Ga naar inhoud

Milieuzones Engeland

In Engeland zijn er milieuzones ingesteld. Deze zones zijn er als bescherming van het milieu en de mensen die in bepaalde stad wonen. Je mag daar niet zomaar doorheen rijden.  

Steek jij binnenkort het water over voor een autoreis naar Engeland? Ga goed voorbereid op pad. Op deze pagina vertellen we je meer over de milieuzones in Engeland.  

Milieuzone Engeland 

In Engeland en Schotland zijn er op verschillende plekken milieuzones. Dit zijn zones waarin je niet zomaar met de auto mag rijden. Dit is ter bescherming van de mensen, natuur en (oude) gebouwen. Uitlaatgassen kunnen namelijk erg schadelijk zijn. 

Milieuzones in Engeland worden Low Emission Zones genoemd. Emissie is een ander woord voor uitstoot. Een lage uitstoot zone, of milieuzone dus.  

Verschillende milieuzones in Engeland 

In Engeland heb je twee soorten zones: 

  • De LEZ-zone: Low Emission Zone 

  • De ULEZ-zone: Ultra Low Emission Zone 

De LEZ-zone geldt voor vrachtauto’s, bestelauto’s, speciale voertuigen en personenbussen.  De ULEZ-zone geldt voor personenauto’s, motoren, bestelauto’s en personenbussen met een bepaalde toegestane massa. Check dus van tevoren goed waar jouw voertuig onder valt. 

Milieusticker Engeland 

Wil je met de auto een milieuzone in? Dan moet je kunnen aantonen dat jouw auto aan de emissienormen voldoet. Oftewel: dat deze niet te veel schadelijke stoffen uitstoot.  

Dit doe je door jouw auto te registreren bij EPCplc (Transport for London). Doe dit ruim van tevoren! Het kan namelijk tot 10 werkdagen duren voordat dit verwerkt is. Heb je een schone personenauto? Registreer deze dan ook. Zo kun je altijd aantonen dat jouw auto een milieuzone in mag. 

De registratie is gebonden aan je kenteken. Zo kan jouw auto met een camera gemakkelijk gecontroleerd worden binnen een milieuzone.  

Rij je een zone in zonder registratie en stoot je te veel uit? Dan kun je een boete of naheffing krijgen. Soms kan het dan ook lonen om buiten de stad een huurauto te huren, zodat je zonder zorgen de stad in kan. 

Goed voorbereid naar Engeland 

Wil je nog beter voorbereid op pad naar Engeland? Controleer dan van tevoren je reisverzekering en je autoverzekering. Zo weet je zeker dat je onderweg niet voor onaangename verrassingen komt te staan.  

Nog meer weten voor jouw reis naar Engeland? We vertellen je ook graag meer over tanken & laden, tolwegen en de verkeersregels in Engeland.