Ga naar inhoud

Het laatst uitgegeven kenteken opzoeken

Er worden in Nederland dagelijks veel auto’s op kenteken gezet. Heb jij net een nieuwe auto gekocht? Dan ben je vast benieuwd met welk kenteken jij binnenkort de weg op gaat. Op deze pagina vertellen we je alles over het laatst uitgegeven kenteken in Nederland.

Wanneer krijgt een auto een nieuw Nederlands kenteken?

Als je een tweedehands auto koopt in Nederland, krijg je meestal geen nieuw kenteken. Het bestaande kenteken wordt in dat geval overgeschreven op jouw naam.

Maar er zijn ook auto’s die in Nederland nog niet de weg op kunnen. Het gaat dan om nieuwe auto’s of geïmporteerde auto’s. Deze auto’s moeten dus nog een nieuw kenteken krijgen van de RDW. Als de RDW heeft vastgesteld dat de auto voldoet aan de technische Nederlandse eisen en apk-gekeurd is, krijg je het nieuwe kenteken.

Zo vind je het laatst uitgegeven kenteken

Om erachter te komen wat het laatst uitgegeven kenteken is in Nederland, ga je naar de website van de RDW. Hier kun je zien wat het nieuwste kenteken is dat de RDW heeft uitgegeven.

Je kunt ook de gegevens bekijken van het voertuig dat het nieuwste kenteken heeft gekregen. Daarvoor vul je het laatst uitgegeven kenteken in bij de RDW-kentekencheck. Heb je al een kenteken, maar wil je graag de gegevens van jouw auto inzien? Daarvoor is deze kentekencheck ook een goed hulpmiddel.

Het laatst uitgegeven kenteken op de website van de RDW wordt iedere dag regelmatig ververst. Misschien zie je jouw nieuwe kenteken wel voorbij komen.

Kan ik zelf mijn kenteken kiezen?

In sommige landen kun je zelf jouw kenteken kiezen. Daar is het kenteken gekoppeld aan de persoon. In Nederland kun je niet jouw eigen kenteken kiezen, omdat de kentekens in ons land gekoppeld zijn aan het voertuig.

Kenteken en verzekeren

Om jouw auto te kunnen verzekeren, heb je een nieuw kenteken nodig. Nadat de RDW jouw auto op kenteken heeft gezet, krijg je binnen 1 tot 2 dagen jouw nieuwe kentekenbewijs in de post. Je kunt dan ook jouw nieuwe kentekenplaten laten maken en monteren op de auto.

Je auto verzekeren met Univé

Was dat laatst uitgegeven kenteken op de website van RDW van jou? Dan is het tijd om te beginnen met het regelen van jouw autoverzekering.

Bij Univé krijg je persoonlijk advies over de autoverzekering die het beste bij jou past. Doe hiervoor de Univé Autocheck. Je kunt je premie direct berekenen en gemakkelijk jouw nieuwe autoverzekering afsluiten. Zo kun je snel én verantwoord de weg op met jouw nieuwe auto.

Doe de Univé AutocheckBereken je premie