Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over Duurzame Zekerheid

Met de opbrengsten van de geproduceerde zonne-energie financieren wij (bijna) de hele investering. Dus de asbestsanering, het plaatsen van een nieuw dak en de zonnestroominstallatie. 

Dat is dus de grootste winst als u wilt produceren. Bovendien hoeft u zich geen (financiële) zorgen te maken over het onderhoud van uw zonnestroomdak.

Ja, u kiest zelf wat voor soort dak wij voor u plaatsen. Standaard zal het aangeboden dak bestaan uit golfplaten. Maar u kunt ook kiezen voor isolerende sandwichpanelen. Of speciale constructies om daglicht toe te laten in de schuren. De uiteindelijke keuze is aan u.

Duurzame Zekerheid van Univé zal u van informatie voorzien en meedenken over de opties ter plekke. Zodat de uiteindelijke keuzes ook goed samengaan met het plaatsen van zonnepanelen.

Ja, ook andere zakelijke leden van Univé kunnen meedoen met Duurzame Zekerheid. Heeft u bijvoorbeeld een loods of bedrijfspand met asbestdak? Dan kunnen wij die voor u vervangen door een nieuw dak met zonnepanelen. Vraag een quickscan aan, dan bekijken we voor u de mogelijkheden. 

  • U bent verlost van uw asbestdak, vaak helemaal kosteloos. En in plaats daarvan krijgt u een dak dat aan de huidige eisen voldoet.
  • U krijgt ondersteuning in het proces, bijvoorbeeld bij de dakwissel en het plaatsen van de zonnepanelen.
  • Uw pand wordt meer waard en u levert een bijdrage aan een duurzame toekomst
  • U kunt het leefklimaat in bijvoorbeeld een stal verbeteren, wat uw dieren ten goede zal komen.

In principe betalen wij alles. Afhankelijk van uw situatie, moet u misschien een klein deel zelf betalen.

In de toekomst gaan wij nog op zoek naar investeerders die samen met ons dit  project grootschaliger willen  uitrollen.

Univé is eigenaar van de zonnestroominstallatie. Wij verwachten dat deze installatie in 20 jaar voldoende rendement oplevert om de investeringen terug te hebben verdiend. Op dat moment heeft u als eigenaar van het gebouw de optie om het contract te verlengen óf om de installatie overnemen. De hoogte van de overnamesom is afhankelijk van de restwaarde die op dat moment wordt vastgesteld.

De agrariër blijft eigenaar van het dak. Kiest de agrariër voor zonnepanelen, dan krijgt Univé het opstalrecht. Hierdoor mag Univé in het kader van Duurzame Zekerheid de zonnepanelen op het dak leggen en groene stroom produceren.

Nee, en daarom zijn wij ook een samenwerking gestart met Greenchoice. Greenchoice helpt ons met de asbestsanering, plaatst de zonnepanelen en verzorgt de stroomlevering. Wij helpen onze klanten elkaar te vinden. Als leden geïnteresseerd zijn in het concept, dan kan men bij ons alle informatie inwinnen en zich aanmelden. Wij zetten dit daarna door naar Greenchoice. Die verzorgt dan de rest.

Dat verschilt per dak en is onder andere afhankelijk van de oppervlakte. We gaan uit van gemiddeld 90 huishoudens, maar bij sommige locaties kan dit oplopen tot meer dan 200 huishoudens. 

Univé begon in 1974 als een coöperatie van boeren die risico's wilden delen. Dat doen we nu nog steeds, met al onze leden: risico's voorkomen, schade beperken en als het nodig is verzekeren.

Daar past Duurzame Zekerheid heel goed bij. We nemen het gevaar van asbestdaken weg en helpen agrariërs om duurzaam te ondernemen met nieuwe zonnepanelen. Onze andere leden profiteren weer van groene energie, direct uit de eigen omgeving.