Ga naar inhoud

Duurzame Zekerheid

Uw asbestdak laten vervangen door een nieuw dak met zonnepanelen? Volledig ontzorgd en misschien zelfs kosteloos? Het kan met Duurzame Zekerheid, een unieke oplossing van Univé, Greenchoice en Rabobank.

Maak een afspraak

Zo werkt Duurzame Zekerheid

Voor veel van onze agrarische en andere zakelijke leden is het vervangen van een asbestdak een kostbare investering. Univé helpt u daarbij, samen met onze partners. Met Duurzame Zekerheid is het mogelijk uw oude asbestdak te vervangen door een nieuw dak, vol met zonnepanelen. In de meeste gevallen kost dit u niets. Het werkt heel eenvoudig:

In 6 stappen zelf energie produceren

1. Intake

Na aanmelding onderzoeken we de mogelijkheden voor uw locatie. U krijgt van ons een toelichting hierop en als uw locatie voldoet aan de voorwaarden vragen we voor u de subsidie aan.


2. Plannen

Na toekenning van de subsidie wordt uw locatie in detail in kaart gebracht en worden de plannen verder uitgewerkt. In een persoonlijk gesprek lichten we dit toe en vervolgens maakt u zelf de keuze om verder te gaan.

3. Dakwissel

Een gecertificeerde asbest saneerder gaat bij u aan de slag om het asbest te verwijderen. Vervolgens wordt het nieuwe dak geplaatst.

4. Zonnepanelen

Op het nieuwe dak worden de zonnepanelen geplaatst. Bij alle werkzaamheden op uw locatie wordt uitermate precies gewerkt om uw veiligheid te garanderen.

5. Ingebruikname

Vanaf het moment van ingebruikname gaat alles vanzelf. De stroom die u opwekt komt uiteindelijk weer bij mensen thuis terecht. Ook het onderhoud en beheer wordt volledig verzorgd.

6. Lange termijn

Zodra de kosten van de asbestsanering zijn vergoed, kunt u zelf meeprofiteren van de opbrengsten. Dit duurt minimaal 15 jaar. 

Asbestdak vervangen meestal kosteloos

In de meeste gevallen is het mogelijk om uw asbestdak kosteloos te vervangen. Dit hangt af van verschillende factoren op uw locatie. Zoals de verwachte energieopbrengst, de staat van het gebouw en de aanwezige netcapaciteit. We beoordelen dit gratis en vrijblijvend voor u, zodat u de juiste keuze kunt maken. Wilt u graag meer weten? Plan dan nu online uw belafspraak in, dan bellen we u wanneer het u uitkomt.

Belafspraak inplannen

Lees ons verhaal

Wilt u meer weten?

Onze adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor uw bedrijf. Met een gratis quickscan brengen we vrijblijvend de mogelijkheden op uw locatie in kaart. Heeft u eerst nog andere vragen? Dan kunt u eenvoudig online een belafspraak inplannen voor een moment dat u goed uitkomt. 

Quickscan aanvragen

Belafspraak inplannen

Ons verhaal in 1 minuut

Waarom energie produceren met Univé?

We hebben al meer dan 77.000 m2 asbest van daken verwijderd

We hebben al meer dan 18.000 zonnepanelen geplaatst

We hebben met onze zonnepanelen al meer dan 2.370.000 kWh aan energie opgewekt

Veelgestelde vragen over Duurzame Zekerheid

Met de opbrengsten van de geproduceerde zonne-energie financieren wij (bijna) de hele investering. Dus de asbestsanering, het plaatsen van een nieuw dak en de zonnestroominstallatie. 

Dat is dus de grootste winst als u wilt produceren. Bovendien hoeft u zich geen (financiële) zorgen te maken over het onderhoud van uw zonnestroomdak.

Ja, u kiest zelf wat voor soort dak wij voor u plaatsen. Standaard zal het aangeboden dak bestaan uit golfplaten. Maar u kunt ook kiezen voor isolerende sandwichpanelen. Of speciale constructies om daglicht toe te laten in de schuren. De uiteindelijke keuze is aan u.

Duurzame Zekerheid van Univé zal u van informatie voorzien en meedenken over de opties ter plekke. Zodat de uiteindelijke keuzes ook goed samengaan met het plaatsen van zonnepanelen.

Ja, ook andere zakelijke leden van Univé kunnen meedoen met Duurzame Zekerheid. Heeft u bijvoorbeeld een loods of bedrijfspand met asbestdak? Dan kunnen wij die voor u vervangen door een nieuw dak met zonnepanelen. Vraag een quickscan aan, dan bekijken we voor u de mogelijkheden. 

  • U bent verlost van uw asbestdak, vaak helemaal kosteloos. En in plaats daarvan krijgt u een dak dat aan de huidige eisen voldoet.
  • U krijgt ondersteuning in het proces, bijvoorbeeld bij de dakwissel en het plaatsen van de zonnepanelen.
  • Uw pand wordt meer waard en u levert een bijdrage aan een duurzame toekomst
  • U kunt het leefklimaat in bijvoorbeeld een stal verbeteren, wat uw dieren ten goede zal komen.

In principe betalen wij alles. Afhankelijk van uw situatie, moet u misschien een klein deel zelf betalen.

In de toekomst gaan wij nog op zoek naar investeerders die samen met ons dit  project grootschaliger willen  uitrollen.

Alle veelgestelde vragen