Ga naar inhoud

Milieuzones Portugal

Heb jij binnenkort een rit met je auto naar Portugal op de planning staan? Houd dan rekening met milieuzones. Deze kun je namelijk tegenkomen, bijvoorbeeld in Lissabon. 

Milieuzone Portugal 

Een milieuzone betekent dat je met bepaalde voertuigen een gebied of zone niet mag inrijden zonder sticker of vergunning. In de meeste gevallen geldt dit voor oudere dieselauto’s. Een milieuzone wordt ingesteld om vervuiling in de grotere steden te verminderen.  

Milieustickers of milieuvignets Portugal 

Om een milieuzone in Portugal te mogen inrijden heb je een milieusticker nodig. Een milieusticker noemen we ook wel een milieuvignet. Je hebt drie soorten milieustickers voor op je auto in Portugal. Afhankelijk van je voertuig wordt de kleur van je milieusticker bepaald. Deze kleur wordt bepaald door de leeftijd, de staat en het soort voertuig dat je rijdt. 

Ga je binnenkort met de auto naar Portugal? En heb je een dagje Lissabon op de planning staan? Dan raden we je aan om alvast in Nederland een milieusticker aan te schaffen. Je kunt een milieusticker eenvoudig online bestellen. Zo ben je altijd goed voorbereid en voorkom je een boete.  

Met de auto naar Portugal 

Wanneer je met de auto naar Portugal gaat, wil je goed voorbereid vertrekken. Naast het aanschaffen van een milieusticker zijn er nog een aantal andere dingen waar je rekening mee kunt houden:

  • Tolwegen: Houd er rekening mee dat je in Portugal verschillende tolwegen hebt. Dit betekent dat je ‘tol’ moet betalen om op bepaalde wegen te mogen rijden. Lees hier meer over de tolwegen in Portugal.  
  • Tanken en laden: In het buitenland is het tanken vaak net even iets anders dan dat je gewend bent in Nederland. We raden je daarom aan om je van tevoren goed in te lezen over het tanken in Portugal. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat je altijd de juiste brandstof tankt en niet voor vervelende verrassingen komt te staan.  
    Heb je een elektrische auto? Lees je dan eerst goed in over de beschikbare oplaadpunten onderweg. Zo kun je je reis zonder problemen vervolgen.

Wij helpen je graag verder 

Reis je binnenkort met je auto naar Portugal? Zorg ervoor dat je altijd voorbereid vertrekt. Controleer daarom voor vertrek je autoverzekering en reisverzekering. Check ook van tevoren de verkeersregels in Portugal of bekijk welke dingen je verplicht mee moet nemen. Wij wensen je een hele goede reis!