onze tips.

Meer dan een fietsverzekering

Bij Univé vinden we het belangrijk dat je je zeker voelt, daarom doen we meer dan verzekeren. We vertellen je er meer over in onze nieuwe tv-commercial

Veelgestelde vragen over de fietsverzekering

Wij helpen u graag verder met relevante informatie voor uw situatie. Hieronder vindt u de antwoorden op de vijf meest gestelde vragen over de fietsverzekering.

Bij diefstal van uw fiets vragen wij u ons twee originele fietssleutels te overhandigen. Bewaar daarom uw fietssleutels goed. Vervangt u het slot? Geef dan het nieuwe sleutelnummer aan ons door. Bent u een sleutel kwijt? U kunt een nieuwe fietssleutel bestellen bij de fabrikant of www.fietssleutels.nl. De sleutelnummers moeten met elkaar overeenkomen.

Is uw fiets € 3.500 of duurder? Dan is een tweede fietsslot verplicht. Bij diefstal van uw fiets moet u ons een aankoopnota van het tweede slot kunnen sturen.

Meer over onze fietsverzekering.

Uw fiets is waar ook ter wereld verzekerd voor diefstal en schade, ook tijdens uw vakantie. Met de aanvullende dekking Pechhulp kunnen wij u bij pech onderweg helpen als u op vakantie bent in Nederland. U bent met deze dekking ook verzekerd in België en Duitsland tot maximaal 25 km vanaf de Nederlandse grens. De dekking geldt niet binnen 2 kilometer van uw woon- of overnachtingsadres. 

Bereken direct uw premie.

De fietsverzekering is dagelijks opzegbaar. Zegt u de verzekering niet op, dan wordt deze telkens na een jaar volgens het contract automatisch verlengd en kunt u deze weer dagelijks opzeggen. U hoeft de verzekering dus zelf niet steeds te verlengen. Bereken uw premie.

U krijgt drie jaar lang het aankoopbedrag van uw fiets terug bij diefstal en total loss. Bewaar daarom uw aankoopnota goed. Bij een diefstal of total loss, kunnen wij u om deze nota vragen. 

De accu van uw elektrische fiets is ook verzekerd voor diefstal. Ook als alleen de accu wordt gestolen en niet de gehele fiets. Als de accu nog geen 3 jaar oud is betalen wij een nieuwe accu. Is de accu ouder, dan geldt er een afschrijving.

Alle veelgestelde vragen

Klantenservice

Wij helpen je graag

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

WhatsApp

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Ook interessant naast de fietsverzekering