Ga naar inhoud

Wij gaan graag mee met onze tijd. Dat wij nu een dak vol zonnepanelen hebben en daarmee energie opwekken, dat past daar wel bij. Ontdek mijn verhaal en kies ook voor Energie van de boer.

Het verhaal van boer Bart

Maak kennis met boer Bart van Schaijk, melkveehouder uit Berghem, Noord-Brabant

Als boer moet je continu meebewegen met veranderingen. Daar word je vanzelf creatief van. Gelukkig zijn Bart en zijn familie niet vies van een verandering of experiment op z’n tijd. Zo zijn ze een tijdje geleden begonnen met de verkoop van vleespakketten met vlees van eigen koeien. En met een nieuwe softijsmachine maken ze straks lekker ijs voor voorbijgangers. Natuurlijk met eigen melk.

Nog zo’n nieuwigheidje: het Univé-project Energie van de boer. In 2020 stapte Bart in. Inmiddels heeft Univé het asbestdak van de oude ligboxstal vervangen door een hagelnieuw dak vol zonnepanelen: het zijn er maar liefst 676. De zonne-energie die de panelen opwekken, gaat weer naar klanten van Energie van de boer. Een mooi resultaat. En daar heeft hij nauwelijks werk van gehad. Daar kun je alleen maar blij mee zijn.

Veel tijd om erbij stil te staan heeft Bart niet. Hij is alweer bezig met de volgende verandering.

Waarom Energie van de boer?

Energie van de boer is écht energie van de boer. Hoe dit werkt? Wij vervangen asbestdaken van onze agrarische klanten door nieuwe daken met zonnepanelen. Hiermee wekken ‘onze’ boeren zonnestroom op. En die groene stroom kun jij als klant van Univé afnemen! 

Wij werken hiervoor samen met Greenchoice, een duurzame en klantvriendelijke energieleverancier uit Nederland. Zo weet je zeker dat je het hele jaar door beschikt over zonnestroom én bosgecompenseerd gas. Voor een scherpe prijs. En omdat wij een deel van de opbrengst investeren in nog meer zonnedaken, help je als klant ook nog zelf mee aan het verduurzamen van de regio.

Overstappen naar Energie van de boer gaat heel eenvoudig. Je sluit je contract af bij Greenchoice en zij regelen verder alles. Doe je ook mee met Energie van de boer? 

Ja, ik ben klant en doe mee!

Ons verhaal in 1 minuut

Zo is jouw energieprijs opgebouwd

Overstappen? Zo geregeld!

In slechts een paar stappen naar Energie van de boer.

Veelgestelde vragen