Ga naar inhoud

Wij gaan graag mee met onze tijd. Dat wij nu een dak vol zonnepanelen hebben en daarmee energie opwekken, dat past daar wel bij. Ontdek mijn verhaal en kies ook voor Energie van de boer.

Het verhaal van boer Bart

Maak kennis met boer Bart van Schaijk, melkveehouder uit Berghem, Noord-Brabant

Als boer moet je continu meebewegen met veranderingen. Daar word je vanzelf creatief van. Gelukkig zijn Bart en zijn familie niet vies van een verandering of experiment op z’n tijd. Zo zijn ze een tijdje geleden begonnen met de verkoop van vleespakketten met vlees van eigen koeien. En met een nieuwe softijsmachine maken ze straks lekker ijs voor voorbijgangers. Natuurlijk met eigen melk.

Nog zo’n nieuwigheidje: het Univé-project Energie van de boer. In 2020 stapte Bart in. Inmiddels heeft Univé het asbestdak van de oude ligboxstal vervangen door een hagelnieuw dak vol zonnepanelen: het zijn er maar liefst 676. De zonne-energie die de panelen opwekken, gaat weer naar klanten van Energie van de boer. Een mooi resultaat. En daar heeft hij nauwelijks werk van gehad. Daar kun je alleen maar blij mee zijn.

Veel tijd om erbij stil te staan heeft Bart niet. Hij is alweer bezig met de volgende verandering.

Waarom Energie van de boer?

Energie van de boer is écht energie van de boer. Hoe dit werkt? Wij vervangen asbestdaken van onze agrarische klanten door nieuwe daken met zonnepanelen. Hiermee wekken ‘onze’ boeren zonnestroom op. En die groene stroom kun jij als klant van Univé afnemen! 

Wij werken hiervoor samen met Greenchoice, een duurzame en klantvriendelijke energieleverancier uit Nederland. Zo weet je zeker dat je het hele jaar door beschikt over zonnestroom én bosgecompenseerd gas. Voor een scherpe prijs. En omdat wij een deel van de opbrengst investeren in nog meer zonnedaken, help je als klant ook nog zelf mee aan het verduurzamen van de regio.

Overstappen naar Energie van de boer gaat heel eenvoudig. Je sluit je contract af bij Greenchoice en zij regelen verder alles. Doe je ook mee met Energie van de boer? 

Ja, ik ben klant en doe mee!

100% groene stroom uit de regio

Opgewekt door agrarische Univé-klanten

Voor een scherpe prijs

Ons verhaal in 1 minuut

Zo is jouw energieprijs opgebouwd

Overstappen? Zo geregeld!

In slechts een paar stappen naar Energie van de boer.

 • 1

  Online afsluiten

  Je ontvangt direct een bevestiging.

 • 2

  14 dagen bedenktijd

  Om zonder kosten te annuleren .

 • 3

  Opzeggen oude contract

  Dit regelt Greenchoice voor je.

 • 4

  Meterstanden doorgeven

  Zelf of via je slimme meter.

 • 5

  Alles geregeld!

  Je ontvangt Energie van de boer.

Veelgestelde vragen

Dat verschilt per dak en is onder andere afhankelijk van de oppervlakte. We gaan uit van gemiddeld 90 huishoudens per dak, maar dit kan oplopen tot meer dan 200 huishoudens. 

Ja, dat kan. Het gas van Greenchoice is bosgecompenseerd gas. Dat betekent dat de CO2-uitstoot van dit gas wordt gecompenseerd door het aanplanten en beschermen van bomen.

Univé begon in 1794 als een coöperatie van boeren die risico's wilden delen. Dat doen we nu nog steeds: risico's voorkomen, schade beperken en, als het nodig is, verzekeren. Daar past Energie van de boer heel goed bij. We helpen ‘onze’ boeren en hun omgeving namelijk door het gevaar van asbest weg te nemen. En door het plaatsen van zonnepanelen zorgen wij voor duurzame energie in de regio. En daar heeft iedereen wat aan. 

Ja, Energie van de boer is exclusief voor klanten van Univé. Je bent klant als je een of meerdere verzekeringen bij ons hebt.

Energie van de boer is een initiatief van Univé en Greenchoice. Samen zorgen wij ervoor dat ‘onze’ boeren u zonne-energie kunnen leveren. Het energiecontract gaat u aan met Greenchoice. Univé levert namelijk zelf geen energie.

Alle veelgestelde vragen