

Groeien als ondernemer
- Inzicht in risico's bij bedrijfsgroei
- We helpen u snel en vakkundig bij schade
- Tot 10% pakketkorting
- Standaard 24/7 Cyberhulp
Uw bedrijf groeit. Net als uw risico's.
U bent al een tijdje ondernemer en de zaken gaan goed: uw bedrijf groeit. Helaas is dat niet alleen maar positief nieuws. Groei brengt namelijk ook meer risico's met zich mee. Om ervoor te zorgen dat u door de nieuwe risico's niet in de financiële problemen komt, is het verstandig om regelmatig uw verzekeringen te checken.
Doe de OndernemersCheck en zie direct of uw huidige verzekeringen nog bij uw situatie passen:
Bekijk hier de belangrijkste verzekeringen voor ondernemers.
Risico's als groeiende ondernemer
Wanneer uw bedrijf groeit, loopt u andere risico's dan wanneer u net gestart bent. Welke risico's dat zijn, hangt af van de branche waarin u werkzaam bent. Een aantal voorbeelden van beroepen en eventuele risico's:
- U koopt steeds meer gereedschap voor uw tijdelijke personeel. Maar wat als het gestolen wordt uit uw bedrijfsbus?
- Wat verandert er als u uw eerste personeelslid aanneemt?
- Meer personeel betekent meer bedrijfsauto's, maar ook meer gereedschap en andere materialen dat gestolen kan worden.
- U koopt uw eerste bedrijfskantoor of -pand.
- Uw personeel stuurt per ongeluk klantgegevens naar een leverancier.
- Uw personeel wordt (langdurig) ziek.
- U valt en breekt uw been. Hierdoor kunt u niet meer werken.
- Uw personeel gebruikt een machine verkeerd, waardoor er schade ontstaat bij uw klant.
- Brand in uw zonnepanelen zorgt ervoor dat er glasdeeltjes in de nabije omgeving terechtkomen. Het opruimen hiervan is kostbaar en bewerkelijk.
Heeft u hulp nodig bij het in kaart brengen van de risico's die u loopt als groeiende ondernemer? Een Univé-adviseur helpt u graag.
Wat biedt Univé voor groeiende ondernemers?
Alles zelf online regelen of met hulp van een adviseur
24/7 Cyberhulp
Gratis OndernemersCheck
Cyberhulp voor zzp'ers
Cybercriminaliteit is een groot risico voor uw onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. Lees hoe Univé u helpt het cyberrisico te verkleinen.
Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.
Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.
Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.
Contact en service
Contact met een adviseur
Hulp nodig bij de start of het bepalen van uw bedrijfsrisico's? Onze adviseurs helpen graag. Plan direct een (telefonische) afspraak.
Veelgestelde vragen
Nee, dit is niet verzekerd onder de bedrijfsautopolis, alleen schade aan uw bestelauto. Wilt u de goederen die u vervoert of uw gereedschappen verzekeren tegen schade? Dan kan dat met de eigen vervoerverzekering van Univé.
Dit kan met de gebouwenverzekering. Bij Univé heeft u de keuze uit twee dekkingen: ‘brand en storm’ of ‘uitgebreide gevaren’. Brand en storm dekt alleen schade aan uw bedrijfsgebouw(en) door brand, storm en ontploffing of blikseminslag. Uitgebreide gevaren dekt ook de gevolgen van schade door water en neerslag, diefstal en vandalisme en aanrijdingen; ook het omvallen van bomen, kranen en heistellingen is hiermee verzekerd. Lees hier de voorwaarden.
De werknemersschadeverzekering (WSV) geldt alleen tijdens werk of werkgerelateerde activiteiten en heeft een uitgebreide dekking. Toch kan het zinvol zijn daarnaast een schadeverzekering voor inzittenden af te sluiten. De werknemersschadeverzekering (WSV) dekt onder andere zaakschade tijdens woon-werkverkeer, maar alleen als hierbij sprake is van letsel. Bij de schadeverzekering inzittenden is het niet vereist dat er sprake moet zijn van letsel als er zaakschade ontstaat. Daarnaast is een inzittendenverzekering belangrijk voor eventuele andere inzittenden die niet bij u in dienst zijn.
Milieuschade is met uw aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven maar beperkt verzekerd. Denk aan luchtverontreiniging en schade aan personen door een plotselinge uitstoot. Is er milieuschade omdat de grond al jarenlang vervuild is? Dan is dat niet verzekerd met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Wilt u dit risico verzekeren, dan kan dat met de milieuschadeverzekering.
Raakt een medewerker gewond door een ongeluk op het werk? Of wordt hij ziek door het werk? Dan bent u verzekerd voor de financiële gevolgen hiervan als blijkt dat u aansprakelijk bent. Dit valt onder werkgeversaansprakelijkheid en dit is onderdeel van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
Blogs voor groeiende ondernemers

18 maart 2022
Verplicht voor elk bedrijf met personeel: de RI&E
Elke werkgever in Nederland is verplicht om met behulp van de RI&E de gezondheid en veiligheid in het bedrijf te bevorderen. Met de RI&E hou je iedereen gezond, veilig en met plezier aan het werk. Zo bespaar je jezelf veel stress en kosten.

7 december 2021
Bij een bedrijfspand horen deze risico’s
Een eigen bedrijfspand is geweldig! Je beschikt daarmee over je eigen werkplek die ook geschikt is om klanten te ontvangen. Je gaat natuurlijk niet over één nacht ijs als je op zoek bent naar een pand. Je weegt de voor- en nadelen tegen elkaar af, net als de risico’s en kansen die de nieuwe locatie je biedt. Over die risico’s denken we graag mee met je. Samen werken we aan jouw zaak.

15 april 2021
Gegroeid als zzp’er? Denk aan mogelijke risico’s
Sommige zzp’ers sprokkelen elke maand hun werk bij elkaar, terwijl voor andere zzp’ers de planning altijd vol staat. Behoor jij tot de laatste categorie? Zorg dan wel dat je de groei van je bedrijf onder controle houdt. Je zou namelijk niet de eerste zijn die ten onder gaat aan zijn eigen succes. Gelukkig kun je de risico’s flink verkleinen. Daar helpen wij je bij.