Ga naar inhoud

Duurzame Zekerheid

Jouw asbestdak laten vervangen door een nieuw dak met zonnepanelen? Volledig ontzorgd en misschien zelfs kosteloos? Het kan met Duurzame Zekerheid, een unieke oplossing van Univé, Greenchoice en Rabobank.

Maak een afspraak

Zo werkt Duurzame Zekerheid

Voor veel van onze agrarische en andere zakelijke klanten is het vervangen van een asbestdak een kostbare investering. Wij helpen daarbij, samen met onze partners. Met Duurzame Zekerheid is het mogelijk jouw oude asbestdak te vervangen door een nieuw dak, vol met zonnepanelen. In de meeste gevallen kost dit niets. Het werkt heel eenvoudig:

In 6 stappen zelf energie produceren

1. Intake

Na aanmelding onderzoeken we de mogelijkheden voor jouw locatie. Je krijgt van ons een toelichting hierop en als je locatie voldoet aan de voorwaarden, vragen we voor jou de subsidie aan.


2. Plannen

Na toekenning van de subsidie, wordt je locatie tot in detail in kaart gebracht en werken we de plannen verder uit. In een persoonlijk gesprek lichten we dit toe. Je bepaalt daarna zelf of je verder wilt gaan. 

3. Dakwissel

Een gecertificeerde asbestsaneerder gaat bij jou aan de slag om het asbest te verwijderen. Daarna wordt het nieuwe dak geplaatst.

4. Zonnepanelen

Op het nieuwe dak worden de zonnepanelen geplaatst. Bij alle werkzaamheden op jouw locatie wordt zeer precies en veilig gewerkt.

5. Ingebruikname

Vanaf het moment van ingebruikname gaat alles vanzelf. De stroom die je opwekt komt vanzelf bij mensen thuis terecht. Ook onderhoud en beheer zijn volledig verzorgd.

6. Lange termijn

Zodra de kosten van de asbestsanering zijn vergoed, kun je zelf meeprofiteren van de opbrengsten. Dit duurt minimaal 15 jaar. 

Asbestdak vervangen meestal kosteloos

In de meeste gevallen is het mogelijk om je asbestdak kosteloos te vervangen. Dit hangt af van verschillende factoren op jouw locatie. Zoals de verwachte energieopbrengst, de staat van het gebouw en de aanwezige netcapaciteit. We beoordelen dit gratis en vrijblijvend, zodat je de juiste keuze kunt maken. Wil je graag meer weten? Plan dan nu online een belafspraak in, dan bellen we je wanneer het jou uitkomt.

Belafspraak inplannen

Lees ons verhaal

Wil je meer weten?

Onze adviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Met een gratis quickscan brengen we vrijblijvend de mogelijkheden op jouw locatie in kaart. Heb je eerst nog andere vragen? Dan kun je  eenvoudig online een belafspraak inplannen voor een moment dat jou goed uitkomt. 

Quickscan aanvragen

Belafspraak inplannen

Ons verhaal in 1 minuut

Waarom energie produceren met Univé?

Veelgestelde vragen over Duurzame Zekerheid