Ga naar inhoud

IVF-vergoeding

Wordt IVF en ICSI vergoed vanuit de zorgverzekering? En is er verschil tussen de basisverzekering en aanvullende verzekering? Lees hier meer over de IVF-vergoeding van Univé.

IVF-vergoeding uit de basisverzekering

Vanuit de basisverzekering worden behandelingen en operaties die vruchtbaarheid verbeteren, zoals kunstmatige inseminatie,vergoed. Hieronder valt ook de IVF-vergoeding.

De basisverzekering vergoedt 3 IVF-pogingentijdens de hele looptijd van de verzekering voor vrouwen tot 43 jaar.

Vergoeding voor vrouwen tot 43 jaar

Bent u jonger dan 43 jaar? Dan krijgt u 3 IVF-pogingen vergoed tijdens de hele looptijd van de verzekering. U mag een gestarte IVF-behandeling na uw 43e verjaardag afronden.

Wat telt als 1 IVF-poging?

Een poging telt als er sprake is van een geslaagde follikelpunctie waarbij eicellen zijn verkregen. Ook als er geen rijpe eicellen tussen zitten is de punctie geslaagd. Een embryoterugplaatsing telt niet als poging.

Nieuwe zwangerschapswens? 3 nieuwe pogingen

Heeft u een kindje gekregen of bent u minimaal 10 weken zwanger geweest? En wilt u opnieuw zwanger worden? Dan krijgt u 3 nieuwe pogingen vergoed.

Overstap naar een nieuwe verzekeraar? 

Wanneer u de overstap maakt naar een nieuwe verzekeraar, krijgt u niet nogmaals een vergoeding voor 3 nieuwe pogingen binnen dezelfde zwangerschapswens.

ICSI-behandeling

Is een eerdere IVF-behandeling niet gelukt? Dan kunt u ook kiezen voor een ICSI-behandeling (intracytoplasmatische sperma-injectie). 1 ISCI-poging geldt als 1 IVF-poging.

IVF in het buitenland

Wilt u voor een IVF-behandeling naar het buitenland? Dan hangt uw vergoeding af van uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld uw leeftijd en hoe lang u al probeert zwanger te worden. Lees meer over vruchtbaarheidsbehandelingen in het buitenland. Of neem contact met ons op via 072 - 527 7595 (gebruikelijke belkosten).

Geen vergoeding voor:

  • Eiceldonatie
  • De aanschaf van donorsperma

Geen aanvullende IVF-vergoeding

Uit de aanvullende verzekeringen worden geen extra vergoedingen uitgekeerd voor IVF.

Bereken uw premie

Bereken uw premie