Ga naar inhoud

Duurzame Zekerheid

Wij helpen 'onze' boeren met het asbestvrij maken van de daken op hun stallen. Op die daken leggen we zonnepanelen. En de stroom die onze boeren hiermee opwekken, gaat naar Univé-klanten in de buurt. Help jij ons mee Nederland te verduurzamen?

Belafspraak maken

Waarom Duurzame Zekerheid van Univé?

Samen risico’s delen en elkaar helpen. Dat is waar Univé als coöperatie voor staat. Maar wat als we meer kunnen doen? Als we klanten op een unieke manier met elkaar verbinden en tegelijkertijd samenwerken aan de oplossing van een maatschappelijk probleem? Duurzame zekerheid laat zien dat het kan: gebouwen verduurzamen.

We helpen onze zakelijke klanten, zoals agrariërs, hun loodsen en stallen te verduurzamen, door zonnepanelen op hun daken te plaatsen. Speciaal voor klanten met asbest in het dak, een probleem dat we graag willen oplossen. Univé vervangt deze daken en legt er zonnepanelen voor terug.

Lees ons verhaal

Samen naar een asbestvrij Nederland

Samen met onze boeren maken we Nederland steeds een stukje duurzamer. We verwijderen asbest van daken en leggen er zonnepanelen voor in de plaats. De stroom die onze boeren hiermee opwekken, gaat naar huishoudens in de buurt. Check onze kaart om te zien wat we al gedaan hebben.

Aantal vierkante meters asbest dat verwijderd is

Aantal huishoudens dat onze zonnestroom afneemt

Aantal zonnepanelen dat we geplaatst hebben

Deze boeren gingen je al voor

Boer Gerard uit Saasveld, Twente

Voor eerlijke zuivel kon je al bij mij terecht. Maar sinds kort krijg je dankzij mij ook nog eerlijke energie. Door mijn nieuwe dak, dat vol ligt met zonnepanelen. Ontdek mijn verhaal en kies ook voor Duurzame Zekerheid.

  Ontdek Gerards verhaal

  Boer Bart uit Berghem, Noord-Brabant

  Wij gaan graag mee met onze tijd. Dat wij nu een dak vol zonnepanelen hebben en daarmee energie opwekken, dat past daar wel bij. Ontdek mijn verhaal en kies ook voor Duurzame Zekerheid.

   Ontdek Barts verhaal

   Boer Casper uit Den Andel, Groningen

   Duurzaam boeren deden wij al. Dat we straks aan huishoudens in de regio zonne-energie leveren, past echt bij ons! Ontdek mijn verhaal en kies ook voor Duurzame Zekerheid.

    Ontdek Caspers verhaal

    Onze partners

    Duurzame Zekerheid is een unieke samenwerking van Univé en partners Greenchoice, Rabobank en Middendorp Montage.

    Ons verhaal in 1 minuut

    Veelgestelde vragen over Duurzame Zekerheid

    Univé begon in 1794 als een coöperatie van boeren die risico's wilden delen. Dat doen we nu nog steeds, met al onze leden: risico's voorkomen, schade beperken en als het nodig is verzekeren.

    Daar past Duurzame Zekerheid heel goed bij. We nemen het gevaar van asbestdaken weg en helpen agrariërs om duurzaam te ondernemen met nieuwe zonnepanelen. Onze andere leden profiteren weer van groene energie, direct uit de eigen omgeving. 

    Ja, je kiest zelf wat voor soort dak wij plaatsen. Standaard zal het dak bestaan uit golfplaten. Maar je kunt ook kiezen voor isolerende sandwichpanelen. Of speciale constructies om daglicht toe te laten in de schuren. De uiteindelijke keuze is aan jou.

    Duurzame Zekerheid van Univé helpt je met informatie en denkt ter plekke mee over de opties. Zodat de uiteindelijke keuzes ook goed samengaan met het plaatsen van zonnepanelen.

    Ja, ook andere zakelijke leden van Univé kunnen meedoen met Duurzame Zekerheid. Heb je bijvoorbeeld een loods of bedrijfspand met asbestdak? Dan kunnen wij dat voor je vervangen door een nieuw dak met zonnepanelen. Vraag een quickscan aan, dan bekijken we jouw mogelijkheden. 

    • Je bent verlost van je asbestdak, vaak helemaal kosteloos. En in plaats daarvan krijg je een dak dat aan de huidige eisen voldoet.
    • Je krijgt ondersteuning in het proces, bijvoorbeeld bij de dakwissel en het plaatsen van de zonnepanelen.
    • Jouw pand wordt meer waard en je levert een bijdrage aan een duurzame toekomst
    • Je kunt het leefklimaat in bijvoorbeeld een stal verbeteren, wat de dieren ten goede zal komen.

    In principe betalen wij alles. Afhankelijk van jouw situatie, moet je misschien een klein deel zelf betalen.

    In de toekomst gaan wij nog op zoek naar investeerders die samen met ons dit  project grootschaliger willen  uitrollen.

    Alle veelgestelde vragen