Ga naar inhoud
Nu met gratis Cyber Fit Service
Nu met gratis Cyber Fit Service

Groeien als ondernemer

 • Inzicht in risico's bij bedrijfsgroei
 • We helpen u snel en vakkundig bij schade
 • Tot 10% pakketkorting
 • Standaard 24/7 Cyberhulp

Uw bedrijf groeit. Net als uw risico's.

U bent al een tijdje ondernemer en de zaken gaan goed: uw bedrijf groeit. Helaas is dat niet alleen maar positief nieuws. Groei brengt namelijk ook meer risico's met zich mee. Om ervoor te zorgen dat u door de nieuwe risico's niet in de financiële problemen komt, is het verstandig om regelmatig uw verzekeringen te checken. 

Doe de OndernemersCheck en zie direct of uw huidige verzekeringen nog bij uw situatie passen:

Doe de OndernemersCheck

Bekijk hier de belangrijkste verzekeringen voor ondernemers.

Risico's als groeiende ondernemer

Wanneer uw bedrijf groeit, loopt u andere risico's dan wanneer u net gestart bent. Welke risico's dat zijn, hangt af van de branche waarin u werkzaam bent. Een aantal voorbeelden van beroepen en eventuele risico's:

 • U koopt steeds meer gereedschap voor uw tijdelijke personeel. Maar wat als het gestolen wordt uit uw bedrijfsbus?
 • Wat verandert er als u uw eerste personeelslid aanneemt?
 • Meer personeel betekent meer bedrijfsauto's, maar ook meer gereedschap en andere materialen dat gestolen kan worden.
 • U koopt uw eerste bedrijfskantoor of -pand.
 • Uw personeel stuurt per ongeluk klantgegevens naar een leverancier.
 • Uw personeel wordt (langdurig) ziek.
 • U valt en breekt uw been. Hierdoor kunt u niet meer werken.
 • Uw personeel gebruikt een machine verkeerd, waardoor er schade ontstaat bij uw klant.
 • Brand in uw zonnepanelen zorgt ervoor dat er glasdeeltjes in de nabije omgeving terechtkomen. Het opruimen hiervan is kostbaar en bewerkelijk.

Heeft u hulp nodig bij het in kaart brengen van de risico's die u loopt als groeiende ondernemer? Een Univé-adviseur helpt u graag. 

Plan direct een afspraak

Wat biedt Univé voor groeiende ondernemers?

Alles zelf online regelen of met hulp van een adviseur

24/7 Cyberhulp

Gratis OndernemersCheck

Cyberhulp voor zzp'ers

Cybercriminaliteit is een groot risico voor uw onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. Lees hoe Univé u helpt het cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Doe ook mee

Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

Meer over de vergoeding

Contact en service

Contact met een adviseur

Hulp nodig bij de start of het bepalen van uw bedrijfsrisico's? Onze adviseurs helpen graag. Plan direct een (telefonische) afspraak.

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Nee, dit is niet verzekerd onder de bedrijfsautopolis, alleen schade aan uw bestelauto. Wilt u de goederen die u vervoert of uw gereedschappen verzekeren tegen schade? Dan kan dat met de eigen vervoerverzekering van Univé.

Dit kan met de gebouwenverzekering. Bij Univé heeft u de keuze uit twee dekkingen: ‘brand en storm’ of ‘uitgebreide gevaren’. Brand en storm dekt alleen schade aan uw bedrijfsgebouw(en) door brand, storm en ontploffing of blikseminslag. Uitgebreide gevaren dekt ook de gevolgen van schade door water en neerslag, diefstal en vandalisme en aanrijdingen; ook het omvallen van bomen, kranen en heistellingen is hiermee verzekerd. Lees hier de voorwaarden.

De werknemersschadeverzekering (WSV) geldt alleen tijdens werk of werkgerelateerde activiteiten en heeft een uitgebreide dekking. Toch kan het zinvol zijn daarnaast een schadeverzekering voor inzittenden af te sluiten. De werknemersschadeverzekering (WSV) dekt onder andere zaakschade tijdens woon-werkverkeer, maar alleen als hierbij sprake is van letsel. Bij de schadeverzekering inzittenden is het niet vereist dat er sprake moet zijn van letsel als er zaakschade ontstaat. Daarnaast is een inzittendenverzekering belangrijk voor eventuele andere inzittenden die niet bij u in dienst zijn.

Milieuschade is met uw aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven maar beperkt verzekerd. Denk aan luchtverontreiniging en schade aan personen door een plotselinge uitstoot. Is er milieuschade omdat de grond al jarenlang vervuild is? Dan is dat niet verzekerd met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Wilt u dit risico verzekeren, dan kan dat met de milieuschadeverzekering.

Raakt een medewerker gewond door een ongeluk op het werk? Of wordt hij ziek door het werk? Dan bent u verzekerd voor de financiële gevolgen hiervan als blijkt dat u aansprakelijk bent. Dit valt onder werkgeversaansprakelijkheid en dit is onderdeel van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Blogs voor groeiende ondernemers