Uw fiets verzekeren bij Univé

Jaarlijks worden in ons land ruim 600.000 fietsen gestolen. Het is daarom verstandig uw fiets te verzekeren. Bij Univé verzekert u uw fiets voordelig en tegen de beste voorwaarden. Bereken direct uw premie of lees hieronder meer informatie.

Daarom uw fiets verzekeren bij Univé

Met de Univé-fietsverzekering profiteert u van een lage premie plus de volgende voordelen:

  • Diefstal en beschadiging wereldwijd verzekerd tegen een zeer lage premie
  • Bij diefstal de aanschafprijs vergoed
  • Mogelijkheid om Pechhulp Fiets mee te verzekeren
  • Ook een tweedehands fiets is bij Univé te verzekeren.

Om tegen diefstal verzekerd te zijn, moet u wel uw fiets op slot zetten met een ART-goedgekeurd slot. Daarover leest u meer op de website van Stichting ART. Bovendien vragen wij u bij diefstal twee originele fietssleutels aan ons te overhandigen. Laat u een reservesleutel maken of vervangt u het slot? Geef dan het nieuwe sleutelnummer aan ons door.
Heeft u een schade die gerepareerd kan worden, dan geldt een eigen risico van € 25,-.

Nieuwwaarde en waardestijging nieuwe fiets inbegrepen

Heeft u een nieuwe fiets, dan krijgt u de eerste drie jaar de nieuwwaarde van uw fiets uitgekeerd bij diefstal of total loss. Koopt u dezelfde fiets weer en is het type fiets inmiddels in prijs gestegen? Dan verzekert Univé een waardestijging tot 15% van het verzekerd bedrag mee. Heeft u een tweedehands fiets, dan krijgt u bij diefstal de prijs uitgekeerd die u voor deze fiets betaald heeft.

Uw elektrische fiets verzekeren

Bij Univé verzekert u ook uw elektrische fiets (met trapondersteuning) compleet en voordelig. Daarbij gelden dezelfde voordelen als voor de gewone fietsverzekering. Eén uitzondering: bij de elektrische fietsverzekering profiteert u standaard van het voordeel van Pechhulp Fiets.

Meer weten over het verzekeren van uw fiets

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de verzekering van uw (elektrische) fiets? Bekijk dan de veelgestelde vragen of raadpleeg de voorwaarden. Alles over de (elektrische) fietsverzekering leest u in de brochure. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met het Univé-kantoor bij u in de buurt.

Direct online uw fiets verzekeren

Wilt u uw fiets verzekeren tegen een aantrekkelijke premie en uitstekende voorwaarden? Sluit dan de fietsverzekering van Univé direct online af.

Bereken nu uw premie