Ga naar inhoud

Wij gaan graag mee met onze tijd. Dat wij nu een dak vol zonnepanelen hebben en daarmee energie opwekken, dat past daar wel bij. Ontdek mijn verhaal en kies ook voor Energie van de boer.

Het verhaal van boer Bart

Maak kennis met boer Bart van Schaijk, melkveehouder uit Berghem, Noord-Brabant

Als boer moet je continu meebewegen met veranderingen. Daar word je vanzelf creatief van. Gelukkig zijn Bart en zijn familie niet vies van een verandering of experiment op z’n tijd. Zo zijn ze een tijdje geleden begonnen met de verkoop van vleespakketten met vlees van eigen koeien. En met een nieuwe softijsmachine maken ze straks lekker ijs voor voorbijgangers. Natuurlijk met eigen melk.

Nog zo’n nieuwigheidje: het Univé-project Energie van de boer. In 2020 stapte Bart in. Inmiddels heeft Univé het asbestdak van de oude ligboxstal vervangen door een hagelnieuw dak vol zonnepanelen: het zijn er maar liefst 676. De zonne-energie die de panelen opwekken, gaat weer naar klanten van Energie van de boer. Een mooi resultaat. En daar heeft hij nauwelijks werk van gehad. Daar kun je alleen maar blij mee zijn.

Veel tijd om erbij stil te staan heeft Bart niet. Hij is alweer bezig met de volgende verandering.

Waarom Energie van de boer?

Energie van de boer is écht energie van de boer. Hoe dit werkt? Wij vervangen asbestdaken van onze agrarische leden door nieuwe daken met zonnepanelen. Hiermee wekken ‘onze’ boeren zonnestroom op. En die stroom kunt u als klant van Univé afnemen! 

Wij werken hiervoor samen met Greenchoice, een duurzame en klantvriendelijke energieleverancier uit Nederland. Zo weet u zeker dat u het hele jaar door beschikt over zonnestroom én bosgecompenseerd gas. Voor een scherpe prijs. En omdat wij een deel van de opbrengst investeren in nog meer zonnedaken, helpt u als klant ook nog zelf mee aan het verduurzamen van de regio.

Overstappen naar Energie van de boer gaat heel eenvoudig. U sluit uw contract af bij Greenchoice en zij regelen verder alles voor u. Doet u ook mee met Energie van de boer? 

Ja, ik ben klant en doe mee!

100% groene stroom uit de regio

Opgewekt door Univé-leden

Voor een scherpe prijs

Ons verhaal in 1 minuut

Energie voor een scherpe prijs

De prijzen van Energie van de boer zijn scherp. U weet precies wat u betaalt en wat u krijgt. Goed om te weten: Univé heeft geen winstoogmerk. Daarom gaat een del van de stroomprijs naar het verduurzamen van de daken van ‘onze’ boeren bij u in de regio. Zo werken we samen aan een groener Nederland.

Nu aanvragen

Zo is uw prijs opgebouwd

Overstappen? Zo geregeld!

In slechts een paar stappen naar Energie van de boer.

 • 1

  Online afsluiten

  U ontvangt direct een bevestiging.

 • 2

  14 dagen bedenktijd

  Om zonder kosten te annuleren .

 • 3

  Opzeggen oude contract

  Dit regelt Greenchoice voor u.

 • 4

  Meterstanden doorgeven

  Zelf of via uw de slimme meter.

 • 5

  Alles geregeld!

  U ontvangt Energie van de boer.

Veelgestelde vragen

Energie van de boer is een initiatief van Univé en Greenchoice. Samen zorgen wij ervoor dat ‘onze’ boeren u zonne-energie kunnen leveren. Het energiecontract gaat u aan met Greenchoice. Univé levert namelijk zelf geen energie.

Ja, Energie van de boer is exclusief voor klanten van Univé. U bent klant als u een of meerdere verzekeringen bij Univé heeft.

Dat verschilt per dak en is onder andere afhankelijk van de oppervlakte. We gaan uit van gemiddeld 90 huishoudens per dak, maar dit kan oplopen tot meer dan 200 huishoudens. 

Ja, dat kan. Het gas van Greenchoice is bosgecompenseerd gas. Dat betekent dat de CO2-uitstoot van dit gas wordt gecompenseerd door het aanplanten en beschermen van bomen.

Univé begon in 1794 als een coöperatie van boeren die risico's wilden delen. Dat doen we nu nog steeds: risico's voorkomen, schade beperken en, als het nodig is, verzekeren. Daar past Energie van de boer heel goed bij. We helpen ‘onze’ boeren en hun omgeving namelijk door het gevaar van asbest weg te nemen. En door het plaatsen van zonnepanelen zorgen wij voor duurzame energie in de regio. En daar heeft iedereen wat aan. 

Alle veelgestelde vragen